#kantoraportti 18.1.24 – Farmariprotestit jatkuvat, entä miten ne liittyvät siirtolaisongelmaan?

Avatar photo

BySami Antinniemi

19.1.2024 ,

Toimittaja – Sami Antinniemi

Asiasta laajemmin – sami.antinniemi substack kantoraportti uutiskirje

Viime vuosina valtamedia ei ole raportoinut Euroopassa tapahtuneista mielenosoituksista, etenkään koronaan liittyvistä. Myös Hollannin maanviljelijöiden protestit vuotta aiemmin ovat olleet poissa valtamediasta.

Aluksi eurooppalainen valtavirran media kuvasi mielenosoituksen luonnetta vain kiistaksi dieselin hinnasta.

Nyt mielenosoitukset ovat kuitenkin laajenemassa niin paljon, että valtamediat eivät voi välttää niitä käsittelemästä myös hieman syvemmin. Useissa eurooppalaisissa lehdissä on avattu myös yleistä tunnelmaa, jossa vaikuttaa olevan jo selvää yleistä kansannousun henkeä.

Tällä hetkellä mielenosoitukset ovat laajenneet myös Ranskaan, jossa paikallisten farmareiden erityispiirteenä on lannan dumppaaminen kaduille sekä ruiskuttaminen virastojen portaille.

Yleisradiossa ja valtavirran uutisissa ei mainita laajemmista kuvioista taustalla. Niin kutsutusta Great Reset ja Agenda 2030 -ohjelmista, joiden henkeen näyttää kuuluvan globaali maatalouden alasajo. Tässä asiasta edustaja Rob Roos 17.1.2024 EU parlamentissa.

Asian taustoista tarkemmin tässä tekemässäni #syytätutkia -ohjelmassa.

#syytätutkia – Euroopan mielenosoitusten taustat

Euroopan mielenosoitusten taustat ovat syvemmällä kuin dieselin hinnassa. Kyse on mm. ilmastonmuutoksen varjolla tehtävästä pienimuotoisen maatalouden globaalista alasajosta.
Dubain COP28 konferenssissa Bill Gates luo uutta maailmanjärjestystä, jossa ei ole sijaa eurooppalaisella vuosisatoja omaa tilaansa hoitaneelle maajussille.

Myös PosiTV on tehnyt lähetyksen Saksan mielenosoituksista

Sitten maataloudesta siirtolaisuuteen.

Euroopan Unioni näyttää uskovan, että maahanmuuttoa on lisättävä hamaan tulevaan. Komissaari Ylva Johansson on jopa sanonut, että ilman maahanmuuttoa kuolemme nälkään.

Ylvan spekulaatio kuulostaa salaliittoteorialta. Toki siirtolaisilla on paikkansa Euroopan ruokahuollossa sekä vihannesten poiminnassa Espanjan kasvihuoneissa kuin wolttikuskeina Helsingissä, mutta tuskinpa olemme ilman heitä kuolemassa nälkään? Ellei Ylvan tarkoitus sitten ole, että ryhdymme syömään siirtolaisia.

Tietenkin tämän politiikan tarkoituksena voisi olla puoli-ilmaisen työvoiman saaminen uusille eurooppalaisille korporaatioiden hoitamille maatiloille, joita perustettaisiin entisten eurooppalaisten perhemaatilojen tilalle…

Mutta tämän sanominen kuulostaisi äärioikeistolaista väestönvaihtosalaliittoteorialta, joten jätän tällaisen pohdinnan vain spekulaation asteelle.

SIIRTOLAISUUS

#vaihtuukoväestö?

Valtavirran viestintää seuraavalle ihmiselle muodostuu nyt helposti kuva, että Euroopassa on äärioikeiston nousun uhka. Italiassa nähdään jopa hätkähdyttävä suurten joukkojen natsitervehdys. Onneksi miesten rivit ovat kiemuraiset historiallisiin kuviin verrattuna, tämä kertonee amatööriydestä, joka toivottavasti jääkin sille tasolle.

Roomasta 10.1.24

Politicon mukaan kyseessä olivat Italian hallitsevan puolueen nuorisojärjestön jäsenet, jotka kättä ojentaen halusivat kunnioittaa vuonna 1978 tapahtuneita puolueensa jäsenten murhia.

Giorgia Meloni on ajautunut tästä pahaan välikäteen.

Onko natsismi nyt sitten heräämässä Euroopassa?

Yleisradio kertoo kymmenien tuhansien marssivan Saksassa äärioikeistopuoleen maahanmuuttajien karkoitusta vastaan. Tarina kuuluu, että AfD on vaarallinen puolue, joka juonii kansannousua maahanmuuttajia ja siirtolaisia vastaan.

Ylen artikkeli perustuu pitkälti saksalaisen Correctiv-järjestön juttuun.

Correctiv-järjestö kertoo, että Saksan äärioikeistopuolue AfD on tavannut neonatseja keskustellakseen siitä miten ilman passeja elävät ihmiset poistettaisiin maasta.

Correctivin jutussa maalataan kuvaa äärioikeistolaisten salaisesta tapaamisesta, jonka tarkoituksena on aloittaa vainokampanja maahanmuuttajia kohtaan.

Eteläsaksan lehti pohtii asiaa hieman neutraalimmin; siellä mainitaan, että fasismin kitkemisen innossa puoluetta oltaisiin julistamassa äärioikeistolaiseksi. AfD vastustaa luokittelua.

“Saksan Liittovaltion perustuslain suojeluvirasto epäilee AfD:tä äärioikeistolaisuudesta ja AfD on haastamassa Münsterin hallinto-oikeuteen liittovaltion perustuslain suojeluviraston luokittelua vastaan.” – Sueddetsche

AfD:n Alice Weidel puhuu tässä kantaansa, että 60% Saksassa tukia saavista perheistä ei ole passia ja mainitsee, että tämän takia siirtolaisia saapuu Eurooppaan.

YK:n mukaan vuonna 2023 Eurooppaan saapui 264,371 turvapaikanhakijaa veneillä. Kasvua edellisestä vuodesta on 66%. Tarkkaa lukua voi olla vaikea sanoa sillä veneillä saapuvat ihmiset voivat kadota rantaan päästyään minne haluavat.

Tässä kantoraportissa kuvaa tilanteesta Euroopan kaduilla:

Suhtautuminen äärioikeistoon sekä siihen kuka on natsi ja maahanmuuton vastainen, tuntuu nyt aaltoilevan Euroopassa sinne ja tänne.

Jokin on nyt muuttumassa eurooppalaisten poliitikkojen puheissa. Yllättäen monet heistä kuulostavat nyt itse siltä miltä ”äärioikeistolaiset” ennen.

Seuraavassa #kantoraportti videossa katsaus siirtolaisuuden vastaisiin mielenosoituksiin ja orastaviin maahanmuuton vastaisiin lausuntoihin.

Ovatko saksan maanviljelijät ja muut mielenosoittajat natseja tai äärioikeistoa kuten media usein haluaa väittää?

Ainakin heidän vaatimuksensa ovat saaneet Saksan valtiovarainministerin pyörtämään puheitaan aiemmin äärioikeistolaisena pidettyyn suuntaan. Tämä voidaan nähdä alla olevasta #kantoraportista:

Lopuksi valtiovarainministeri Lindner siis joutui pakenemaan siitä huolimatta, että lupasi ihmisille heidän asettamistaan siirtolaisten edelle. Tyytymättömyys ns. eliittiin on nyt siis todella syvällä ja ero näkemysten välillä suuri. Joutuuko eliitti nyt hätäpäissään pyörtämään puheitaan?

Ovatko ajatukset Euroopassa siis vapaita, vai joutuvatko poliitikot muuttamaan niitä kuin tuulen mukana? Tuuli sitten ylhäältä annettujen ohjeiden mukaan tai onko tuuli sitten mielenosoittajien huutoa. Kantoraportti ei spekuloi.

Jo aiemmassa videossa nähtiin miten farmarimielenosoittajien kuoro lauloi kansanlaulua vuodelta 1848 ”Die Gedanken sind frei”. Sama laulu oli suosittu natsien vastaisessa liikkeessä. Nyt he vastustavat laulullaan Saksan maatalousministeriötä. (lähde Eva Vlaardingerbroek)

Sanat:

Ajatukset kulkevat vapaasti,
kukaan ei voi havaita niitä,
kuin varjot ne pakenevat
läpi yön suojellakseen niitä.
Poliisit eivät voi grillata niitä
eivätkä metsästäjät voi tappaa niitä:
Heidän aseensa eivät näe
vapaana juoksevaa ajatusta.

Tästähän pohjimmiltaan on kyse – vapaudesta ajatella ja elää miten kokee hyväksi.

Seuraavassa “#kantoraportti uutiskatsauksessa siirtolaisuustilanteesta Yhdysvalloissa.

Tilaamalla https://samiantinniemi.substack.com/ uutiskirjeeni hintaan 8 euroa kuukaudessa, voit tukea minun journalismityötäni. Myös muita kantomediaan sisältöä tekeviä kannattaa tukea.

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/57pj

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *