Kanto.

Avatar photo

BySanni Berg

23.1.2024 ,

Siinä se nyt seisoo tukevasti juurtuneena, lähellä ruohonjuuritasoa. Orastavaa kasvuakin on jo havaittavissa, vaikka kevät antaa vielä odottaa itseään.

Siinä vaiheessa, kun lehdistön ensisijaiseksi tehtäväksi näytti muodostuneen asenteiden, pelkojen ja polarisaation lietsominen varsinaisen journalismin sijaan, oli aika laittaa Kanto.median siemen itämään. Tiesin erään entisen yleläisen tekevän dokumentteja sekä informatiivista sisältöä analyyttisellä otteella, joten soitin hänelle ja ehdotin, että rakennettaisiin yhdessä media. Sami hädin tuskin tiesi kuka olin, mutta huomasi minun olevan eräänlainen luonnonvoima, jonka energia kannattaisi ottaa hyötykäyttöön. Tämä projekti ei kuitenkaan ole yksin meidän, vaan kutsumme teidät vastuunkantoon kasvattamaan kansalaistoimitusta entistä kukoistavammaksi!

Siinä missä Ylen kolumnissa Tiina Helin julistaa otsikossa someprofiilien tekevän meistä yhden ajatuksen ihmeitä, me Kanto.mediassa löydämme syyllisen lähempää kuin hän arvaakaan.

Toisinajattelijoiden perspektiivistä se näyttäisi olevan valtamedia, joka nykyään tarjoilee ihmisille yhden sallitun ajatusmallin, jonka avulla someprofiileissa sitten porukalla moraaliposeerataan. Ruodusta poikkeaviin kohdistetaan julkisesti vihaa, heidät erotetaan laumasta ja ajetaan omiin nurkkauksiinsa häpeämään.

Helin osuu kuitenkin otsikossaan myös napakymppiin sanoessaan, ettemme enää uskalla muuttaa mielipidettämme. Identifioidumme niin syvästi tiettyyn sidosryhmään tai ideologiaan, että se tappaa ensin uteliaisuuden ja sen myötä mahdollisuuden kasvuun, kehitykseen ja uuden oppimiseen.

Kanto.media on olemassa juuri siksi, että olemme joutuneet muuttamaan mielipiteemme ja olemme valmiita siihen myös jatkossa. Emme pelkää tuntematonta, mutta emme myöskään sitä, mikä jo tiedetään. Moni elää yhä vanhentuneen tiedon tai kerrotun utopian varassa, koska valtamedian avulla informaation kerryttämisestä ja ajattelun laajentamisesta on tehty tuomittavaa; denialismia, foliohattuilua, putinismia, rasismia, fobiaa – you name it.

Kanto.media onkin eräänlainen ihmiskoe jokaiselle, joka vilpittömästi haluaa pyrkiä ulos tunteiden ohjaamasta “oikeamielisestä” somekuplasta ja uskaltaa kohdata loogisesti perusteltua toisinajattelua.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on photo_2024-01-23_17-22-26.jpg

Kanto.media toivottaa lämmöllä kaikki ymmärrykseen pyrkivät yksilöt tutustumaan sivustoomme — Tiina Helinin etunenässä!

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/um10

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *