Ylikuolleisuuden ykkönen

Avatar photo

ByToimitus

23.1.2024

Suomalainen valtamedia ei näytä huomioivan millään tavoin sitä, että suomalaisia kuolee järkyttävät 40% tavallista enemmän. Tästä faktasta kirjoittavia pidetään “folioina”. Kanto.median mielestä taas tämä tilanne on absurdia. Tässä Vesa Raiskila on kirjoittanut asiasta Facebookiin.

Suomi (vasemmanpuoleisin palkki) erottuu kaikista muista Euroopan maista huimalla, yli 40 prosentin ylikuolleisuudellaan. Keltainen palkki on EU:n keskiarvo. Kyse on marraskuun 2023 tilastosta, mutta ylikuolleisuushan oli tuolloin jatkunut jo pitkään ja noussut sotavuosien tasolle. Yllättävän vähän huolta tämä on tuntunut herättävän ns. päättäjien keskuudessa.

Jos tuollainen ylikuolleisuus oikeasti voitaisiin pistää koronaksi kerrotun piikkiin (pun intended), luuletteko, etteivät puhuvat päät vaatisi kovaan ääneen kovia toimia koronakuolemien hillitsemiseksi?

Muistetaan, että “koronavuonna” 2020, kun vielä juuri ketään ei ehditty piikittää, kuolleisuus oli VÄHÄISEMPÄÄ kuin sekä edeltävinä että seuraavina vuosina. Itse huomasin myöhään tuon, että vuonna 2020 kuolleisuus oli tosiaankin jopa ALEMPAA kuin EDELTÄVINÄKIN vuosina, vaikka medioissa luettiin päivittäin litanioita koronaan sairastuneista, altistuneista ja (väitetysti) kuolleista.

Ja vieläkö jollekulle oikeasti menee läpi se, että lyhyessä ajassa korkeuksiin pompsahtaneessa ylikuolleisuudessa on kyse väestön luonnollisesta ikääntymisestä, mutta ei missään tapauksessa tutkituista ja turvallisista?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010134645.html

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/nubb

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *