Slovakia torjuu WHO:n sopimukset

Avatar photo

BySami Antinniemi

12.5.2024

Neuvottelut WHO:ssa pandemiasopimuksesta sekä muutoksista IHR säännöksiin alkavat rakoilla. Viime päivinä Slovakia ilmoitti, ettei se tue WHO:n pandemiasopimusta.

Asiasta kirjoitti Radio Slovakia international

Peter Kotlár, Slovakian hallituksen täysivaltainen edustaja COVID-19-pandemiasta, ilmoitti, että Slovakia ei tue uuden pandemiasopimuksen nykyistä versiota tai kansainvälisten terveyssääntöjen muutosluonnosta. Terveysministeriö totesi, että se ei tue mitään asiakirjoja, jotka heikentävät Slovakian asemaa suvereenina valtiona. Kotlár tapasi myös WHO:n johtajan Tedros Adhanom Ghebreyesuksen, joka totesi kunnioittavansa Slovakian tasavallan päätöstä, mutta rohkaisi myös etsimään mahdollisia tapoja päästä sopimukseen.

Korviahuumaava hiljaisuus sopimuksen ympärillä on luonut eriskummallisen tilanteen, jossa poliitikot eivät uskalla puhua ääneen WHO:n ja pandemiasopimuksen täysin ilmeisistä ongelmista.

Kansainvälinen paine WHO:ta kohtaan on nyt nopeasti kasvamassa ja WHO:n johtaja Tedros Ghebreyesus on useaan otteeseen puhunut konsensuksen tärkeydestä sekä “salaliittoteorioista”, joiden mukaan WHO veisi valtioilta itsemääräämisoikeuden pandemiatilanteissa, joita WHO voisi halutessaan määrätä.

Tietenkään sopimusteksteistä ei tällaista lausetta löydä mutta käytännössä tämä pitäisi paikkaansa. WHO:ssa leivottava sopimuskakku tähtää konsensuksen kautta toimivaan keskinäiseen pakottamiseen yhteisen toiminnan varjolla. Sopimuksessa myös painotetaan voimakkaasti jäsenvaltioiden osallistumista disinformaation vastaiseen taisteluun, joka käytännössä tarkoittaisi median ja somen ohjailua sensuuriin, vaikkapa kieltämällä rokotehaitoista puhumista.

Vaikuttaa siltä, että hiljaisuutta WHO:n pandemiasopimuksen ympärillä ruokkii myös WHO:n levittämä propaganda “antivaksereista”, jota valtavirran media ympäri maailmaa jostain syystä edelleen ruokkii, vaikka kyse on terveestä skeptisyydestä. Slovakian pandemiasopimusta vastaan noussut Peter Kotlár on saanut tästä osansa kotimaassaan. Antivakserin leiman saa Slovakiankin valtavirran mediassa kritiikistä WHO:ta kohtaan.

Slovak Spectator 19.1.2024

“Antivakseri nimitetty johtamaan kansallista tutkimusta pandemian hoidosta”

Suomessa poliitikot ovat muihin maihin verrattuna poikkeuksellisen hiljaisia asiasta, samoin WHO:n suomalainen neuvottelukunta. Asiasta tarkemmin tässä kaksiosaisessa #kantoraportti sarjassa.

Mainittakoon lopuksi, että vuonna 2021 Slovakia oli ainoa Euroopan maista, jotka ottivat viralliseen koekäyttöön ivermektiinin pandemian hoidossa. Kuuden kuukauden koejakson aikana Slovakian lääkärit kiittelivät lääkkeen tehoa sairastuneiden hoidossa, kunnes elokuussa 2021 koe lopetettiin. Lopettamiseen vaikutti yksi monista manipuloiduista ja heikoista ivermektiinin tehottomaksi osoittaneista tutkimuksista Cochranessa.

Kantomedia on täysin vapaa ja vapaaehtoisin voimin toimiva media. Journalismin tuottaminen kuitenkin maksaa. Sami Antinniemen työtä voi tukea tilaamalla maksullisen version hänen uutiskirjeestään substackissa tästä linkistä: https://samiantinniemi.substack.com/

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/t54m

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *