Jani Tuominen

Terveyskolumnia kirjoittaa viime vuosina aktiivista kansalaistoimintaa harjoittanut Jani Tuominen. Hän on ollut kansanterveydestä kiinnostunut jo yli parinkymmenen vuoden ajan. Jani on intohimoinen ravintotiedeharrastaja, jolle on tärkeää selvittää asioiden juurisyitä.

“Terveydentila on kiinni lukemattomista asioista jotka nivoutuvat yhteen. Nämä seikat joko tukevat terveyttä tai heikentävät sitä. Muuttujia on lähes loputtomasti, mutta pääseikkoja voidaan avata suhteellisen nopeasti. Ongelmaksi on muodostunut teollisuuden värittämä tiede ja lääketeollisuuden lobbareina toimivat asiantuntijat. Muun muassa tällaisista syistä johtuen ihmiset eivät saa oikeaa tietoa ja itse toivonkin, että voisin toimia jonkinlaisena tiedotusvälineenä terveysasioissa.

Minua voisi kuvailla myös jonkinlaiseksi biohakkeriksi, olen testaillut lukemattomia asioita ja tutkinut miten ne vaikuttavat kehooni. Eikä kaikki ole aina ollut ihan ruusuista minullakaan, mutta näistä sitten lisää kirjoituksissa. Mielenhallinnan ja meditaation voisin vielä mainita, harjoitan niitä lähes päivittäin”.