Sami Antinniemi

Olen entinen media-alan sekatyöläinen ja nykyinen kansalaisjournalisti, aktivisti ja kirjoittaja.
Työskentelin mm. Yleisradiolle leikkaajana, toimittajana sekä käsikirjoittajana, kunnes noin vuonna 2016 aloin kyllästyä siihen, mitä televisiosta tuli ja ryhdyin virittelemään uutta uraa puuseppäyrittäjänä ja sittemmin kirjoittajana. Nyt olen tässä.


Kun koronapandemia alkoi, olin tavallinen yhteiskuntaan ja maailmaan luottava kenties hieman tavallista uteliaampi kansalainen ja kaukana salaliittoteoreetikosta.
Keväällä 2021 olin vain tyytyväinen pandemian antamasta kotirauhasta, sillä olin kirjoittamassa lähitulevaisuuteen sijoittuvaa vaimoni kanssa ideoitua satiirista romaania. Tämä asiantila muuttui, kun törmäsin podcastien kautta siihen, että alkaneessa koronapandemiassa ei käytetty ivermektiiniä potilaiden hoitoon. Ryhdyin tutkimaan asiaa, totesin sen olevan totta, ja ryhdyin viemään asiaa eteenpäin mediaan YLE:n tuttujeni kautta. Asiasta tehtiinkin tämä MOT:n juttu, jossa ei kuitenkaan käsitelty sitä, miksi ivermektiinillä ei pelasteta koronapotilaita, vaan luotiin kuva miehestä, joka käyttää matolääkettä rokotteen sijaan.

Kun YLE ei puuttunut itse asian pihviin, aloin tajuta yhteiskunnassa kehittyneen itsesensuurin luonnetta, sekä enemmänkin mistä tässä kaikessa on kysymys. Silloin ymmärsin, että mediaa on nyt ryhdyttävä tuottamaan itse. Tämä johti bloggauksen, omakustanteisten dokkarien teon, sekä sensuroitujen Youtube-kanavien kautta Kanto.media sivustoon, kun Sanni Berg ehdotti kesällä 2023, että jotain tällaista olisi tehtävä.

Näinä kolmena vuotena maailman tapahtumat vain kiihtyivät, ottaen kiinni tuon kesken jääneen romaanikäsikirjoitukseni sekä ohittaen hulluudessaan sen sisällön moninkertaisesti. Huomasin vaimoni kanssa, että meillä oli ollut ennustajan lahjoja tämän työnimeltään Löytöretkien aika kulkevan teoksen luomisessa.
Nyt toivon, että maailma ei loppuisi, vaan että löytöretkien aika todella alkaisi ja maailma rauhoittuisi, jotta löytäisin aikaa kirjoittaa tuon romaanin loppuun.

Artikkelini ihmelääke ivermektiini, eli kuinka THL:n ohjeet tekivät minusta salaliittoteoreetikon, julkaistiin ensimmäisenä syksyllä 2021 Mediumissa, jossa se keräsi kymmeniä tuhansia lukijoita, kunnes se sensuroitiin. Sittemmin artikkeli eli edesmenneessä älyhoi-blogissa ja on nyt täällä muiden artikkelieni kanssa.
Olen erityisesti perehtynyt täältä löytyvissä kirjoituksissani sen ymmärtämiseen ja esilletuomiseen, miksi yhteiskunnan ja ihmisten on mahdollista vaieta niinkin todellisista, näkyvistä ja vakavista asioista, kuin nyt koemme.

Teen Kanto.mediaan #kantoraportti sarjaa sekä muita artikkeleita. Kuten tässä vaiheessa muutkin kaltaiseni kansalaisjournalistit, en voi myydä työtäni valtamedialle. Journalistista työtäni voi tukea hintaan 8 euroa kuukaudessa tilaamalla #kantoraportti -uutiskirjeeni samiantinniemi.substack.com.