Q&A

Olemmeko puolueeton media?

Emme esitä olevamme puolueeton media, vaan pyrimme tasapainottamaan yksipuoliseksi taantunutta valtamediaa. Olemme riippumaton kansalaismedia, mutta toistaiseksi täysin riippuvainen Sami Antinniemen loputtomasta tiedonjanosta. Toivomme kuitenkin tiimimme ja toimintamme kasvavan lähitulevaisuudessa.

Rahoittaako jokin taho meitä?

Toimintamme perustuu vapaaehtoisuuteen ja velvollisuudentuntoon yhteiskuntaa kohtaan. Tuloja emme saa mistään – edes ruplina. Samin toimitustyötä voi toistaiseksi tukea parhaiten tilaamalla hänen uutiskirjeensä https://samiantinniemi.substack.com, mutta jatkossa pyrimme rahoittamaan toimintaa esim. mainosmyynnillä.

Mitä tavoittelemme?

Tahdomme lisätä yhteistyötä ja ymmärrystä eri ryhmien ja toimijoiden välillä. Tavoite on saada yhä useampi keskustelemaan näistä tärkeistä aiheista. Pyrimme tarjoamaan näkyvyyttä muillekin yksisilmäistä kerrontaa haastaville sivustoille. Jaamme mieluusti hyvin taustoitettuja juttuja ja vinkkaamme vaihtoehtoisista toimijoista.

Turvaudummeko sensuuriin?

Arvostamme laajaa sananvapautta. Monen ihmisen vastaanotin näyttää kuitenkin menevän epäkuntoon silloin, kun vapaata sanaa käytetään ilman vastuuta, joten suosimme asiallista viestintää. Vaikeiltakaan asioilta ei voi sulkea silmiä, mutta emme aio harrastaa tarpeetonta pelonlietsontaa, faktoina kerrottuja spekulaatioita tai eripuran lisäämistä.

Mikä on kohderyhmämme?

Toivomme tavoittavamme valtamediaan kyllästyneet uteliaat ihmiset monipuolisen ja aivoja kutkuttavan tiedon äärelle. Medialukutaito on äärimmäisen tärkeä asia nykyihmiselle ja sen tulisi keskittyä siihen mitä sanotaan ja mihin perustuen, ei mikä media sen kertoo. Tieto on internetin myötä tullut avoimeksi kaikille, joten jokaisen olisi aika ottaa vastuuta sen käsittelystä.

Vastaammeko kritiikkiin?

Yritämme tehdä asiat mahdollisimman läpinäkyväksi ja sallimme eriävät näkemykset. Toistaiseksi suora kommentointimahdollisuus on estetty, sillä moderointiin ei jää riittävästi aikaa.

Lue seuraavaksi Emme pelkää tuntematonta