Kansalaistoiminta

Yksi nykymaailman perustavanlaatuisimpia ongelmia on ihmisten taipumus ulkoistaa vastuu ja odottaa jonkun muun tietävän tai tekevän asiat puolestasi. Me tahdomme olla aktiivinen toimija ja kutsumme sinutkin mukaan vastuunkantoon!
Siinä missä Kanto.mediasta on tarkoitus kasvattaa uusi ja kukoistava kansalaistoimitus, haluaisimme nähdä myös ruohonjuuritasolla yhä enemmän orastavaa kansalaistoimintaa.

Meille voi lähettää vinkkejä tapahtumista ja verkostoista ympäri Suomen, jotta ihmiset löytäisivät yhteisöllistä toimintaa, ajatuspajoja, juttuseuraa tai konkreettisia toimia suomalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Toistaiseksi tällaisia tarjoavat mm.

Järkipiiri

Järkipiiri on kasvokkain kohtaava keskustelupiiri maailman ja yhteiskunnan tapahtumista. Pyrkimyksenä on tarjota kohtaamisen ja keskustelun paikkaa kaoottisessa maailmassa ja ymmärtää tapahtuvia ilmiöitä pintaa syvemmältä. Haluamme tutkia vaikeitakin aiheita ennakkoluulottomasti järjen ja tuntemisen valossa, asioiden avointa pohdintaa sallien.

Piirien aiheet valitaan kävijöiden kesken, ja piirit voivat siis olla keskenään hyvin erilaisia. Fokuksena on järkevän, kriittisen ja kaikenlaista kuplautumista välttelevän keskustelun mahdollistaminen ajassa, jossa erilaiset näkökulmat eivät välttämättä kohtaa, keskustelun tila on rajattua ja mielipiteet polarisoituvat herkästi. Piirejä kokoontuu tällä hetkellä Tampereella ja Helsingissä, mutta omia ryhmiä on mahdollista perustaa myös uusia muualle Suomeen. Tervetuloa mukaan Järkipiiriin!

Järkipiiriä järjestää – Tästä tulee niin hieno maailma ry.

Ota yhteyttä:
[email protected]
Järkipiiri X:ssä


Kotiinpaluuheimo
Kansalaiskävelyt