Sanni Berg


E:n ylioppilas, joka valitsi ammattikoulutuksen. Kampaaja, jonka oma tukka muistuttaa olkikasaa. Yhtä aikaa yksinkertainen ja silti älyllisesti moniulotteinen. Toisille aivan liikaa ja toisille turhankin kesy. Sydän kallellaan vasemmalle, aivot oikealle. Syväsukeltaja kaljakellujien joukossa. Kaavoihinsa kangistunut uudistusmielinen. Väärinymmärretty ymmärtäjä.

Uskotko, jos kerron, että en itsekään purematta niele kaikkea sitä, mitä sivustollamme julkaistaan?

Minulla on taipumus uskoa mihin tahansa tietämättäkin, mutta tietää vasta, kun omin silmin näen tai henkilökohtaisesti koen.

Niin kauan kun en varmaksi tiedä, pyrin välttämään uskomusteni vietäväksi joutumista. Siinä onkin työmaata kerrakseen, koska aika harvasta asiasta voin sanoa tietäväni totuuden. Kuten todennäköisesti sinäkin, vaikka toisin kuvittelisit.

Kerran eräs tuttuni spekuloi: “Mitä ihmettä minulle pitäisi tapahtua, jotta alkaisin uskoa hulluihin salaliittoteorioihin?” – Tarvitsee vain syventää tietämystään ja niin käy väkisinkin, totesin.

Suurin osa ihmisistä naurunalaistaa ja nimittää foliohattuiluksi lukuisia sellaisia asioita, jotka nykytiedon valossa ovat todennettavissa, mutta joihin massat eivät ole suvainneet kaikessa viisaudessaan edes perehtyä, koska ne kuulostavat liian villeiltä ollakseen totta.

Toisaalta näitä hyvin perusteltuja tosiuskomuksia, toisin sanoen tietoja, valitettavan usein tarjoillaan liiottelulla, olettamuksilla ja epätosilla väittämillä höystettynä. Niiden myötä murenee pohja siltäkin, mitä ihmisten todella olisi syytä tietää päästäkseen lähemmäs totuutta.

Tämä sivu ei kuitenkaan julista totuuksia, vaan pyrkii keräämään yhteen tiedonkorsia ja kaivelemaan asioita juuria myöten – vastapainona sille, mitä kellastuvista lehdistä voi lukea.

Henkilökohtainen tavoitteeni on tehdä mahdollisimman läpinäkyvää kansalaisjournalismia, jossa tärkeämpää on löytää paremman tiedon äärelle, kuin olla itse oikeassa.

Saatan tehdä virheitä, mutta lupaan olla tietoisesti valehtelematta. Tulen valtamedian tavoin mielipidevaikuttamaan, mutta teen sen avoimesti enkä esitäkään puolueetonta. Aion myös kääntää takkini tarvittaessa, jos joskus uskomus vaihtuu tietämiseksi. Ja enemmän kuin mitään muuta toivon, että ne olivat juuri omat uskomukseni, jotka sain hylätä perustellumman tiedon karttuessa.

Siihen saakka toimin Kanto.median filosofian pohjalta:

Tieto on yhteistä, vastuu on valtaa ja vapaus on rauhaa.

***

Jos haluat ymmärtää ajatusmaailmaani sekä tietää, mistä kaikki osaltani alkoi, suosittelen lukemaan ainakin nämä:

Yhteiskunnan vihollinen – rokottamaton
Jokainen rokotettu ansaitsee kiitoksen
Mikä on maailman mahtavin salaliitto

Nyt jo hiljentyneestä blogistani https://sannibergele.fi/ sekä Facebookista https://www.facebook.com/sanni.puikkonen.9 löytyvät kaikki julkaisemani tekstit.