Meistä

Mikä on totta ja mihin uskoa?

Viime vuosien aikana on tullut selväksi, että valtamedia ei hoida tehtäväänsä saati vastuutaan maailmantilan objektiivisena tarkkailijana ja sanoittajana.

Perinteinen lehdistö on ottanut vahvan roolin mielipidevaikuttajana sen sijaan, että jakaisi neutraalisti tietoa näyttäen asioiden kummatkin puolet. Myös hiljaisuus tiettyjen aiheiden kohdalla on korvia särkevää.

Olemme risteyksessä, jossa ihmisen on itse päätettävä, antaako vastuun ajatuksistaan valtamedian ohjattavaksi, vai kantaako vastuun itse.

Kanto.media on vapaasti kasvava kansalaisjournalismin luomumedia.
Toisin kuin valtamedia, puutumme hiljennettyihin aiheisiin sekä asioiden nurjiin puoliin asiallisesti ja vastuullisesti ilman tarpeetonta pelonlietsontaa.

Disinformaatioon vastaamme tekemällä mahdollisimman läpinäkyväksi sen, milloin juttu pohjaa yleisesti luotettaviin lähteisiin ja milloin vahvistamattomiin tietoihin. Sitä varten olemme luoneet sivuillemme värikoodiston:

RUNKO Puun ytimestä löytyy yleisesti tunnettu tieto – usein valtamedian tarjoamana.


JUURET
Jos uskaltaa olla utelias, voi laajentaa tutkimusmatkaansa tunnettuun tuntemattomaan.


ONKALO
Rohkeimmat etenevät reunalle kohti tuntematonta tuntematonta, spekulaatioiden maailmaa, joka on usein valtavirran salaliitoiksi tai mahdottomuudeksi kutsuma alue.

(Sivuston rakenteesta tarkemmin tässä)

Sananvapaus on myös vapautta ajatella itse, tehdä omia tulkintoja ja olla avoin mahdollisuuksille.

Luotamme ihmisen kykyyn tehdä itse johtopäätöksensä kuultuaan monipuoliset argumentit. Luotamme kansalaisjournalistien kykyyn käsitellä asiat agendajournalismia moniulotteisemmin rehellisyyteen pyrkien.

Yksi tietää kaiken mahdollisen tai mahdottoman yhdestä, toinen toisesta ja yhdessä ymmärrys kasvaa.

Tieto on valtaa.

Valtamedia nimensä mukaisesti pitää tätä valtaa yksinoikeudella eikä se pelkää käyttää sitä meihin vaikuttaakseen. Kanto.media voi auttaa sinua kantamaan vastuuta ja jakamaan valtaa – siis tietoa.
Vapaa tiedonvälitys on demokratialle välttämätöntä. Ilman sitä syntyy tietämättömyyttä, ja kuten Orwell sanoi: “Sota on rauhaa, vapaus on orjuutta ja tietämättömyys on voimaa.”

Liity sinäkin vastuunkantoon ja tule kasvattamaan uutta lehdistöä Sami Antinniemen ja Sanni Bergin johdolla!

Lue lisää arvoistamme