Siniset seinät, yhdenmukaisuus ja viivojen pituus

Avatar photo

BySami Antinniemi

2.2.2024 , , ,

Psykologisessa Asch kokeessa testataan ihmisen konformismia. Koehenkilö on kokeessa näyttelijöiden kanssa ja häntä pyydetään arvioimaan viivojen pituuksia. Muut näyttelijät arvioivat täysin väärin. Lopulta valtaosa ihmisistä tekee oman valintansa joukon mukaisesti vaikka näkevät omin silmin muiden olevan väärässä. Tässä ohjelmassa pyrin avaamaan sitä psykologiaa miten sama ilmiö näkyy koronapandemiassa.

Miksi valta keskustelee aina sinisen värin edessä? Miten yhdenmukaisuus saa näkemään viivojen pituudet väärin? Tiesikö Pfizer ennen rokotteensa markkinoille saattamista, että estikö se tartunnan leviämistä? Välittikö Pfizer asiasta? Miksi Albert Bourla ei ollut vastaamassa EU:n Covid-komission kysymyksiin? Ketkä ovat netin hyviä, pahoja ja rumia ja mitä ovat hyvät kysymykset? Onko Afrikassa koronaa? Millainen journalisti on Klaus Schwab?

Ohjelma valmistui 22.10.2022

Käsikirjoitus, leikkaus ja tuotanto – Sami Antinniemi

pituus 46.45

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/moe4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *