Katjan haittakertomus

Avatar photo

ByToimitus

23.4.2024 , , ,

– Äitillä on multipippeli, sanoin keväällä 2024 nuorimmaiselleni ajatellen, että niin typerän taudin nimen hänkin muistaa.

Viralliselta nimeltään multippeli myelooma, veren ja luuytimen plasmasolujen syöpä, oli se diagnoosi, joka Katja Perttulan papereihin tänä keväänä kirjattiin mystisten oireiden syyksi.

– Helmikuussa ihmettelin, kun niskani oli aivan poikkeuksellisen jumissa enkä saanut käännettyä päätäni. Sinnikkäänä taistelin yhden työvuoron, mutta seuraavana päivänä oli pakko ilmoittautua sairaaksi ja hakeutua hoitoon. Sain ajan fysioterapeutille, joka antoi niskan kireyteen esihoitona akupunktiota, jonka jälkeen kaula- ja selkärangalle tehtiin mobilisaatiohoitoa, millä oli uskomaton vaikutus ryhtiin ja hengitykseen. Lähdin hoidosta onnellisena, mutta parin päivän sisällä tilanteeni paheni radikaalisti.

Perttulan jäykkyys kävi mahdottomaksi ja pian hän tunsi, kuinka akupunktiopisteistä alkoi sisäisesti valua kudosnesteitä, mikä aiheutti turvotusta vasemmalle puolelle poskeen ja hartiaseudulle. Kudosnesteen valumasyklejä tuli parin tunnin välein ja polttava tuska kävi kerta kerralta kauheammaksi.

– Rehellisyyden nimissä on sanottava, että ensin ajattelin hoidon rikkoneen jotain, mutta tutkimuksiin hakeuduttuani raadollinen totuus paljastui. Nyt olen onnellinen, että fysioterapiakäynti sattui käynnistämään tapahtumien ketjun, jonka myötä sain diagnoosin sekä hyvää hoitoa.

Vaikka tilanne eskaloitui toden teolla vasta tänä keväänä, niin ensimmäinen kohtaaminen silloin vielä tuntemattoman taudin kanssa on painunut Perttulan mieleen ikuisiksi ajoiksi.

– Loppuvuonna 2021 toisen koronapiikin jälkeen yötä vasten tuli selkärankaan luuydintä pitkin ylös nouseva kipu, joka kallon pohjassa pusertui ensin kasaan ja sitten “räjähti” pään sisään. Pienen ajan päästä puutuivat kädet ja jalat. Mietin pitkään soittaisinko ambulanssin, mutta valvoessani kipu alkoi lopulta helpottaa itsestään. Päätin mennä nukkumaan, mutta mielessä kävi ajatus siitä, että heräisinkö enää koskaan – niin pelottava kehon läpäisevä kipukohtaus oli.

Valitettavasti tuo ohimenevältä tuntunut oire vaikuttaa jääneen tekemään hiljaista tuhoa Perttulan selkäytimeen parin vuoden ajaksi. Lääkärit eivät ole todenneet syöpää virallisesti rokotehaitaksi, mutta Perttula ei epäile hetkeäkään, etteikö toinen piikki olisi laukaissut oireita, sillä löydökset tehtiin tismalleen niiltä alueilta, joihin kipukohtaus oli tuolloin iskenyt. Niskanikamasta paljastui kasvaimen aiheuttama murtuma, rangassa oli laajalti muutoksia sekä kallon luissa kasvoi pari pientä pesäkettä.

– Nyt takanani on sädehoitojakso ja toukokuussa vuorossa on kantasolukeräys, jonka jälkeen on kantasolusiirron vuoro. Niskatuesta toivon pääseväni eroon edes osittain tämän kuun lopulla. Olen pitkällä sairaslomalla enkä tiedä milloin olen taas työkuntoinen tai pystynkö enää koskaan harjoittamaan ammattiani.

Perttula työskenteli viime vuodet kotihoidossa ja koki tekevänsä arvokasta työtä pitäessään huolta asiakkaidensa terveydestä ja voidessaan kohdata ihmisiä. Kun korona-aikana alettiin yleisesti painostamaan kansalaisia ottamaan koronarokotteet ja sotealalla pelkona oli työn lisäksi jopa toimeentulon menettäminen, hän joutui toimimaan vastoin tahtoaan. Perttula otti “vapaaehtoiset” koronarokotteet, koska ei kokenut muitakaan vaihtoehtoja olevan, jos aikoi jatkaa kutsumuksessaan hoitoalalla ja ylläpitää totuttua elintasoa, joka mahdollisti mm. lasten harrastustoiminnan jatkumisen. On sanomattakin selvää, että taloudellinen vakaus on enää kaukainen haave työkyvyttömyyden myötä.

– Olin epäileväinen uutta teknologiaa kohtaan enkä olisi halunnut ottaa riskiä, että siitä aiheutuu enemmän haittaa kuin hyötyä, mutta nöyränä tyttönä suuntasin hoitajille järjestettyyn joukkorokotukseen. Se riski valitettavasti realisoitui ja kadun sitä lopun elämääni.

Kaiken tapahtuneen johdosta Perttula kokee velvollisuudekseen kertoa tarinansa, jotta samanlaista yhteiskunnallista painostusta lääketieteellisiin toimenpiteisiin ei enää koskaan tapahtuisi. Vastuuta haitoista ei kanna kukaan, ellei syy-yhteyttä pysty aukottomasti todistamaan, ja vallitsevien asenteiden vuoksi vain harva on valmis antamaan sille vaihtoehdolle edes reilua mahdollisuutta.

– Toivottavasti jonain päivänä joku taho joutuu vastuuseen näistä “vapaaehtoisesti” otettujen rokotusten aiheuttamista haitoista.

***
Katso tuoreesta koontiartikkelistamme kaikki aiemmat haittakertomukset ja muuta aiheeseen liittyvää!

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/ylql

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *