Vappuvisa

Avatar photo

BySanni Berg

1.5.2024 ,

Kirjoitin tämän 1.5.2022 Facebookiin, mutta sanoma on edelleen yhtä ajankohtainen. Vaihdetut kirjaimet tiettyihin sanoihin puhuvat myös omaa kieltään somesensuurista tuolloin, joten jätin ne muistoksi.

Mikä asia yhdistää näitä kolmea asiaa: lasten maksatulehdukset, Niinistön sairaalareissu ja radiopomon menehtyminen äkilliseen sairauskohtaukseen? ”RØKØTE!”

Niin kauan kun joka asiaan kuuluu sama vakiovastaus kuin Kummelissa konsanaan, suhtaudutaan siihen myös naureskellen – silläkin kertaa, kun se lopulta osuu oikeaan.

Jos pyrkimys on saada massat valpastumaan sen suhteen, mitä täällä maailmassa oikeasti tapahtuu, tulee kriitikkojen ”RØKØTE!”-strategia epäonnistumaan yhtä suurella todennäköisyydellä kuin valtion vastaava.

Vaikka onkin täysin käsittämätöntä, että ylikuolleisuuteen, äkillisiin sairastumisiin ja piikitettyjen kørønakuolemiin ei toisten mielestä ainakaan liity røkøte, on myös tyhmänrohkeaa yhdistää se aina kaikkeen. Näin vappuna on hyvä aika muistuttaa, että vaikka jokin kävelisi kuin koira, haukkuisi kuin koira ja heiluttaisi häntää kuin koira, se ei välttämättä silti sitä ole.

Mielestäni oleellisinta tässä kaikessa ei ole se, onko røkøte täysi susi vai jopa riskiryhmien pelastus. Kumpikaan vaihtoehto kun ei muuta sitä tosiasiaa, että se ajettiin sisään täysin moraalittomasti valheellisiin mielikuviin perustuen, aivan kuten monet muutkin kørønatoimet.

Vaikka yksikään ihminen ei olisi saanut haittaa itse injektiosta, vaan kaikki kritiikki, varoitukset ja pelottelut osoittautuisivat jälkipuinneissa täysin tarpeettomiksi, olisi potentiaaliset riskit silti pitänyt laskelmoida ja edetä DO NO HARM -periaatteen mukaan.

Vaikka olisit kiitollinen saamastasi mahdollisuudesta suojautua vakavaa koronaa vastaan, sitäkin vaarallisemman kohtalon välttämiseksi on pakko pystyä katsomaan taaksepäin objektiivisesti ja myöntää pelin henki. ”Vapaaehtoinen” piikki haluttiin saada ihmisille keinolla millä hyvänsä – olipa siitä hyötyä tai ei. Ihmisten hyväntahtoisuutta hyväksikäytettiin poliittisiin tarkoituksiin ja valtamedia valjastettiin räksyttämään suu vaahdossa ylläpitämään pelon ilmapiiriä.

Olen havainnut, että älykkyyttä tunnutaan mitattavan pitkälti historian tuntemuksen perusteella, joten nyt jokaisen olisi hyvä kerrata lähimenneisyyden tapahtumia. Kumman näistä kuvauksista sinä koet totuudenmukaisemmaksi?

”Kørøna riehui niittäen kansaa kuin viljaa, kunnes pelastaja saapui maskien, rajoitusten ja røkøtteiden muodossa.”

”Huolimatta kyseenalaisista keinoista maskittaa, rajoittaa ja røkøttaa ihmisiä luvaten vapautta ja turvaa, Suomen kuolleisuus on korkeammalla kuin koskaan.”

Niin paljon kuin haluaisit vieläkin uskoa ensimmäiseen vaihtoehtoon, on jokaisen pakko jo nähdä jälkimmäisen olevan realistisempi kuvaus tulevaisuuden oppikirjoihin.

Røkøtteella saattaa olla yhtä vähän tekemistä Hesarin lisääntyneiden kuolinilmoitusten kanssa kuin kørønallakin, mutta jokin ihmisiä nyt tappaa muuallakin kuin Ukrainassa. Tällaisen ajanjakson jälkeen joka tahon pitäisi olla julkisesti kyselemässä ja selvittämässä ”miksi?” sekä varmistamassa, ettei vastaavaa tapahdu jatkossa.

Kørønapolitiikan seurauksena hoitovelka on järjetön, valtionvelka loputon ja yhteiskunnan jälkipolville aiheuttama kokonaisvelka lohduton. Kaiken kukkuraksi monissa länsimaissa pienten lasten epäillään nyt saaneen maksatulehduksia kørønatoimien seurauksena heikentyneen immuniteetin takia.

Niin voi käydä maailmassa, jossa on tärkeämpää näytellä välittävänsä kuin oikeasti välittää pienestä ihmisestä vielä esiripun laskeuduttua ja aplodien loputtua.

PS. OIKEA VASTAUS ON…

KANADA!

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/pvvk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *