Hanna Parikan puhe rokotehaittatapahtumassa

Avatar photo

ByToimitus

18.5.2024 , ,

Olen Hanna Parikka, pitkän uran terveydenhuollossa lapsettomuushoitoalalla tehnyt IVF-biologi. Olen jättänyt urani siitä syystä, että lääketieteen etiikkaa rikottiin pahimman kerran – annoimme sen tapahtua eikä jälkipyykkiä ole käyty. Vastuun kantamisen vaatiminen on kohtuullista. Ja se on välttämätöntä. Mitään ei saa lakaista maton alle. Moraalinen vastuu koskee jokaista, joka on käyttänyt valta-asemaansa tai ammatillista luottamusasemaansa väärin aiheuttaakseen tietoisesti tai perehtymättömyyttään haittaa toiselle ihmiselle. Tämä on minun henkilökohtainen mielipiteeni.

Olemme samassa veneessä kaikki. Olemme kaikki traumatisoituneita viime vuosien tapahtumista. Jokaisella on vähintään henkiset vauriot, mutta rokotehaitan saaneilla myös fyysiset vauriot. Joku on menettänyt läheisensä rokotteen vuoksi. Rokotehaitan saaneiden kohtelu on ollut epäoikeudenmukaista, vähättelevää ja epäinhimillistä. Myös rokotteen haitoista ja riskeistä puhuvien asiantuntijoiden kohtelu maailmanlaajuisesti on ollut epäinhimillistä ja halveeraavaa. Moni, joka on noussut seisomaan totta puhuakseen, on menettänyt työnsä, ystävänsä, ehkä perheensä. Moni meistä on menettänyt uskon ihmisten oikeustajuun ja luottamus järjestelmäämme on romuttunut. Hiljaisuus, kieltäminen ja koulukiusaajakuvio, jossa kukaan ei uskalla puolustaa väärin kohdeltuja, on tullut meille kaikille näkyväksi. Rokotehaitan saaneet eivät ole saaneet ansaitsemaansa empaattista kohtelua ja asianmukaista hoitoa. Lääketieteen etiikkaa puolustaneet rehelliset lääkärit ja tutkijat ovat joutuneet usein seisomaan yksin. Ihmisoikeuksien puolustajia on sensuroitu ja mustamaalattu. Kuitenkin me kaikki tiedämme mikä on todellisuus.

Haluan sanoa tämän kaikille ihmisille ja etenkin ammattivastuussa ja asiantuntijavastuussa oleville: haitat ovat todellisia. Propaganda ja sensuuri aiheen ympärillä on todellista. Vastuun karttelu ja vaikeneminen on todellista. Maailmanlaajuinen korruptio, koskien tiettyjä terveysalan globaaleja ja kansallisia organisaatioita, viranomaislaitoksia, tiedejulkaisuja, poliittisia toimijoita ja valtamediaa, on todellista. Meidän pitää luottaa siihen, mitä itse näemme ja tiedämme, omaan intuitioomme ja kokemuksiimme. Olemalla rehellinen itselle ja muille antaa rauhan omaan mieleensä. Rohkeus ja vahvuus kasvaa tekemällä asioita, jotka ensin pelottavat. Pelko tukahduttaa loogista ajattelua ja havainnointikykyä. Puhuminen alentaa muiden ihmisten kynnystä uskaltaa puhua. Kun lakkaa välittämästä, mitä muut ihmiset ajattelevat sinusta, alat välittämään muista ihmisistä aidommin. Vastuunkanto ja välittäminen tulee luonnostaan, kun perehtyy riittävän syvällisesti ja uskaltaa kyseenalaistaa auktoriteettinsa. Henkilökohtaisen moraalisen vastuun tiedostaminen ja siihen sitoutuminen kuuluu aitoon ihmisyyteen.

Maailma herää todellisuuteen. Niin tavalliset kansalaiset, terveysalan ammattilaiset, median edustajat kuin monen eri alan ammattilaisetkin. Tie on vain yhteen suuntaan, kukaan ei palaa takaisin uneen ja tietämättömyyteen kerran herättyään perehtymään tosiasioihin. Silmien avaamisen jälkeen pitää vielä kerätä rohkeus puhua ja toimia oikeuden puolesta. Olen itse kokenut suurta turhautuneisuutta ja suruakin muutoksen hitaudesta. Olen solminut runsaasti kansainvälisiä suhteita siitäkin syystä, jotta voin edesauttaa muutosta parempaan myös Suomen ulkopuolelta käsin. Olen puhunut paljon vastuusta, sillä koen sen voimakkaasti ja olen sen suhteen tinkimätön. Vastuuntunto oli syy myös urani lopettamiseen. Tiedän, että maailmassa on paljon vastuuta pelkäämättömiä ihmisiä. Olen tavannut paljon tinkimättömiä vastuunkantajia niin ulkomailla kuin Suomessa. Heitä on teidän joukossa, työpaikallasi, koulussasi, naapurustossa, kadulla vastaantulijoissa, kaupan kassajonossa, naapurimaissa, kaukaisissa maissa. He haluavat puolustaa teitä ja meitä, puolustaa oikeutta ja rehellistä korruptoimatonta tiedettä sekä lääketieteen etiikkaa. He haluavat puolustaa ihmisoikeuksia ja jälkipolvien vapautta. Puhun kasvavasta armeijasta terveysalan ammattilaisia, journalisteja, lainoppineita, eri alojen ammattilaisia, tavallisia ihmisiä, jotka eivät hiljene eivätkä pelkää tai myy periaatteitaan.

Totuus tulee aina lopulta julki ja ihmisyys ennen pitkää voittaa tyrannian. Toivon teille ja meille kaikille jaksamista ja uskoa parempaan huomiseen. Toivon kaikille meille uskoa itseen ja armollisuutta niin itselle kuin muille. Olemme kaikki yhdessä ja toistemme tukena. Jos sanoillamme ei olisi merkitystä ja voimaa, meitä ei yritettäisi hiljentää.

***

Lisää Hanna Parikan mietteitä voit kuunnella mm. Väärinajattelija-podcastista.

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/c1lw

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *