Kumpi on oikein?

Avatar photo

BySanni Berg

2.1.2024 ,

Uskotko helposti tunnistavasi epäkohdat yhteiskunnassamme ja havaitsevasi milloin korupuheet eivät realisoidu käytännössä? Testataanko?

Jatkuvan tasavertaisuuteen keskittymisen sijaan toivoisin ihmisten ymmärtävän myös oikeudenmukaisuuden merkityksen, sillä ne eivät suinkaan ole sama asia.

Kuvitellaan, että Laura ja Lauri ovat lukeneet ylioppilaskirjoituksiin. Molemmat ovat kolunneet läpi annetun oppimateriaalin ja sisäistäneet täysin lukemansa. Laura vastaa tehtävään ulkomuistista kopioiden ne asiat, mitä tietää lautakunnan häneltä odottavan. Lauri on koulukirjojen lisäksi tutkinut paljon muutakin aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja häneltä löytyy myös käytännön kokemusta tästä asiasta, joten hän vastaa koekysymykseen käyttäen apuna kaikkea oppimaansa päätyen eri näkemykseen kuin Laura.

Kumman luulet saavan paremman arvosanan ja olevan näin muodollisesti pätevämpi? Kumpi todellisuudessa on asiantuntevampi?

On Pauli, joka on laiminlyönyt omaa terveyttään vuosia, sairastellut paljon ja nyt pelkää henkensä edestä saavansa taas jonkin tartunnan. Sitten on Sauli, joka huolehtii itsestään kokonaisvaltaisesti eikä ole vuosiin sairastanut pienintäkään flunssaa.

Kumman soisit sovittavan elintapojaan toisen mukaisesti? Kumpi lopulta joutuu yhdenvertaisuuden vuoksi toimimaan vastoin arvojaan tai jättämään jopa työnsä?

On iisalmelaisnainen, joka kieltäytyy pcr-testistä terveyssyihin vedoten, ja vapaana liikkuva maahanmuuttajamies, jonka tietty elin on lipsahtanut kymmenien kieltäytyneiden naisten sisään.

Kummasta olisi aiheellista varoittaa kuvan kera eri medioissa? Kumman pärstä lopulta päätyy koristamaan kaikkia iltapäivälehtiä ja kumman nimi, kotimaa ja kasvot pyritään peittelemään?

Värillinen nainen, Abdulkarim, ei ennakkoluulojensa takia pysty istumaan samassa keskustelupaneelissa valkoisen etuoikeutetun Soinin kanssa, jonka kokee menneisyydessä puheillaan yllyttäneen rasismin ja naisvihan nousua Suomessa.

Kumpi heistä nyt osoittaa toiminnallaan suvaitsemattomuutta? Kumpaa näistä on jo vuosia saanut julkisesti herjata vailla pelkoa tuomitsemisesta?

Abdulkarimin suurin huoli osallistumisen suhteen on se, että katsojat saattaisivat luulla hänen pitävän Soinin toimintaa hyväksyttävänä.

Ja noin. Hienosti. 👏👏👏

Jälleen yksi mahdollisuus murtaa näkymättömiä muureja kaatuu siihen, MILTÄ SE SAATTAISI NÄYTTÄÄ.

Todelliset vaikuttajat ja maailman muuttajat eivät siitä välitä, vaan tekevät sen, minkä sydämessään oikeaksi kokevat.

Kun energiaa ei kulu sen murehtimiseen, mitä muut mahtavat ajatella, jää enemmän aikaa sisäisen äänen kuuntelemiselle. Sitä noudattamalla tulee aina valinneeksi oikein eikä loputon epävarmuus kaikesta onnistu harhauttamaan sinua polultasi.

Ps. Vielä viimeinen kysymys:

triplapiikitetty ja rokottamaton julkaisevat tahoillaan tismalleen saman koronakriittisen kirjoituksen.

Kumman tekstille uskot annettavan enemmän arvoa keskivertosuomalaisen keskuudessa? Kuuluisiko tekstin värittyä kummankaan viestintuojan mukaan vai voisiko jokainen opetella ottamaan _asiat_ asioina?

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/64sc

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *