Onko ideologia Antikristus?

Avatar photo

BySami Antinniemi

2.1.2024

… sekä miten olemme irti todellisuudesta ja miten siihen pääsee takaisin kiinni.

Carl Jung sanoi antikristuksen olevan ide-o-lo-gia.
Nyt näyttää joka päivä yhä selvemmältä, että hän on oikeassa. Lukitaan vastaus tätä tekstiä varten.

Ideologia on kanonisoitunut tapa nähdä todellisuus. Tietty joukko on lyönyt lukkoon vastauksensa ja soittaa sitä kavereilleen.

”Näin se on, näin me sen ajattelemme, ja näin ne toiset ovat väärässä.”

Ideologiasta tulee meille (me siis tässä tuo ideologinen joukko) turvallinen tila sekä pakopaikka maailman monimutkaisuudesta sekä yllätyksistä.

Ideologiaan sisältyy toivo siitä, että jos/kun meidän ajatus voittaa, me luomme maailmasta sellaisen, jossa niiden pahaa ja ongelmia ei enää ole.

Eli mitä lujemmin uskot oman joukkosi ajatuksiin, sitä varmemmin olet turvassa.

Mitä lujemmin uskot, sitä paremmaksi maailma sinun ja meidän ansiosta muuttuu.

Elämästä tulee ideologiassa kuin leffa, jonka hyvä sankari saa olla.

Mielestäni Jungin tarkoittama syvin vaara ideologiassa on se, että se lopulta irrottaa ihmisen todellisuudesta.

Ja sellaisestahan seuraa kaikenlaista vahinkoa.

Kuinka niin käy?

Ideologia upottaa ihmisen omien ajatustensa kaninkoloon.

“Ihmisellä, joka ajattelee koko ajan, ei ole muuta ajateltavaa kuin ajatuksensa, joten hän menettää kosketuksensa todellisuuteen ja elää illuusioiden maailmassa.” Alan Watts

Ideologian ohjaama mieli ei ajattele edes omiaan, vaan yhä enemmän ideologiansa ajatuksia – hän on äärimmillään kuin riivattu. Hän ei näe kuin oman oppimansa logiikan ja puolustaa sitä loppuun saakka.

Tällä videolla nainen, joka on saanut ideologiasta mieleensä idean, ettei olekaan nainen vaan vaginan omistaja, vaatii heteroa aviomiestään mieltämään itsensä queeriksi, koska hänen mukaansa mies ei siten pidä vain naisista vaan pitää kaikista vaginan omistajista.

Tiedän, kuulostaa vaikealta… kannattaa katsoa:

Tässä esimerkissä ideologia on instrumentalisoinut ihmisen kokonaan, tehnyt hänestä omien elimiensä omistajan, kuin lihapalan. Olemassaolo on vain toista ja etenkin itseä varten, mielentilat on paloiteltu erilaisiksi vioiksi, joita toinen voi osoitella sormella ja vihata. Tällainen ideologia myös leviää ihmissuhteiden kautta kiristämällä. ”Et saa olla minun kanssa, jos et ole kuin minä.”

Tällä ihmisellä, naisella, sillä nainen hän on, ei olisi aviomiehensä kanssa mitään ongelmaa ilman ideologiaa. Hänhän uskoo miehensä pitävän hänestä sydämestään!

Todellisuutta tässä on mies ja nainen, ehkäpä sydämestään toisia rakastava aviopari, joiden väliin on tullut ideologia.

Ideologia tekee tuhoaan myös yhteiskunnan laajemmilla tahoilla. Sen salakavaluus onkin, että ideologian valtaama ihminen ei näe sitä itse, samoin eivät näe ihmisjoukot.

Sodat ovat moniulotteisia inhimillisen keskinäisen elämän epäonnistumisia, joissa ihmiset erehdytetään ideologioilla pommittamaan ja hakkaamaan toisiaan kappaleiksi.

Nyt sotaa voidaan käydä myös ideologisesti ja etänä.

Ideologialla ihmiset jaetaan leireihin, saadaan pukemaan päälleen digitaalisia koirameemejä ja larppaamaan todellisuutta, pommittamaan kuvitteellista vihollista meemeillä kasvattaen sekaannusta ja vihaa. Irvokasta onkin, että tällä toiminnalla NAFO saa aikaan länsimaissa juuri sitä, mitä uskottelee Putinin propagandan luovan – hajaannusta länsimaissa.

NAFO-fellat siellä jossain, kaukana todellisuudesta.

Trust The Science on täysin ideologinen ilmaisu ja yhtä mieletön kuin vaginan omistaja.

Tieteellinen metodi on työkalu todellisuuden tutkimiseen, mutta ideologiana tiede nähdään nyt kuin joulupukkina tai Kalevalan sampona, yhä uusia tieteen saavutuksia tuottavana myyttisenä koneena, joka rakentaa tikapuita tieteen taivaaseen.

Tappavin ideologia lännessä onkin nyt Trust The Science -pohjainen instituutioideologia. Usko mukavuutta ja turvaa tuovaan instituutioiden yhteiskuntaan. Tässä ideologiassa vastuu elämästä on siirretty asiantuntijoille. Ideologinen usko on niin luja, etteivät täysin selvät todisteet instituutioiden korruptiosta ja toimimattomuudesta sitä horjuta.

Tämä ideologia sekoittaa terveydenhuollon, politiikan ja median etiikan – juuri sen, mihin olisi hyvä luottaa ja jota olisi hyvä valvoa. Mutta koska uskomme sen toimivan, emme valvo.

Tässä YLE:n jutussa mies kertoo hakevansa lisää tieteen vaarallisiksi toteamia rokotteita hänelle vaarattomaan tautiin. Rokotteen ympärille kehittynyt ideologia estää sekä toimittajia, tiedemiehiä että THL:n Hanna Nohynekiä kertomasta hänelle totuutta ja estämästä häntä vahingoittamasta itseään. Mies epäröi kuullessaan, että immuniteetti saattaa heiketä (se heikkenee!) mutta hän ei horju, vaan luottaa instituutiouskoon ja tieteen piikkiin.

Ajatelkaa millainen salaliitto tällainen ideologia onkaan? Kuinka valtava määrä ihmisiä uskoo yhdessä kuin taianomaisesti toimimattoman ja vaarallisen injektion toimivuuteen ja turvaan.

Ideologiselle mielelle mielettömyydellä ei ole mitään rajaa ja ne, joilla ymmärrys on, ja näkevät maailman tapahtumat ilman ideologian verhoa, näkevät joka puolella nyt sulaa hulluutta.

Ideologian riivaama taas näkee vain omien oikeiden ajatustensa rakentaman ideaalin, jonka puolesta on taisteltava. Kritiikin ideoitaan kohtaan hän näkee hyökkäyksenä, joka on torjuttava. Jopa silloin jos kritiikin faktat olisivat totta. Faktoilla ei ole merkitystä, vain omalla ideologialla on.

Miten ihmisen mieli saadaan riivattua tähän tilaan?

Ihminen vedetään ideologiseen kaninkoloon suurista tunteista repimällä.

Meidän on oltava armollisia ideologian kaninkoloihin tipahtaneille. Vahvakin mieli sortuu ideologisen hulluuden paineessa, varsinkin suurten instituutioiden propagandan avulla.

Muistetaan Alan Wattsin sanat. Kun ajattelemme koko ajan, emme kykene tuntemaan muuta kuin omat ajatuksemme.

Ajattelemme sanoin, symbolein ja ideoin mutta todellisuus on pohjimmiltaan tunnetta. Todellisuutta ei voi paketoida kirjoihin tai symboleihin, kuitenkaan emme kykene viestimään todellisuudesta ilman symboleita.

Syöttämällä symboleita ja ideoita joihin on ladattu tunteita, ihmisen tunteista saadaan ote. Juuri näin toimii propaganda.

Näin todellinen todellisuus katoaa ihmiseltä.

No, mitä se todellinen todellisuus on?

Virtuoosopianisti Eric Lewis yrittää koskettaa sitä soittaessaan.

Eric Lewis a.k.a. ELEW

Eric näyttää soittaessaan riivatulta. Kuitenkin hän on hyvin down to earth, älykäs ja viisas mies. Kannattaa antaa muutama minuutti aikaansa ja kuunnella miten hän koskettaa todellisuutta.

Koko konsertti tässä. Mahtava!

Tiedeideologi puhuisi symbolein nuoteista, kielistä, tärykalvoista ja ilman värähtelyistä tavoittamatta koskaan todellista kuvaa siitä, mitä Eric Lewis tekee ja tavoittaa.

Oikeastaan Eric manaa soittaessaan esiin todellisen olennon. Kappaleesta ja sen kokemisesta syntyy tässä olento, joka ei ole tallennettavissa. Puhdas tunnekokemus, joka on syvintä todellisuutta ja joka ei ole symbolein kuvattavissa. Kun se loppuu, se katoaa kuin sitä ei olisi koskaan ollutkaan.

Nuotitettuna symboleiksi esitys olisi täysin eri asia.

Symbolit ovat siis työkaluja todellisuuden käsittelyyn ihmisten kesken. Ja kuten vasaralla voi lyödä joko naulaan tai toista (miksei itseäänkin?) päähän, symboleja voi käyttää väärin – todellisuuden sumuttamiseen ja siten ihmismassojen ohjaamiseen haluttuun suuntaan, seisomaan joukoissa, lippujen alla ja paremmilla puolilla. Symbolien avulla syntyy ideologioita, joilla todellisuus rikkoutuu.

Tätä ohjausta nimitetään propagandaksi. Koronapandemiassa sen käytöstä tuli ideologisesti hyvä asia. Kuten tässä:

Suuren lehden terveystoimittaja kirjoittaa lääketieteellisen toimenpiteen (rokotteen) vievän paratiisiin.

Aivan oikeasti?

Miten tämä eroaa viestinnästä vaikkapa Pohjois-Koreassa? Kertomuksista miten Suuri Johtaja Kim Young Un vetelee hole-in oneja golfkentällä.

Jos mielesi ei ole ideologian vallassa, yllä oleva otsikko tuottaa sinulle päänsärkyä.

Tulimme kollektiivisesti hulluiksi ja se on nyt myönnettävä ja sanottava ääneen.

Kun ideologisesti ajattelevat hallitsevat yhteiskuntaa, ei yhteiskunta enää toimi todellisuuden pohjalta ja menettää järkensä sekä tunteensa, ja lopulta kyvyn empatiaan, kuten nähtiin rokottamattomien jopa kuolemaa toivottavassa syrjinnässä.

Näin ideologia ja kontrolli kuuluvat yhteen. Ideologian valtaama mieli hyväksyy täysin epäeettisiä asioita, puolustaa valheita, ei tunnista huumoria, eikä kykene luovuuteen ja empatiaan. Mielessä on vain ideologian ohjelma, johon ego on identifioitunut.

Ajatellaanpa rokotuspasseja, kulun rajoittamista sekä nyt jo näkyvillä olevaa sosiaalista pisteytystä ja digitaalista keskuspankkirahaa, johon olisi ohjelmoitavissa se miten rahaa saa käyttää.

Kaikki nämä ihmisoikeuksia ja perusvapauksia rajoittavat asiat ovat täysin epäeettisiä. Silti ideologinen mieli ei hahmota tätä tosiasiaa.

Suurin osa ihmisistä ei nyt myös usko tämän kehityksen tapahtuvan, koska nämä asiat on leimattu ideologisella sanalla salaliittoteoria.

Ideologiselle mielelle salaliittoteoreetikko on epäilyttävä ja vaarallinen hahmo, hieman kuin natsisaksan koukkunokkainen juutalainen. Salaliittoteoreetikko on kuin ideologinen Orwellin 1984 teoksen Goldstein – myyttinen uhka instituutioiden turvallisuuden ideologialle.

Lopuksi pulahdus syvään päähän.

Palataan Jungin ideaan antikristuksesta ideologiana ja käytetään kristillistä symboliikkaa yhteiskuntamme ongelman avaamisen työkaluna.

Jos antikristus on ideologia, on Peto pyrkimys kahlita ihminen ideologiseen häkkiin.

Ja se Pedon merkkihän silloin tosiaan on tuo QR-koodi, jolla ihminen lukitsee itsensä häkkiin.

Toki he, joita kenties ideologisessa mielestä tämä uskonnollisen symboliikan käyttö asian kuvaamiseksi tökkii, voivat kutsua tätä ideologista sortokoneistoa vaikka fasismiksi, jota se selvästi on.

Tässä joka puolella kehittyvässä ns. New World Order tai Great Reset -järjestelmässä Ihmisellä on lupa olla olemassa vain vallitsevan ideologian mukaisesti. Kiinassa yhteiskunnasta putoaa pois, jos ajattelee väärin. WEF:n sinisten seinien äärellä ylistetään nyt samaa systeemiä, kontrollia sekä sensuuria – käytännössä fasistista järjestelmää, ja maailma katsoo sitä kollektiivisesti nyökytellen koska on irti todellisuudesta.

Jos mielesi on vapaa ideologiasta ja näet todellisuuden selvästi, näet varmasti miten väärin ja vaarallista tämä kehitys on.

Pohjimmiltaan ideologiat pyrkivät irrottamaan suvereenin ihmisen todellisuudesta sekä vapaudestaan ja vastuustaan toisia ihmisiä kohtaan. Tämä on nyt tapahtumassa. Olemme ajautumassa ideologioiden myötä totalitarismiin. Suvaitsematon ja omiksi uskomiensa ajatusten kaninkoloon uponnut ihminen on totalitarismin perusainesta. Hän tarvitsee kädestä pitäen ohjausta. Hän kaipaa propagandaa ja systeemin on sitä helppo hänelle syöttää.

Kaikessa tässä on kuitenkin hyvä puolensa. Ideologia on rikottavissa.

Ideologisen häkin kalterit eivät ole todellisia vaan pelkästään ihmisten välisiä uskomuksia, lopulta pelkkiä sanoja ja symboleita, sääntöjä ja byrokratiaa.

Kalterit ovat rikottavissa puhumalla tosiasioista ja palaamalla niiden äärelle, ihmisiksi keskenämme, todellisten asioiden, kuten taiteen ja huumorin pariin.

Oikeastaan todellisessa maailmassa ei ole todellisia ongelmia – sellaisia, joita emme me kaikki yhdessä voisi ratkaista.

Todellinen ongelma on ideologia, pyrkimys ratkaista ongelma juuri sillä minun tavallani ja eri tavalla kuin ne toiset.

Lopuksi aiheeseen liittyen #syytätietää ohjelma – Onko Natsi vitsi?

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/12b0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *