WEF:ä vastaan noustaan X:ssä huumorin ja suoran puheen keinoin

Avatar photo

BySami Antinniemi

24.1.2024 , , ,

Somepalvelu X:ssä saattoi WEF-kokouksen aikana aistia selvää kansannousun tunnelmaa kuppikuntaista maailman eliittiä kohtaan. Ehkäpä Euroopan laajuisia farmarien protesteja virtuaalisesti peilaten. Tässä artikkelissa on katsaus tästä vastarinnasta.

Aluksi viraaliksi nousi Catch Up -kanavan koomikko Damon Imani. Hän veti eliittiä vyön alle neljän AI-avusteisen sketsin avulla.

Davosin kokoukset ovat pinnalta katsoen kokoelma hillittyjä ja sivistyneitä keskusteluja maailman ongelmista ja niiden siisteistä ratkaisuista. He, jotka pitävät WEF-kritiikkiä salaliittoteoretisointina, vähättelevätkin kokousta vain eliitin keskustelukerhoksi.

Eihän siinä mitään, maailman ongelmista on syytä keskustella. Kritiikki tuleekin siitä, ketkä tänne pääsevät keskustelemaan, miten yksipuoliseksi keskustelu muuttuu, ja miten nuo keskustelujen yksipuoliset päätökset näyttävät kuin taianomaisesti muuttuvan maailman parlamenteissa politiikaksi, jota kansalaiset eivät tilanneet. Juuri tätä asetelmaa kritisoivat myös viraaliksi levinneen Kevin Robertsin repliikit.

WEF:n Davos24 Rebuilding Trust kokouksessa keskusteltiin monista mukavista aiheista yhteisessä hengessä. Keskustelu “What to Expect from a possible Republican administration” ei kuitenkaan mennyt ihan näin, siitä piti huolen Kevin Roberts.

What to expect from possible Republican administration keskustelussa Kevin Roberts, Heritage Foundationin johtaja, historioitsija sekä konservatiivinen Trumpin kannattaja, iski Argentiinan presidentin tavoin keskustelua rikki tuomalle esille no… tosiasioita.

Tässä #kantoraportti jaksossa lyhennelmä keskustelusta. Somessa on jaettu paljon kohtauksia Robertsin puheesta, mutta on myös hyvä nähdä mistä muut paikalla olijat puhuivat. Brittiläinen kolumnisti Gerard Baker nosti esille Trumpin uhasta jopa diktaattori kauhukortin, johon Kevin Roberts vastasi heti.

Yuval Noah Harari, WEF:n virallinen salonkiälykkö, joka ennustaa mm. ihmisten vapaan tahdon katoamista sekä paljon muutakin tavallisen ihmisen korviin pähkähullulta kuulostavaa visiota, komppasi haastattelussa huolestuneisuuttaan siitä, mitä Trumpin hallinto voisi tehdä globaalille maailmanjärjestykselle.

Yuval Noah Harari:

“If it happens, it is likely to be a death blow to global order.”


“And he says it openly… many of these politicians see a false dichotomy, a binary vision of the world”

Analysoidaan hieman:
Harari maalaa siis tässä eliitin, oikeastaan globaalin oligarkian pelkoa siitä, että jokin johtaja tulisi sekä herättäisi ihmiset ja lopettaisi uuden globaalin järjestyksen – sen New World Orderin. Ylimmästä asiantuntija-asemastaan Harari näkee kaiken globaalin järjestyksen vastustamisen vääränä dikotomiana ja binäärisenä visiosta maailmasta. Eli suomeksi – meille täällä eliitissä ei vaan sovi, että kansa ajattelisi saati päättäisi itse, miten haluaa elää.

X:ssä levisi tästäkin Hararin pelosta videohuumoria, jossa Trump saapuu palauttamaan maailmaan järjestyksen. Tästä huumorin hieman rivakammasta taidonnäytteestä vastasi WokeWorldOrder:

Liberaali läntinen media pyrkii ampumaan alas kaiken WEF-kritiikin trumpismina tai putinismina. Tämän vastapainona onkin ymmärrettävää, että useat äänet Itä-Euroopasta sekä lännen konservatiivisesta mediasta. Seuraavassa katsauksessa mm. MEP Mislav Kolakušić kertoo Fox Newsin lähetyksen ohella varsin suoraan oman näkemyksensä siitä, mistä WEF:ssä on kysymys:

WEF:n keskustelukerhosta koordinoituun globaaliin uuteen maailmanjärjestykseen kuuluu myös hallitsematon maahanmuutto sekä LGBTQ+ -ideologian täysi hyväksyntä. Vastustusta tätä kaikkea kohtaan kohosi idän suunnalta Viktor Orbánin twiitatessa:

Unkaria ei voi kiristää! Maailmassa ei ole tarpeeksi rahaa pakottaa meitä hyväksymään massamaahanmuuttoa ja antamaan lapsemme LGBTQ-aktivistien käsiin. Tämä on mahdotonta!

Komiikkaa revittiin myös alkajaisseremoniasta. Brasiliasta paikalle lennätetty Yawanawa-heimon shamaani Puttany hieroi käsiään ja yski sen jälkeen mm. maailmanpankin, IMF:n ja Ikean johtajien naamalle.

Olivatko tässä tauti X:n nollapotilaat? kysyttiin X:ssä.

Tilanne on kuitenkin vakava, vaikka siitä huumoria irtoaakin.
WEF:n sinisten seinien äärellä pidetyissä puheissa ei poikkeuksia lukuun ottamatta näy juuri minkäänlaista kosketusta maailman arkitodellisuuteen. Eikä salaliittoteorioiksi väittäminen enää pitkään pidättele ihmiskuntaa havahtumasta siihen, mikä on totta – Davosissa pyritään hiljalleen rakentamaan ihmisiltä kysymättä uutta epädemokraattista maailmanjärjestystä.

20.1.24 WEF-sketsit tehnyt koomikko Damon Imami kiitti yleisöään saamastaan tuesta.

Onkin syytä muistaa, että huumori on totalitarismin pahin vihollinen ja siksi sitä ei saa unohtaa. Damon Imami jatkaakin videoiden tekoa nyt WHO:n kokouksista:

Tukekaa mahdollisuuksien mukaan hyvää työtä tekeviä kansalaisjournalisteja ja koomikkoja. Tässä artikkelissa löytyy linkkejä.

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/l7cu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *