Älyvapaa ihminen

Avatar photo

BySanni Berg

15.2.2024 , , ,

Kun muutama vuosi sitten yritin kertoa tutuilleni, että kansasta halutaan lähitulevaisuudessa tehdä ihmisantenneja, pidettiin puheitani aivan älyttöminä. Silmät pyörivät päässä kuin hedelmäpeli eikä ivallista elehdintää yritettykään peittää – juuri niin älyvapailta juttuni silloin kuulostivat.

Nyt Nokian toimitusjohtajakin on julkisesti julistanut, että vuoteen 2030 mennessä älypuhelimet voitaneen pitkälti korvata – noh, kuinka muutenkaan sen tulkitsisi – älyihmisillä. Tämänkin piti olla vain WEF:n ympärille kyhätty älytön salaliittoteoria, mutta niin vaan Lundmark samaisen jengin kevätkokouksessa julisti maailmalle agendan etenevän.

MTV:n haastattelussa Lundmark kertoi mahdollisuudesta hyödyntää ihmiseen asennettavia siruja, jotka ilman muuta ovat vain meidän hyödyksemme ja täysin vapaaehtoisia. Tätä hän muisti muutaman minuutin haastattelussa painottaa moneen kertaan, joten kaikki jotka ovat jo oppineet rivien väleistä lukemaan, tietävät odottaa kyseisen teknologian ehdolliseksi tekemistä.

On täysin oma valintasi, tahdotko käyttää itse ansaitsemasi säästöt vai antaa kovan työn tuloksen haihtua bitteinä ilmaan pankin kieltäytyessä antamasta digirahalle käyttöoikeutta ilman tekoälyn lupaa. Se on sinusta itsestäsi kiinni, haluatko saada joka hetki ajankohtaisen datan terveydentilastasi ja tulla pisteytetyksi sen pohjalta, mutta hoitoa on turha odottaa ilman päivitettyä digi-ID:tä. Sinä olet vapaa valitsemaan, millaisia asioita ajattelet hologrammeina katsella, mutta vääränlaiset halut ja mielipiteet kitketään yhteisen hyvän nimissä pois erilaisin digi-sanktioin.

Saat siis aivan itse päättää, osallistutko yhteiskunnan toimintaan ohjelmoituna koodina vai elätkö metsän keskellä ihmisenä vailla nykyajan ”mukavuuksia”.

Jokainen, joka on vähääkään jaksanut perehtyä tulevaisuuden teknologian mahdollisuuksiin, tietää tämän skenaarion olevan ainakin teoreettinen mahdollisuus – ellei jopa todennäköinen.

Minä aion hinnalla millä hyvänsä pysyä aivan yhtä älyttömänä luomuälynä tulevatkin vuosikymmenet. Säteily-yliherkkänä toivon enemmän kuin mitään muuta, että myös läheiseni tekevät kaikkensa löytääkseen sen verran älyä omasta takaa, etteivät suostu sitä keinotekoisesti hankkimaan.

Jos joku ei vielä älynnyt, niin alleviivaan oleellisimman: tämä muutos ei tapahdu orgaanisesti 6G:n lanseerauksen myötä, vaan ihminen ITSE valitsee, mitä injektioita ja siruja sinne kehoonsa suostuu ottamaan.

He sanovat, että se on vapaaehtoista. He kertovat sen olevan sinun turvaksesi. He sanovat, että se helpottaa elämääsi. He sanovat, että se on tutkitusti vaaratonta. He sanovat, että siinä on tulevaisuus.

Mutta haluaako joku todella jälkipolviemme kasvavan sellaisessa tulevaisuudessa, missä digitaalinen ja fyysinen maailma ovat sulautuneet yhteen? Eivätkö koneet orjuuta meitä jo aivan riittävästi, vieden huomion elämiseltä – tässä ja nyt?

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/z358

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *