#kantoraportti: Videokooste – Macron pakeni mielenosoittajia maatalousnäyttelyssä

Avatar photo

BySami Antinniemi

25.2.2024 , ,

Farmareiden mielenosoitukset ovat jatkuneet jo yli kuukauden ja nyt mielenosoittajat Ranskassa vaativat avoimesti presidentin eroa – ja varmasti paljon muutakin. EU:n lippuja poistetaan, virastotaloja piiritetään, kaupoista tyhjennetään ulkomaisia maataloustuotteita. Ilmassa on totaalisen kyllästymisen sekä eurooppalaisen kansannousun tunnelmaa, eikä ihme, sillä maatalouden ja maatalousyrittämisen alasajo erilaisia määräyksiä tiukentamalla on jatkunut jo pitkään.

“Mellakkapoliisit pitivät mielenosoittajat turvallisen välimatkan päässä, kun Macron kiersi messuilla tarkastamassa palkintokarjaa, maistelemassa hunajaa Normandiasta ja juustoja Alpeilta sekä kättelemässä näytteilleasettajia”, kertoo France24 tapahtumasta.

#nofarmersnofood on yksinkertainen hashtag, jonka yksinkertaista sisältöä Macron ja muut EU-poliitikot eivät tunnu ymmärtävän.

France24 raportoi Macronin viljelijäjärjestöjen edustajien kanssa käytävistä keskusteluista:

“Pidän aina vuoropuhelua vastakkainasettelua parempana”, Macron sanoi. “Kerron teille, että työtä tehdään kentällä, ja olemme parhaillaan yksinkertaistamassa asioita.”

Vastaavat mielenosoitukset ovat levinneet lähes koko Eurooppaan ja jatkuvat edelleen. Alkaa olla selvää, että kyse on syvemmästä kriisistä, joka ei kenties enää ratkea pienillä myönnytyksillä ja keskusteluilla.

Analyysit sikseen – kuvat kertovat joskus enemmän kuin tuhat sanaa. Nyt kameroita on joka puolella ja ihmiset jakavat otoksensa someen. Katso ylhäältä #kantoraportti-video, joka on ranskalaisvaikutteisen musiikin siivittämä kollaasi tapahtumista.

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/b4v4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *