Marjon haittakertomus

Avatar photo

ByToimitus

7.5.2024 , , ,

Marjo Kantomaa, 50-vuotias yksinhuoltajaäiti, oli juuri käynyt läpi monien naisten painajaisen, mutta selvinnyt vasemman rinnan sekä kainalon imusolmukkeiden menetyksestä sekä raskaista syöpähoidoista. Hän joutui sairaseläkkeelle rintasyövän sekä vaikeasta polvivammasta aiheutuneen kipuoireyhtymän myötä ja kärsi myös äärimmäisen kivuliaasta Hortonin neuralgiasta, jota toisinaan kuvaillaan itsemurhapäänsäryksi. Marjo ajatteli selvittyään hengissä pahimmista hetkistä vuoden 2020 lopulla, että edessä olisi vihdoin hiukan helpommat päivät, mutta kuinka väärässä hän olikaan.

Pari viikkoa ensimmäisen koronarokotteen, Pfizer (15.4.2021), jälkeen oikeanpuoleinen (pistoskäden) kainalo kipeytyi kovasti. Lymfaterapiassa sieltä löytyi kananmunan kokoinen patti, joka on sittemmin muuttunut laajaksi turpeudeksi koko kainalon seudulla. Alue on vielä kolmen vuoden jälkeenkin turvonnut, kosketusarka ja aiheuttaa kipuilua.

– Kävin muutamaa päivää ennen rokotetta lymfaterapeutilla ja silloin kainalossa ei ollut mitään tavallisesta poikkeavaa. Noin viikko rokotuksen jälkeen menin taas sovitulle käynnille hoidattamaan vasenta, leikattua puolta, ja kerroin tuntemuksistani, jolloin hän löysi ison patin. Rintasyövän takia minua on tutkittu todella tarkkaan, mutta kukaan ei tiedä mikä tuo patti on, eikä sitä osata myöskään hoitaa.

Kainalon lisäksi Marjon oikea kylki kipeytyi pian rokotteen jälkeen ja sen seurauksena tuli myös parin päivän sisällä tyypillisiä oireita, kuten kuumetta, väsymystä, pahoinvointia, lihaskipuja sekä kurkkukipua. Hän ei kuitenkaan tuolloin osannut arvella, että koronarokotteella voisi olla vakavampiakin haittavaikutuksia, joten 8.7.2021 hän kävi ottamassa toisenkin pistoksen, tällä kertaa Modernan mRNA-rokotteen.

Alle viikkoa myöhemmin, 12.7.2021, alkoi uusien monimuotoisten oireiden aiheuttama terveydellinen alamäki, joka on jatkunut näihin päiviin saakka. Kainalon lisäksi myös häntä- ja ristiluuhun nousi valtava patti ja nyt myös lantion seutu kipeytyi.

– Olin marraskuussa 2021 sairaalassa yli viikon pyörätuolissa, kun kivut kävivät niin mahdottomiksi. En ole voinut istua normaalisti kohta kolmeen vuoteen. On ollut myös alaraajahalvausoireita, alaselkäkipuja, tärinää ja pistelyä, lihassärkyjä sekä lamauttavaa väsymystä. Olen nukahtanut kesken lauseen ja jopa hammaslääkärin tuoliin.

Alhaalta ylöspäin otetusta kuvasta voi huomata, miten valtavaa turvotus häntäluun seudulla toisinaan on.

Näiden lisäksi Marjo kärsii monen muun haitan saaneen tavoin aivosumusta, lämpöilystä, sydämentykytyksistä ja rintakivuista. Myös pahoinvointia, vatsan toimintahäiriöitä, virtsaamisongelmia sekä näköhäiriöitä, tinnitusta ja elohiiriä jalassa on ollut jaksoittain. Ferritiini eli raudan varastoarvo on niin ikään laskenut koronanrokotteiden jälkeen hyvin alhaiseksi.

– Kaikkien näiden seuraamusten jälkeen lääkärit ilmoittivat minulle, etten saa ottaa enää ainuttakaan koronarokotetta. Haittani ovat todenneet sekä fysioterapeuttini että lääkärini, jotka ovat hoitaneet minua jo vuodesta 2019 ja 2020. Lääkäri teki haittavaikutusilmoituksen Fimeaan oireistani syksyllä 2021 ja itse tein avustettuna korvaushakemuksen lääkevahinkokeskukseen huhtikuussa 2022. En ole saanut päätöstä vieläkään.

Marjo ei suinkaan ole poikkeus, vaan haitan saaneiden kertomuksissa toistuu sama kokemus, että korvauskäsittelyssä kestää luvattoman pitkään. Moni on joutunut taloudelliseen ahdinkoon työkyvyttömyyden vuoksi, joten on kohtuutonta joutua vuosia odottamaan mahdollisia korvauksia. Marjolla on lukuisien muiden tapaan lääkärin kirjoittama virallinen rokotehaittadiagnoosi Y59, mutta sekään itsessään ei takaa sitä, että taloudellista korvausta myönnettäisiin kaikille edes Kelan toimesta. Marjo saa kipuoireyhtymänsä vuoksi sairaseläkettä eikä näin ollen ole jäänyt täysin puille paljaille, mutta lisääntyneet sairaskulut kuormittavat taloustilannetta paljon.

26.4.2023 Marjolta mitattiin hurja määrä piikkiproteiinin vasta-aineita (15155AU/ml) verestä, kun viitearvon pitäisi olla alle 50. Marjo sairasti ensimmäisen koronansa flunssaoirein elokuussa 2022, joten 2021 alkanutta oireistoa tai kevään 2023 runsasta piikkiproteiinin vasta-ainetuotantoa on mahdoton selittää long covidilla.

Marjo toivoo, että yhteiskunnassa myönnettäisiin koronarokotteiden aiheuttamat seuraamukset, tuettaisiin taloudellisesti ja tutkittaisiin, mitkä hoidot tai vastalääkkeet auttaisi, jotta sairastuneet saisivat apua oireisiin.

– Onhan tämä ollut erikoista, kun eihän kaikki yleensäkään kestä kaikkia rokotteita, mutta koronarokotteiden osalta näistä ongelmista vaietaan, vaikka todistettavasti niistä sairastuneita on paljon ympäri maailman. 

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/4sij
One thought on “Marjon haittakertomus”
  1. On todella kamalaa, että rokotehaitat “lakaistaan maton alle” – ja niistä mitä medioissa ja tilastoissa näemme, on jäävuoren huippu – tutkitusti 10% tekee ilmoituksen…

    MARJOLLE PALJON VOIMIA KAMPPAILUSSASI!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *