#Kantoraportti: Ursula Von der Leyenin Helsingin keikka – lämppärinä Kokoomus & Orpo

Avatar photo

BySami Antinniemi

5.6.2024 , ,

Euroopan komission puheenjohtaja kunnioitti Suomea läsnäolollaan 4.6.2024. ja osallistui Kokoomuksen vaalikampanjaan kehottamalla suomalaisia kannattamaan Ukrainan sodan jatkamista loppuun saakka sekä äänestämään Kokoomusta.

Jutun kuvat otti Sami Antinniemi

#Kantoraporttivideolla tunnelmat paikan päältä:

Narinkkatorilla ilmassa oli kummallinen sekoitus feodalismia ja modernia kulutuksen juhlaa. Aina kohti parempaa politiikkaa, parempaa poliittista tuotetta, sanoo jo SDP plakaatissaan. Yhdessä parempaan, lavoilta kerrotun poliittisen viestin mukaisesti.

Kansa odotti Ursulaa, vierasta kaukaa Brysselistä asti. Hänen saapuessaan lavalle tilanne sähköistyi kuin pop-konsertissa. Poliitikoille hurrataan, heidän saavutuksiaan suitsutetaan yhdessä, kuin ne olisi yhdessä tehty ja suoritettu. Tulevaisuudesta ollaan varmoja yhdessä. Tämän poliittisen kulutusjuhlan keskellä ei ehditä kysymään olennaisia, kuten sitä, miksi Suomen vaaleihin saapuu suomalaisten valitsematon ihminen esiintymään yhden puolueen lavalla, jopa kertomaan suomalaisille, mikä on heille oikein.

Ursula kertomassa suomalaisille, mikä heille on tärkeää.

Kansa seuraa viestiä. Tietenkin monelle heistä viesti on tärkeää ja oikein, koska suomalaiset ovat auktoriteettiuskoisia ja viesti tuodaan korkeimmalta taholta. Vasallimaan johtaja, Orpo, tukee viestiä ja lavalla johtajat kehuvat toistensa suurta kykyä johtaa tietenkin rinnastaen oman johtamiskykynsä Ursulan rinnalla. Yhdessä he ovatkin kuin politiikan bändi. Progea, räppiä vai metallia, sen saa katsoja itse päättää.

Suomalaiset vastaanottavat viestiä Ursulalta

Ursula on poliittinen Premium-tuote. Sellaisesta tuotteesta käytetään voimakkaita ja helposti ymmärrettäviä iskulauseita. Me päihitimme Koronan, Yhdessä olemme Pro-Ukraina ja tuemme Ukrainaa niin kauan kuin on tarpeen – vaikka loppuun saakka. Sellaisen lopun todellista katkeruutta on vaikea makustella mukavana kesäpäivänä.

Fasismia? Missä?

No ihan siinä silmiesi alla!

Hyvin epädemokraattiselta kuulostivat Ursulan käheällä ja painostavalla äänellä lausutut sanat…

Ursula Von der Leyen

Pro-eurooppa tarkoittaa vahvaa Eurooppaa.
Kilpailykykyistä Eurooppaa… Meidän on annettava yrityksillemme
enemmän mahdollisuuksia pääomaan… Vähennettävä byrokratiaa.
Meidän on luotettava enemmän yhtiöihin.

Fasistinen talous perustuu korporatiiviseen talouteen, joka on valtion valvonnassa. Ja tähtää usein sotaan. Ursulan puheesta Kokoomuksen lavalta, Kampin ostarin pihalta, paistaa kirkkaana f-sana. Sanotaan se nyt suoraan, koska meillä sanan vapaus on ja mielenosoittajatkin saavat ilmaista mielipiteensä, kuten Ursula lavalta sanoo, tosin väittäen myöhemmin puheessaan samoja mielenilmaisijoita ikään kuin vieraan tahon agentiksi, joiden tarkoitus onkin jakaa kansaa ja pelata Putinin pussiin – sen fasistin.

Monimutkaista. Mutta jokainen saa katsoa ja tulkita puheen itse, että soimaako tässä pata kattilaa?

Tietävätkö suomalaiset Ursulasta ja Pfizergatesta?

Euractiv 20.5.2024

“Belgialainen tuomioistuin on lykännyt Pfizergate-skandaalin viimeisintä käsittelyä 6. joulukuuta asti antaakseen osapuolille lisäaikaa tutkia tiettyjä tapauksen näkökohtia. Päätös on todennäköisesti helpotus Euroopan komission puheenjohtajalle Ursula von der Leyenille, joka on tällä hetkellä kiireinen kampanjoimaan kesäkuun EU-vaalien alla.”

Tarkemmin…

Lisätietoa Ursula von der Leyenin toimintaan liittyvistä korruptioepäilyistä sekä hänen tekemistensä kritisoinnin sensuroinnista ja EU:n valvontakoneiston ylilyönneistä oheisen linkin takaa Mikko Ahosen Uusi Suomi blogista.

Kaikkea ei kansalla tarvitse kertoa. Ei sitä, että Ursula Von der Leyen ja EU:n komissio eivät millään saa selvitettyä hämäräksi jääneitä sopimuksia Pfizerin kanssa. Ei sitä, että Ursula Von der Leyenin epäillään junailleen EU:lle 10 miljardia rokoteannosta. Kuulijat eivät tiedä rokotteista, joita tilattiin verorahoilla moninkertaisesti liikaa ja jotka vahingoittivat suurta määrää kansalaisia. Tai sitä, että Pfizerilla on Brysselissä oma EU:n suhteita hoitava lobbaustoimistonsa. Kysyessäni tästä ihmisiltä paikan päällä, suurin osa ei näistä asioista tiennyt, ja jos tiesi, ei pitänyt sitä suurena ongelmana.

Näin korporatiivinen fasismi etenee pehmeillä sanoilla ja hymyillä. Säätämällä lakeja ja kertomalla alaisille minkä yritysten tuotteet ja ratkaisut ovat heille parhaaksi. Kritisoijat saavat kyllä puhua kunhan heidän äänensä ei kuulu eikä heitä oteta vakavissaan. Palestiinamielenosoittajien ryhmä siirrettiin kauemmas. Heidän äänensä saa kuulua, kunhan se ei häiritse lavalta auktoriteetin tarjoamaa yleistä viestiä yhtiöiden ja hallitusten yhteistyöstä sekä sodan välttämättömyydestä.

Palestiinamielenosoittajat ovat misinformaatiota. Ja laajemmin katsoen EU pyrkii säätämään mis- ja disinformaation vastaisia lakeja pitääkseen mm. Pfizergaten tapaiset asiat poissa julkisesta kuvasta. Sekä monet, monet, muutkin asiat.

Narinkkatorin Ursulan keikalla tuli selväksi, että emme enää elä demokratiassa vaan sellaisen näytelmässä. Yleisönä ovat kuluttajiksi muuttuneet ihmiset, joille tarjoillaan Ursulan hehkuttamien yritysten toiminnalle sopiva tarina ostettavaksi ja äänestettäväksi. Tällä kertaa Kokoomus oli saanut tähtituotteen tuoteperheeseensä. Ainakin tällä torilla suomalaiset ottivat innolla vastaan tuontituotteensa.

Kokoomuksen tuoteperhe esittelyssä markkinavoimien ja yleisön keskellä

Kantomedia on täysin vapaa ja vapaaehtoisin voimin toimiva media. Journalismin tuottaminen kuitenkin maksaa. Sami Antinniemen työtä voi tukea tilaamalla maksullisen version hänen uutiskirjeestään substackissa tästä linkistä: https://samiantinniemi.substack.com/

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/vcb2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *