EU-vaalien näytelmä ja Putin Goldsteinin roolissa

Avatar photo

BySami Antinniemi

10.6.2024 , ,

Lähes kaikkialla paitsi Suomessa, EU-vaaleissa voittoon nousi Euroopan yhtenäisyyttä hajottava putinistien tukema populistinen äärioikeisto — tai sitten ikävät tosiasiat tunnustaneet ja muutosta haluavat konservatiivit. Mikä kummallisinta, kumpikin puoli ja samalla toistensa vastakkainen näkökanta, on haluamassa Euroopan yhtenäisyyttä, tietenkin omalla tavallaan.

Eurooppa on rikki ja kahtiajakautunut. Media rummuttaa meille Putinin vaikuttavan vaaleihin ja tahtovan rikkoa Euroopan. Vaikuttiko Putin vaaleihin, kuten media meille kertoo, ja rikkooko Putin Eurooppaa vai tekeekö sen joku muu?

Jos lehtiä lukee, Venäjästä ja Putinista on tullut lännessä Goldstein, syntipukki kaikelle sille, mikä Eurooppaa hajottaa. Goldstein lähettää puukottavia siirtolaisia itärajan yli, nostaa sähkön hinnat, syöttää valheita eurooppalaisten suihin, levittää disinformaatiota koronasta ja ilmastosta, mistä vain sekä uhkaa örkkilauma-armeijansa avulla tuhota ja valloittaa koko Euroopan. Goldsteinin tuhotyö on siksi estettävä hinnalla millä hyvänsä ja kaikkien on yhdistyttävä yhteiseen rintamaan Goldsteinia vastaan – vihattava Goldstein Putinia.

Nyt lännessä on jopa vaarallista ja aseman kannalta riskialtista siteerata tai linkata sosiaalisessa mediassa, mitä Putin sanoo. Twiittasin pätkän Putinin puhetta Venäjän omassa talousfoorumissa. Twiitti sai alla olevan kuvan kaltaista tyypillistä kommentointia.

Reaktioita twiittiin Putinista

Mitä Putin sanoi? Hän kertoi lännen kulttuurin hajoavan sen liberaaleihin ideoihin ja vihjasi läntisen kulttuurin rippeitä vaalittavan nyt idässä.

Käännös englanninkielisestä simultaanitulkkauksesta:”Maailma on monimuotoinen ja meidän on pysyttävä sen mukana. Ja sitä me teemme. Me emme ole he, jotka ovat menettämässä eurooppalaisen kulttuurin elementtejä. On vain fakta, että se osa Eurooppaa, jota kutsutaan läntiseksi Euroopaksi, on menettämässä eurooppalaisen kulttuurin. Pian heillä on jäljellä vain monumentit kertomassa kaukaisesta menneisyydestä.
Mutta ihmisten mielet ovat myrkyttyneet liberalistien toimesta, jotka priorisoivat, eivät omien kansalaistensa intressejä tai kulttuurisia koodeja, vaan jotain kaukaa haettuja ideoita globaalista liberalismista. Ja meistä on nyt tulossa perinteisen eurooppalaisen kulttuurin keskuksia.”

Goldsteinin puhetta ja ajatuksia ei saa kuunnella, ne ovat vaarallisia. Ja ne ovatkin, vaarallisia lännen liberaalille eliitille, sillä ne kertovat heistä tosiasiat kansalaisille – saavat heidät huomaamaan oman pesän lian.

Goldstein Putin kun sattuu olemaan oikeassa. Länsimaiden kulttuuri ja sen imperiumit ovat todella hajoamassa kahtiajakautumiseen, jonka liberalistit ovat toimillaan saaneet aikaan. Lännen liberaali johto on tehnyt järjetöntä ja ihmisvihamielistä politiikkaa, eikä myönnä sitä itselleen. Pfizergate, maatalouden alasajo, rokotevaurioiden ja kuolemien pimittäminen, sodanlietsonta ja kieltäytyminen rauhasta Ukrainassa. Sen sijaan toisinajattelijoita hiljennetään disinformaation vastaisilla toimilla. Tekopyhyys rehottaa uskomattomissa mitoissa. Siirtolaisten annetaan saapua Euroopan kaduille. Hyväntekeväisyysjärjestöt ottavat heidät vastaan, mutta kaduilla nämä ihmiset eivät saakaan, mitä uskoivat, ja he alkavat purkaa turhautumistaan eurooppalaisiin – puhumattakaan siitä, ettemme tiedä keitä heidän joukossaan on.

Ja kaikesta tästä puhumista pidetään fasismina tai putinismina.

Vaalitulos osoitti eurooppalaisten heräävän ja Ranskan vaalitulos jopa säikäytti Macronin hajottamaan parlamentin.

Ranskan oikeiston voittoa ja sen syitä (kuvat X)

Suomessa syrjäisyys ja mediapimento on suojellut äänestäjiä todellisten tapahtumien tietämisestä, mutta Ranskassa Putinin mainitseman liberaalin eliitin päätösten jälki näkyy äänestäjälle jo suoraan kaduilla.

Holtittomasta siirtolaisongelmasta, Ukrainan sodan syistä, korruptiosta liittyen koronaan sekä moneen muun epäkohdan ääneen puhumisestä lännessä on tullut rohkeutta vaativaa.

Kuvio on suoraan narsistin pelikirjasta. Narsisti osoittaa sormella ulkoista syyllistä. Tässä tapauksessa sormi on media ja Goldstein on Putin.

”Tuo kertoo propagandaa ja disinformaatiota. Tuo pilasi kaiken! Tuo on teidän vihanne juurisyy. Goldstein! Putin!”

Eurooppalainen kaksinaamaisuus on käymässä irvokkaaksi. EU-eliitti voi selvitä enää vain jatkamalla kulissien ylläpitoa syyttämällä ulkopuolista vihollista – aivan kuten Venäjällä toimitaan.

Länsi on voittanut valehtelun kilpailussa Venäjän. Näin länsi on itse pelannut peliään Putinin pussiin, ja nyt Putin on siinä edullisessa tilanteessa, että voi käyttää tosiasioiden sanomista lännestä omina aseinaan.

Tarkoittaako Putinin sanojen kuuntelu hänen kannattamistaan?

Vapaista vaaleista ja sananvapaudesta ei Venäjälläkään voi paljon puhua. Putin taas on KGB:n kasvatti ja osaa varmasti sanoa sen, mikä on hänelle edullista. Emme tiedä, mitä peliä Putin pelaa. Hän varmastikin käyttää tilannetta hyväkseen, mutta voi myös olla, että hän on jopa pahoillaan kilpakumppaninsa itsetuhosta. Tiedustelupalvelun kasvattaman naamarin taakse on vaikea nähdä.

Pietari Suuri länsimaisti Venäjää 1600-luvun lopulla ja haki innoitusta sekä esimerkkiä Euroopasta. Vaikka kadut saattavat nyt näyttää Pietarissa siistimmiltä kuin Pariisissa, tuskinpa eurooppalaiset haluavat liittyä Venäjään tai venäläistyä tai nähdä Venäjän lainatun eurooppalaisuuden omanaan. Eivätkä he kannata loputonta sotaa, vaan haluavat rauhaa sodasta sekä rauhaa omille kaduilleen.

Euroopan vaalitulokset osoittavat, että eurooppalaisista kasvava osa haluaa olla jälleen omina itsenään eurooppalaisia ja lopettaa omia etujaan ajavien johtajiensa eurooppalaisen itsetuhon.

Kantomedia on täysin vapaa ja vapaaehtoisin voimin toimiva media. Journalismin tuottaminen kuitenkin maksaa. Sami Antinniemen työtä voi tukea tilaamalla maksullisen version hänen uutiskirjeestään substackissa tästä linkistä: https://samiantinniemi.substack.com/

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/d7sg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *