#kantoraportti – Sisällissodan uhka Teksasin rajalla

Avatar photo

BySami Antinniemi

29.1.2024 , , ,

Yhdysvalloissa tilanne rajan yli laittomasti saapuvien siirtolaisten suhteen on kärjistymässä jopa sisällissodan uhaksi. Demokraattien puoli Yhdysvalloissa on jo pitkään tukenut linjaa, että kaikkien turvaa haluavien on päästävä rajan ylitse Yhdysvaltoihin.

Joe Biden edellisissä vaaliväittelyissä maalasi Yhdysvalloista kuvaa humaanina maana, joka ottaa kaikki hädänalaiset vastaan:

”Jos sinun on paettava sortoa, voit tulla meille.”

Bidenin hallinnon aikana miljoonia ihmisiä on ylittänyt rajan laittomasti ja rajaa pidetään auki. Nyt jopa kouluja ja hotelleja on varattu siirtolaisille ja amerikkalaisten kärsivällisyys alkaa loppua.

Viime aikoina on myös yhä enemmän tullut selville se, että Bidenin hallinnolla ei näytä olevan käsitystä siitä, millainen turvallisuusuhka miljoonat laittomat siirtolaiset ovat. Tai sitten hallinto ei jostain syystä tästä välitä.

Kansalaisjournalistien toiminnan myötä löytyy myös yhä enemmän viitteitä siitä, että Bidenin hallinto tukee toimintaa ja jopa Meksikolaisten kartellien ihmissalakuljetusta. Tällaisia väitteitä on kuitenkin vaikea uskottavasti esittää, ja liberaali media Yhdysvalloissa esittää kaiken maahanmuuttoa koskevan kritiikin poliittisena pelinä sekä rasismina.

Jutun lopussa on mahdollista katsoa Muckraker-kanavan tekemä loistava dokumentti, jossa kansalaisjournalisti matkasi siirtolaisvirran mukana Ecuadorista USA:n rajalle. Matkalla moni median salaliittoteoriana pitämä asia tulee ilmi. YK ja moni sen alainen kansalaisjärjestö organisoi ja avustaa siirtolaisten matkaa. Dokumentissa nähdään, miten siirtolaiset tukevat avoimesti hyväntekijänä pitämäänsä Bidenia, ja vaikka suurin osa heistä onkin parempaa elämää hakevia köyhiä ihmisiä perheineen, on mukana todellakin epäilyttäviä miesjoukkoja mm. Kiinasta.

Tulehtunut tilanne – jopa sisällissodan uhka

Asetelma Yhdysvalloissa on siis nyt hyvin tulehtunut. Osa väestöä haluaa sulkea rajan tulijoilta ja toinen puoli pitää tätä epäinhimillisenä ja rasistisena. Poliittinen jakolinja asiassa on selvä.

Yhdysvalloissa selvimmin journalismia asian suhteen tekee nyt Tucker Carlson.

Tässä 26.1.24 lähetetyssä twiitissä Tucker puhuu teksasin kuvernööri Greg Abbotin kanssa.

Meillä on muita aseistettuja osavaltion työntekijöitä rajalla juuri nyt, kun puhumme, kyseessä on Texasin yleisen turvallisuuden ministeriö sekä muita lainvalvontaviranomaisia ja muiden osavaltioiden kansalliskaartilaisia. Ja voitte olla varmoja siitä, että kansalliskaartia tulee lisää muista osavaltioista ja lisää lainvalvontaviranomaisia Teksasin osavaltioista ja muista osavaltioista.” – kuvernööri Greg Abbot Tuckerin haastattelussa:

Greg Abbot sanoo tässä Fox News haastattelussa 25.1.24, että Bidenin hallinto on täydellisesti luovuttanut rajan hallinnasta ja siksi Teksasin on pakko toimia itse. Sen vuoksi Teksasin kansalliskaarti on ryhtynyt asettamaan piikkilankaa rajalle. Abbot puhuu myös rikollisista tulijoiden joukossa. Koska tuntemattomia tulijoita on tuhansia päivittäin, on epäily varmasti perusteltu.

Greg Abbot X:ssä:

Teksas ja USA:n federaation hallitus ovat myös vaihtaneet laukauksia kirjeitse:

24.1.2024 Kuvernööri Abbot kirjoittaa mainiten, että Federaation hallinto on rikkonut sopimuksen Yhdysvaltojen sekä sen osavaltioiden välillä.

Hän mainitsee tosiasiat – yli 6 miljoonaa laitonta siirtolaista kolmen vuoden Bidenin hallinnon aikana on tullut maahan, ja että tilanne on kestämätön.

16.1.2024 Presidentti Biden (tai todennäköisemmin tiimi hänen taustallaan) julkaisi tiedotteen, jossa hän vaikuttaa lupaavan lakia, jossa hallitus sulkisi rajan, kun tilanne tulisi mahdottomaksi. Kirjeessä myös luvataan lisää sotilaita ja virkailijoita rajalle.

Yhdysvaltojen hallitus siis esittää, että heillä olisi pyrkimys pitää asiaa hallinnassa, mutta vastapuoli ei tätä enää usko ja on siksi ryhtynyt itse toimenpiteisiin. Samoin ovat ryhtyneet suuret joukot tavallisia kansalaisia. Tästä seuraavassa #kantoraportissa. Tucker Carlson haastattelee siinä Teksasin oikeusministeri Ken Paxtonia sekä kansalliskaartille työskennellyttä Tri. Pete Chambersia.

Nyt useat Yhdysvaltojen osavaltiot ovat ilmoittaneet tukevansa Teksasia ja lähettävänsä omia kansalliskaartejaan paikalle valvomaan rajaa.

Teksasia tukemaan ryhtyneitä osavaltioita

USA:n kansalliskaartit:


Yhdysvaltojen kansalliskaartit ovat Yhdysvaltojen armeijan reservejä. Niiden sotilaat ovat paikallisia siviilejä ja on näin ollen epäselvää, johtavatko niitä osavaltiot vai Yhdysvaltojen armeija.

Bidenin hallinnon piittaamattomuus näyttää nyt manaavan esiin syviä henkiä Yhdysvalloissa. Isänmaalliset puheet Alamosta törmäävät rajalla toiseen aatteeseen – siirtolaisten maasta ja vapaudesta elää.

Jälkimmäistä näyttävät käyttävän nyt hyväksi Yhdysvaltain hallituksen sisällä vaikuttavat voimat sekä YK – näin voidaan päätellä seuraavasta dokumenttielokuvasta, jonka on tuottanut Muckraker.

Muckrakerin nettisivusto

Muckraker X:ssä – @realmuckraker

Jos mahdollista, tukekaa kansalaisten tuottamaa omaa journalismia ympäri maailman.

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/4je9

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *