Puolueeton media

Avatar photo

BySami Antinniemi

31.1.2024

Kantomedia on nyt avattu. Moni on toivonut Suomeen puolueetonta mediaa, mutta onko Kanto puolueeton ja voiko sellaista mediaa edes olla?

Ei ole, eikä voi olla.

Nyt vallitsevassa informaation ja tapahtumien myrskyssä on mahdotonta olla puolueeton, koska ihmisillä ei ole enää yhteiseen tietoon perustuvaa käsitystä maailmasta. Toinen ongelma on, että monilla on nyt oma lukkoon luotu käsityksensä siitä, mikä tapa toimia tuottaisi sen yhteisen hyvän.

Samoin mielipiteiden politisoituminen sekä polarisoituminen hyväksi ja pahaksi, on jakanut ihmiset globalisteihin ja lokalisteihin; kollektivisteihin ja individualisteihin; tiedeuskovaisiin materialisteihin ja henkisiin heränneisiin; järjestelmäuskoviin ja denialisteihin; wokeen ja magaan, ja jakolinjoja syntyy lisää koko ajan.

Myös erilaiset maailmankuvat jäävät toisistaan yhä kauemmaksi. Valtavirran viestinnän pinnan alla tapahtuu nyt usealle käsittämättömän tuntuisia asioita. Toisen mahdoton on toisen arkea.
Tästä jotain mainitakseni:

Maailmalla puhutaan nyt maailmanlopusta kirjaimellisesti Raamatun mukaan tai ihmiskunnan henkisestä heräämisestä viidenteen ulottuvuuteen; pian tulevasta kontaktista ufoihin sekä hallitusten sisällä piilevien ryhmien piilottelemasta ufoteknologiasta ja vapaasta energiasta, joka voisi ratkaista kaikki ihmiskunnan ongelmat; koko historiasta esoteeristen salaseurojen valtavana huijauksena ja tulevaisuudesta teknokraattisen transhumanismin digitaalisena New World Order -vankilana; väestönvaihdosta ja populaation vähentämisestä rokottein, lääkkein ja muilla keinoin myrkyttämällä…
Ja osa ihmisistä uskoo edelleen kehityksen vievän tasaisesti kohti onnelaa, vuosikymmenestä toiseen tuulimyllyjä sekä soteuudistuksia rakennellen ja aina uuteen iPhonen malliin vaihdellen.

Viimeisin linja on ainakin minulle selvästi epäuskottavin.

Koronapandemian aikana kävi myös ilmi, että maailmassa on todellista pahuutta. Selvimmin tämä näkyy siinä, että vahingollista rokotetta jaettiin valvomatta, eikä asiaan edelleenkään puututa. Tätä pahuutta näyttää olevan joka puolella yhteiskuntaa – niin että kokonaisuus näyttää suurelta salaliitolta.

Näin on käynyt osiltaan siksi, että kulttuurimme on viime vuosina korostanut elämästä vastuun antamista ylemmälle auktoriteetille. Elämästä tuli helppoa instituution, sääntöjen ja valtamedian luotsaamaa mukavuutta.

Pahuus pääsi kasvamaan näin suureksi, koska suuri osa oletti auktoriteetin toimivan ja tuudittautui ajatuksiin, kuten:
“Olen vain töissä täällä. Ei se minulle kuulu. Minun ei tarvitse välittää. Ne olivat vain sääntöjä. Kyllä tiede korjaa itsensä…”

Kun tarpeeksi suuri määrä ihmisiä luovutti vastuuta ja valtaa elämästään auktoriteeteille, joita valvoivat vain toiset auktoriteetit, syntyi todellisia salaliittoja. Valta korruptoi, ja rajaton valta korruptoi rajattomasti.

Pahuus pysyy myös valtavirrasta poissa, koska valtamedian puolueettomuudesta tuli tämän valhetta ylläpitävän järjestelmän puolustamista.

Niinpä puolueettomana mediana on nyt mahdotonta toimia. Ainoa todellinen puolueettomuus on järjestelmän kyseenalaistamista ja täyden sananvapauden ylläpitämistä. Rikki oleva järjestelmä voi korjautua vain alhaalta ylöspäin ja rikkoutunut media voi uudistua vain kansalaisjournalismin kautta.

Siksi Kanto.median logosta kasvaa lehti ja sen alle on kirjoitettu Orwellin tekstillä leikitellen:
Tieto on yhteistä – Vastuu on valtaa – Vapaus on rauhaa

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/lds1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *