Farmarien kapina tehoaa

Avatar photo

BySami Antinniemi

8.2.2024
Farmarien painostus tehoaa

Politicon mukaan EU on helpottamassa vuoden 2040 ilmastovaatimuksia.

EU:n maatalouden ohjelmasta on jätetty pois vaatimus 30% päästöjen vähennyksestä. Myös vaatimukset ja käytöksen ohjeistukset väestölle esimerkiksi lihan syönnin vähentämisestä, on jätetty pois ohjelmasta. Mutta ovatko nämä pakon edessä tehtyjä myönnytyksiä, jotta farmarit pakkaisivat traktorinsa ja palaisivat kotiin? Politicon artikkelissa siteerataan nimettömäksi jäänyttä EU-byrokraattia, joka ilmaisee kryptisesti:

“Kaikesta [komission] semantiikasta huolimatta on olemassa yksiselitteinen vaikutustenarviointi, jossa esitetään erittäin vakuuttavat (liiketoiminnalliset) perustelut kunnianhimoiselle yleistavoitteelle ja kaikille alakohtaisille alatavoitteille” DeepL käännös

Vaikuttaa myös siltä, että EU:n byrokratiakone ei tiedä mitä tehdä. Brusselssignal.eu kirjoittaa, että Euroopan komissio helpottaa nyt vaatimuksia maataloudelle mutta säilyttää edelleen vuoden 2040 tavoitteissaan 90% päästöjen vähennyksen.

EU on sitonut itsensä ilmastotavoitteisiinsa, joiden mukaan kaiken pitäisi olla hiilineutraalia vuonna 2050. Miten se sitten saavutettaisiin? Joka tapauksessa yhä harvempi tiedemieskin näyttää uskovan ns. Green Deal ohjelman tieteellisiin perusteisiin ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta.

Realismin puolella farmarit muistuttavat että – #nofarmersnofood
Someen leviää nyt ihmisten kuvaamia videoita Brysselistä, jossa kauppojen hyllyt alkavat jo olla tyhjiä, kuten Neuvostoliitossa aikanaan. Mutta EU:n byrokraateilla ei taida olla omia Berioska kauppoja?

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/giwt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *