#kantoraportti – Informaatiosota Ukrainasta

Avatar photo

BySami Antinniemi

13.2.2024 , , ,

 

Informaatiosodassa tehokkain ase on totuus. Tässä yhteydessä totuus ei ole jotain tutkimuksin todistettavaa, vaan sitä mitä kuvaa oheinen amerikkalainen sananlasku:

 

”Jos se näyttää ankalta, kävelee kuin ankka ja kvaakkuu kuin ankka… Facebookin faktatsekkaajien mukaan se on, itse asiassa, orava.” – meemi

 

Informaatiosodan kentällä voimatasapaino näyttää muuttuneen Tucker Carlsonin Putinin haastattelun myötä.

Kun Tucker Carlsonin haastattelussa tuli ilmi Putinin itsensä jäsentelemänä sodan alkamiseen ja jatkumiseen johtaneet vaikuttimet lännestä ja se, että Putin vaikuttaisi olevan kiinnostunut vain Ukrainan hänen Venäjäksi koetuista osista, tuli koko länttä uhkaavasta sodasta lähinnä paikallinen konflikti ja lännen narratiivi alkoi kuivua kasaan.

Yhdysvaltojen presidentiksi ensin demokraattien riveistä pois potkittu Robert F. Kennedy pyrkii nyt presidentiksi itsenäisenä. Hiljattaisen Gallupin mukaan hän jopa johtaa USA:n presidenttikisaa suosiossa, silti valtavirran media ei häntä noteeraa. Tämä saattaa johtua siitä, että RFK pyrkii lataamaan informaatiosodassa pyssyihinsä faktoja – eikä niitä haluta kuulla.

Informaatiosodan osapuolena ovat nyt lännessä valtavirran narratiivi, jonka viesti on koko länttä uhkaava Putinin raivohulluutta lähentelevä Venäjä vastassaan… no, pyrkimys puhua totta ja ottaa selville mitä todella tapahtuu.

Aseina informaatiosodassa ovat nyt videot – puhuvat päät vakuuttavine viesteineen.

Robert F. Kennedy julkaisi oheisen videon “Truth about Ukraine” jossa hän antaa pääpiirteittäin seuraavat väitteet:

 – Tämä on sota, jota ei pitänyt tapahtua. Venäläiset pyrkivät useaan otteeseen lopettamaan ehdoilla, jotka olivat hyvin edullisia Ukrainalle ja meille (USA)
– Venäjä halusi pitää Ukrainan pois Natosta.
– USA:n suuret sotilasteollisuuden korporaatiot tukevat politiikkaa, joka ajaa maita Natoon. Tämä takaa sotilasteollisuudelle asiakkaita.
– USA sijoitti Ukrainan sotaan 113 miljardia dollaria. Kennedyn mukaan sillä olisi rakennettu talo jokaiselle USA:n kodittomalle.
– Lisää miljardeja laitetaan mutta varsinaiset kulut tulevat sodan jälkeen jälleenrakentamisessa.
– Esimerkkinä hän mainitsee Mitch McConnelin sanoman ”Älkää huolestuko, rahat eivät mene hukkaan Ukrainaan vaan palautuvat Yhdysvaltojen puolustusvälineteollisuudelle”
– Mm. BlackRock omistaa puolustusvälineteollisuutta.
– Kyseessä on pohjimmiltaan laina, sanovat USA:n poliitikot rauhoitellen kotimaan yleisöä. Lainan takeena on käytännössä Ukrainan hidas ryöstö. Valtion omaisuuden myynti sekä luonnonvarojen omistuksen, kuten Ukrainan rikkaan maanviljelysmaan siirtyminen USA:n suuryhtiöille.

Faktatsekataan hieman informaatiosoturi Robert F.Kennedyn puheita

Joulukuussa Hungary today kirjoittaa Unkarin maatalousministeri István Nagyn puhuneen EU:n maatalousministerien kokouksessa, että Ukrainan maataloustuotteet aiheuttavat markkinahäiriöitä.

Nagy mainitsee tässä samoista yrityksistä kuin Kennedy, Dupont, Cargyle ja Monsanto, jotka jo pitkälti kontrolloivat Ukrainan maatalousmaita. Salaliittoteoriat antavat kuvan suurten yhtiöiden johtajista suunnittelemassa kaappauksia. Onko näin? Katsoi mitä kuvaa tahansa, todellisuus on, että Ukrainan maatalousmaita on viime vuosina myyty Ukrainan aiempien hallintojen estelyistä huolimatta lännen korporaatioille ja tämä tapahtuu avun muodossa. Me autamme teitä, sijoitamme maihinne ja otamme ne hoitoon.

Il Manifesto kirjoittaa asiasta tarkemmin. Ei koko Ukrainaa ole vielä kaapattu mutta kehitys on ollut lännen vaikutusvallan myötä nopeaa. Manifeston artikkelin mukaan ehkä 10% Ukrainan viljelysmaista on jo suuryhtiöiden hallussa. RFK siis näyttäisi liioittelevan, mutta kehityksen suunta on selvä ja onko se hyväksi Ukrainan ja Euroopan ihmisille?

Maidanin tapahtumien myötä vuonna 2014 länsimainen leiri voitti, kun taas Putin kosti valtaamalla Krimin ja käymällä sotaa Donbassissa. Nämä tapahtumat merkitsivät alkua Ukrainan “liittämiselle” euroatlanttiseen talousalueeseen… , jossa kerrotaan länsimaisten rahoituslaitosten kaksinkertaistuneesta pyrkimyksestä “avata maan laaja maataloussektori ulkomaisille yhtiöille”. – Luca Celada, Il Manifesto

Tämäkin on yksi koko Eurooppaa ravistelevista traktorimarsseista ja mielenosoituksista. Puolalaiset maanviljelijät ovat sulkeneet Ukrainan rajan vastustaen näin EU:n maatalouspolitiikkaa. Camus X:ssä:

Deutsche Welle kirjoitti viime kesänä, että puolalaiset viljelijät pelkäävät maansa läpi kuljetettavan halvemman ukrainalaisen viljan jäävän maahan ja vaikuttavan markkinoihin.

Ainakin tässä vaikuttaisi olevan perää. Kansainvälinen sotiin ajava politiikka ajaa puolalaisia ja ukrainalaisia viljelijöitä vastakkain.

Samalla informaatiosota ja etenkin sen virallista narratiivia ylläpitävä puoli estää asioiden ratkaisua ja keskustelua. Ukrainan sodasta on vain yksi sallittu totuus ja lopputulos lännessä. Putlerin Venäjä on ajettava pois Ukrainasta. Monimutkaiset kysymykset aseteollisuudesta, rahanpesusta ja maataloudesta ovat tässä viestinnässä kaikki propagandaa, vaikka niistä kärsivätkin tavalliset ihmiset.

Jos se kävelee kuin ankka, kvaakkuu kuin ankka, se varmaan on ankka?

Jos sodissa kaikki näyttää tähtäävän tiettyjen tahojen rikastumiseen, voisiko se olla totta? Vaikka sitä salaliittoteoriaksi sanotaankin.

Tuskinpa Julian Assangea turhaan vangittiin?

Informaatiosotaanhan kuului myös kauan sitten tehty kampanja, jossa Assangea syytettiin raiskaajaksi. Ken tietää?

Todenpuhumisen jälkeen toiseksi tehokkain ase informaatiosodassa on vastustajan mustamaalaaminen. Hyvä esimerkki tämän taktiikan taitajasta on suomalainen Pekka Kallioniemi, joka pitää X:ssä sekä Youtubessa Vatniksoup nimistä sarjaa, jossa julistetaan vuorostaan ”vatnikiksi” jokainen virallista linjaa kyseenalaistava.

Soupcentral – youtube

Pekka Kallioniemen SoupCentral Youtube-kanava sisältää yksinkertaista ja propagandistista viestintää. Helposti sisäistettävissä ja viihteellisissä videoissa luodaan narratiivin kriitikoista viholliskuvia rahanahneina ja petollisina ”vatnikeina”.

Hahmoista leikataan sopivia pätkiä, jotta heidät ja viestinsä saadaan näyttämään yksinkertaiselta ja epäilyttävältä.

Kuten tässä SoupCentral videossa nähdään, Kallioniemen tuottama taidokas psykologinen propaganda esittää kuvan, jossa virallisen linjan kyseenalaistajat saadaan epäilemään itseään tutuilla termeillä ”salaliittoteoreetikko” ja ”kaninkolo”.

Kuka haluaisi tulla kutsutuksi hyödylliseksi idiootiksi?

Pekka Kallioniemi propagandasta

Vatniksoupin ja muiden vastaavien viestijöiden avulla informaatiosodassa luodaan tila, jossa tavallinen ihminen ei uskalla kyseenalaistaa asioita, ja kun mediakaan ei näistä asioista puhu, päästään tilanteeseen, jossa suuret toimijat kuten aseteollisuus tai lääketeollisuus kykenevät toiminaan kaikkien silmien alla hyvinkin tuhoisasti.

Erittäin harmillista tässä toiminnassa on, että saman disinformaation levityksen sateenvarjon alle jäävät myös täysin Venäjään liittymättömät mRNA-injektioiden haitat.

Faktatsekataanpa edellisen videon väite biolaboratorioista Ukrainassa.

Niitä todella on. Kuten tässä C-spanilla myöntää Yhdysvaltain poliittisten asioiden aliulkoministeri Victoria Nuland.

Victoria Nuland biolaboratorioista Ukrainassa

Länsimainen lehdistö pitää yllä mielikuvaa, että kaikenlainen puhe biolaboratorioista Ukrainassa on “salaliittoteoriaa” – juuri sellaista puhetta, josta on Pekka Kallioniemen videon mukainen “hyödyllinen idiootti”

Läntinen media kuitenkin valehtelee väittäessään, että Ukrainassa ei olisi mitään Yhdysvaltojen rahoittamia biolaboratorioita, koska niistä puhutaan avoimesti Yhdysvaltojen Ukrainan lähetystön sivuilla.

Onko median toimittajilta jäänyt tämä tarkistamatta, vai eivätkö toimittajat uskalla sitä tehdä, koska voisivat mahdollisesti joutua Pekka Kallioniemen SoupCentralin videolle tai Vatniksoup listalle?

Seuraavassa vuonna 2018 kuvatussa otteessa, Putin mainitsee nähneensä dokumentteja, joiden mukaan laboratorioissa valmistettaisiin biologisia aseita, jotka kohdistuisivat geneettisesti tiettyihin ihmisryhmiin.

Putin Ukrainan biolaboratorioista 2018

Totta kai tämä kuulostaa salaliittoteorialta ja saattaa hyvinkin olla Putinin Venäjän luomaa tarinaa, mutta vaarallisinta asiassa on, että tämä saattaisi olla teknisesti mahdollista. Putin vaatii tässä asiasta keskustelua. Sitä ei tullut, vaan asian syyttelyä salaliitoksi.

Myös Robert F. Kennedy puhui samasta mahdollisuudesta – tiettyihin ihmisryhmiin suunnatuista geneettisistä aseista.

Asiaan liittyvät sodat, taudit ja kuolema. Sellaisen asian vakavaa käsittelyä ei juurikaan auta, että sen käsittelyä estävät propellihatut sekä koirankuvien taakse naamioidut informaatiosoturit. Katsokaa nyt…

Lopuksi vielä Kallioniemen taktinen, mutta kenties varsin epäonnistunut informaatiosodan isku X:ssä Robert F. Kennedyn videota vastaan.

“Tässä on totuus sinusta”, julistaa Pekka Kallioniemi Robert F. Kennedylle.

Mihin totuus perustuu? Kuka siitä saa päättää?

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/72g9

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *