Tavistock – propagandakoneiston moottori

Avatar photo

ByAntero V

23.2.2024 ,
"Ai mikä Tavistock?"

Antero V on itsenäinen tutkija ja Eliitin Esoteeriset Symbolit -blogin kirjoittaja.

Vuonna 2006 julkaistiin John Colemanin kirja THE TAVISTOCK INSTITUTE OF HUMAN RELATIONS Shaping the Moral, Spiritual, Cultural, and Political and Economic Decline of the United States of America. Se on erinomainen läpileikkaus historian kenties suurimpaan ja mahtavimpaan propagandakoneistoon, joka syntyi Iso-Britanniassa 1900-luvun alussa, ja aivopesee edelleen hyvin suurta osaa länsimaiden asukkaista.  

John Coleman on entinen MI6:n tiedustelu-upseeri ja whistleblower-ilmiantaja. Hänellä oli työnsä puolesta pääsy sellaisiin arkistoihin, joihin kenelläkään meistä ei ole mitään asiaa. Näitä arkistoja tutkimalla hän näki paljon sellaista, jonka hän koki velvollisuudekseen kertoa koko maailmalle. Tästä tutkimuksesta syntynyt Tavistock-instituuttia käsittelevä kirja on jotain sellaista, johon jokaisen länsimaissa asuvan ihmisen olisi hyvä tutustua. 

Olemme kaikki nähneet viime vuosina, miten tehokkaasti ihmisten ajattelua ja käyttäytymistä pystytään ohjaamaan, ja miten helposti suuret ihmismassat saadaan uskomaan erilaisiin valheisiin. Colemanin kirja paljastaa, miten tähän tilanteeseen on päädytty, ja miten pitkään ihmisten aivopesutekniikoita on kehitetty. 

Tavistock Institute tunnettiin alunperin nimellä Wellington House. Se perustettiin vuonna 1914, jotta yleinen mielipide Iso-Britanniassa saataisiin kannattamaan sotaa Saksaa vastaan. Kyse oli siis sotapropagandaa tuottavasta organisaatiosta, jonka tehtävä oli saada kansa vihaamaan Saksaa ja saksalaisia. Tavoitteena oli, että koko yhteiskunta saataisiin kannattamaan järjetöntä sotaa, jossa nuoria miehiä teurastettaisiin puolin ja toisin täysin ennennäkemättömällä tavalla. Rahoittajina tälle propagandaorganisaatiolle toimivat Iso-Britannian kuningashuone, lordi Rothschild ja Rockefellerit. 

“Tavistock Institute for Human Relations -instituutti laajeni nopeasti vaatimattomasta, mutta erittäin tärkeästä edeltäjästään Wellington Housesta, ja siitä tuli maailman johtava huippusalainen “aivopesuinstituutti”. On selvitettävä, kuinka tämä nopea kehitys saavutettiin.

Moderni tiede yleisen mielipiteen massamanipulaatiosta syntyi Wellington Housessa Lontoossa lordi Northcliffen ja lordi Rothmeren toimesta.

Brittiläinen monarkia, lordi Rothschild ja Rockefellerit olivat vastuussa hankkeen rahoituksesta. Paperit, joita meillä oli etuoikeus tutkia, osoittivat, että Wellington Housen henkilöiden tarkoituksena oli saada aikaan muutos niiden brittiläisten mielipiteissä, jotka vastustivat jyrkästi sotaa Saksaa vastaan. Se oli valtava tehtävä, joka saavutettiin mielipidemittauksiin perustuvalla “mielipiteen muokkauksella”. Henkilökuntaan kuuluivat Arnold Toynbee, Royal Institute of International Affairsin (RIIA) tuleva johtaja, lordi Norhcliffe sekä amerikkalaiset Walter Lippmann ja Edward Bernays.” – John Coleman (The Tavistock Institute of Human Relations)

Wellington Housen johtajistoon valittiin mm. nykyään propagandan isänä tunnettu Edward Bernays.  Bernays oli erikoistunut massojen aivopesuun, ja loi käsitteet “engineering consent” ja “opinion making”.  

“Jos ymmärrämme joukkomielen mekanismin ja motiivit, meidän on mahdollista hallita ja ohjata massoja tahtomme mukaan heidän tietämättään”, totesi Bernays. Hän kutsui tätä tekniikkaa nimellä “Engineering Consent”. Yksi hänen tunnetuimmista tekniikoista tämän tavoitteen saavuttamiseksi oli käyttää epäsuorasti erilaisia auktoriteettejä haluttujen mielipiteiden muovaamiseen: “Jos voit vaikuttaa johtajiin, joko heidän tietoisella yhteistyöllään tai ilman, vaikutat automaattisesti joukkoon, johon he vaikuttavat.” Tätä tekniikkaa hän kutsui “mielipiteen muodostamiseksi – ibid
Moderni esimerkki Bernaysin “opinion making” -tekniikasta
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007670344.html

Tavistock näytti kyntensä heti ensimmäisen maailmansodan alussa luomalla valtavan määrän täysin tuulesta temmattuja väitteitä saksalaisten sotilaiden Belgiassa tekemistä sotarikoksista. Propaganda mm. väitti, että saksalaiset olisivat tappaneet pistimillä vauvoja, ja amputoineet lasten käsiä ja jalkoja – ihan vain huvikseen. Lisäksi esitettiin väitteitä, että saksalaiset sotilaat olisivat joukkoraiskanneet naisia ja leikanneet näiltä rinnat pois. Kaikki nämä väitteet olivat pelkkiä valheita, joiden avulla ihmiset lietsottiin hurmokselliseen vihaan. Tuo viha sai miljoonat nuoret miehet lähtemään innokkaina sotaan, josta tuli poikkeuksellisen raaka ja epäinhimillinen verilöyly.

“Ensimmäisen maailmansodan alusta lähtien tarinat saksalaisten julmuuksista täyttivät brittiläiset ja amerikkalaiset sanomalehdet. Ylivoimaisesti suurin osa niistä tehtiin Wellington Housessa ja ne levisivät mediakanavien kautta. Useimmiten niiden väitettiin olevan “silminnäkijöiden” kertomuksia “toimittajilta ja valokuvaajilta”, jotka liikkuivat Saksan armeijan mukana heidän marssiessaan Belgian läpi kohti Pariisia.

Silminnäkijät kertoivat saksalaisten sotilaiden keihästäneen belgialaisia vauvoja pistimillään samalla kun sotilaat marssivat ja lauloivat sotalauluja. Kertomuksia belgialaisista pojista ja tytöistä, joilta oli amputoitu kädet (oletettavasti estämään heitä käyttämästä aseita), oli runsaasti. Tarinat naisista, joilta on amputoitu rinnat, lisääntyivät vielä runsaammin.

Hirmutyötarinoiden huipulla olivat raiskaustarinat. Eräs silminnäkijä väitti, että saksalaiset raahasivat kaksikymmentä nuorta naista kodeistaan miehitetyssä belgialaiskaupungissa, ja asettivat heidät pöydille kylän aukiolla, jossa ainakin kaksitoista “hunnia” raiskasi heidät samalla kun muut divisioonan sotilaat katsoivat ja hurrasivat. Brittien rahoittamana joukko belgialaisia kiersi Yhdysvaltoja kertomassa näitä tarinoita.

Presidentti Woodrow Wilson otti heidät juhlallisesti vastaan Valkoisessa talossa. Heidän tarinansa kauhistutti Amerikkaa. Kukaan ei halunnut tarkistaa heidän kertomuksia raiskauksista, joita he väitetysti näkivät. Näitä kertomuksia ei koskaan kyseenalaistettu.” – ibid

Samaa propagandaa levitettiin aktiivisesti myös Iso-Britannian ulkopuolella – erityisesti Yhdysvalloissa, jossa Wellington Housen amerikkalainen “haaratoimisto” on toiminut aktiivisesti jo ensimmäisestä maailmansodasta saakka. Iso-Britannian ja USA:n välillä on ollut tunnetusti “special relationship” (“erityinen suhde”) – ja on edelleen. 

“Royal Institute of International Affairs (RIIA) perusti Ulkosuhteiden neuvoston (CFR) sisarjärjestökseen. Se on USA:n tosiasiallinen keskitason salainen hallitus, joka on 300:n komitean toimeenpaneva elin. Toukokuussa 1982 Kissinger ylpeänä ilmoitti Tavistockin hallitsevan Amerikkaa.

Tilaisuus oli illallinen RIIA:n jäsenille. Kissinger ylisti Britannian hallitusta, kuten Tavistockista valmistuneelta odotetaan. Kissinger sanoi parhaalla karheaäänisellä tavallaan: “Valkoisen talon päivinäni pidin Britannian ulkoministeriön paremmin ajan tasalla kuin Yhdysvaltojen ulkoministeriön.”” – ibid

Vastaavia propagandaoperaatioita on ensimmäisen maailmansodan jälkeen nähty useita. Aika moni sota on aloitettu valheilla, joilla hyväuskoiset ihmiset saadaan kannattamaan sotaa. Yksi törkeimmistä tällaisista valheellisista propagandaoperaatioista oli Persianlahden sodan satu irakilaissotilaista, joiden väitettiin tappaneen keskoskaapeissa olleita vauvoja. Tämän operaation toteutti Tavistock-perheeseen kuuluva PR-toimisto Hill & Knowlton. Aiheesta enemmän EES-kirjoituksessa Edward Bernays – Organizing Chaos. Alla kuvakaappaus kirjoituksesta:

Wellington House muutti nimensä vuonna 1921, jonka jälkeen se tunnettiin nimellä Tavistock Institute of Human Relations. Johtajaksi valitiin John Rawlings Rees, joka kehitti stressishokkiin perustuvan aivopesumenetelmän, jolla voi ohjailla massojen käyttäytymistä. Kuten saimme kaikki koronaplandemian aikana nähdä, pelon lietsonnalla aiheutettu voimakas stressireaktio on tehokas tapa saada ihmiset uskomaan valheita, joita he eivät muuten uskoisi. Lisäksi ihmismieli toimii niin, että voimakkaan pelkostressin alaisena mieli pyrkii turvautumaan auktoriteetteihin. Luottakaa asiantuntijoihin!, meille hoettiin koronaplandemian aikana. Ja kansahan luotti!

“Tavistock perustettiin vuonna 1921 seuraajaksi Wellington Housenlle, joka oli tehnyt suuren vallankaappauksen vuosina 1914 ja 1917, kun Britannia ja Amerikka saatiin mukaan raakalaismaiseen sotaan Saksaa vastaan. Tavistockin oli tarkoitus toimia ensisijaisena tutkimusvälineenä Britannian tiedustelupalvelulle, joka oli edelleen maailman paras alallaan. Hankkeen vetäjäksi valittiin monarkin toimeksiannosta majuri (myöhemmin prikaatikenraali) John Rawlings Reese. Britannian kuninkaallinen perhe rahoitti projektin Rockefellerien ja Rothschildien avulla.” – ibid.

“Miksi Reesen Tavistock-tekniikat toimivat niin hyvin käytännössä? Reese viimeisteli massa-aivopesukokeilunsa stressitesteillä tai psykologisilla shokeilla, jotka tunnetaan myös stressitapahtumina. Nyt todistettu Reesen teoria oli, että jos kokonaiset populaatiot saataisiin altistettua stressitesteille, olisi mahdollista selvittää etukäteen, miten massat reagoisivat tiettyihin stressitapahtumiin.” – ibid
Lähde: helsinki.fi

Jos on yhtään pitänyt silmiään auki viimeisten vuosien aikana, ei ole vaikea nähdä, miten valtamedian propaganda pyrkii jatkuvasti lietsomaan pelkostressiä eri asioilla. Pelätkää koronaa! Pelätkää rokottamattomia! Pelätkää apinarokkoa! Pelätkää lintuinfluenssaa! Pelätkää Venäjää! Pelätkää ydinsotaa! Pelätkää Trumpia! Pelätkää säätä! Pelätkää hiilidioksidia! Pelätkää lihansyöntiä! Pelätkää natseja! (Paitsi niitä Ukrainan natseja.) Pelätkää rasismia! (Mutta vain valkoisten, ei muiden.) Pelätkää terroristeja! Pelätkää salaliittoteoreetikkoja! Pelätkää punkkeja! Pelätkää cyber-hyökkäystä! Pelätkää energiakriisiä! Pelätkää talouskriisiä! Pelätkää joukon ulkopuolelle jäämistä! Pelätkää! PELÄTKÄÄ!!!

Kaikki tuo pelonlietsonta johtuu siitä, että ihmisten käyttäytymistä halutaan ohjata johonkin tiettyyn suuntaan.

Toisen maailmansodan aikana Tavistockin propaganda keksi taas valheen, jolla kansa saatiin vihaamaan Saksaa ja saksalaisia. Ensin Iso-Britannia pommitti itse kahdeksan viikon ajan saksalaisia siviilikohteita tappaen tuhansia siviilejä. Sen jälkeen Saksa vastasi tähän pommittamalla Lontoota, ja tarina kamalista siviilejä tappavista saksalaisista oli valmis. Muistuttaa aika paljon Itä-Ukrainaa, jossa Ukraina tappoi pommituksilla vuosien 2014 ja 2022 välisenä aikana tuhansia Donbassin venäläissiviilejä (YK:n raportti). Kun Venäjä sitten lopulta helmikuussa 2022 vastasi tähän jatkuvaan tulitaukosopimuksen rikkomiseen sotilaallisesti, propagandanarratiivi Venäjän pahuudesta oli valmis. Vanha kikka.

“Tämä paljastaa Tavistockin propagandan valheen, jonka mukaan Saksa olisi aloittanut tällaiset terrori-iskut. Tosiasiassa Lufwaffe kosti hyökkäämällä Lontooseen vasta sen jälkeen, kun kahdeksan viikkoa kestäneet Berliinin terrori-iskut olivat aiheuttaneet vakavia vahinkoja siviilien asunnoille, ja ei-sotilaalliset kohteet olivat vaatineet tuhansia siviiliuhreja. Saksan kosto tuli vasta kun Hitler oli esittänyt lukemattomia vetoomuksia suoraan Churchillille, jotta tämä lopettaisi heidän välisen sopimuksen rikkomisen. Nämä vetoomukset “suuri mies” jätti huomiotta.

Churchill, mestarivalehtelija, täydellinen valehtelija, pystyi Lewinin (Tavistock-propagandisti) avulla ja hänen ohjauksessaan vakuuttamaan maailman siitä, että Saksa aloitti tarkoitukselliset siviilipommitukset. Tosiasiassa se oli Churchill, joka aloitti siviilien pommittamisen. British War Officen ja RAF:n asiakirjat heijastavat tätä näkökantaa. Luftwaffen Lontoolle aiheuttamat vahingot olivat suhteellisen lieviä verrattuna siihen, mitä RAF teki Saksan kaupungeille, mutta maailma ei koskaan kuullut siitä.” – ibid

Sodan jälkeen Tavistockin propaganda piti huolta, että yleisön huomio pysyi vain Saksan tekemissä sotarikoksissa. Vastaavasti liittoutuneiden sotarikokset, kuten nyt vaikka Dresdenissä tapahtunut kymmenientuhansien siviilien joukkotuho-operaatio, vaiettiin hiljaiseksi. Sodan jälkeen yksikään liittoutuneiden sotarikoksiin syyllistynyt johtaja ei joutunut siviilien tarkoituksellisesta tappamisesta vastuuseen. Jälkikäteen propagandistit yrittivät oikeuttaa Dresdenin siviilien massamurhaa sillä, että tarkoituksena oli yrittää kääntää saksalaiset Hitleriä vastaan. 

Hieman kyllä ihmettelen, että miten se kapinaan nouseminen olisi voinut onnistua sieltä joukkohaudan pohjalta?

Joidenkin arvioiden mukaan Dresdenissä saattoi kuolla jopa 200 000 siviiliä.
Kaupunki oli täynnä idästä tulleita pakolaisia, joten tarkkojen lukujen
esittäminen on vaikeaa.

Tavistock on tutkinut aivopesua ja ihmismielen saloja jo yli sata vuotta. Heillä on erittäin hyvä käsitys siitä, miten ihmisten ajattelua ja mielipiteitä ohjataan. Se on toiminut jo kymmenien vuosien ajan tiiviissä yhteistyössä lukuisten Round Table -organisaatioiden kanssa, joiden joukkoon kuuluu mm. Bilderberg ja Trilateraalinen komissioCouncil on Foreign RelationsYK ja Bank for International Settlements

“Kansainvälisellä rintamalla, kuten myös Yhdysvaltojen ulkopolitiikasta päättävien instituutioiden alueilla, Tavistock tekee psykologista profilointia kaikilla hallinnon tasoilla, sekä tunkeutuu yksityiselämään todella laajassa mittakaavassa.

Tavistock kehitti profiileja ja ohjelmia Rooman klubille, Cini-säätiölle, Saksan Marshall-rahastolle, Rockefeller-säätiölle, Bilderbergille, CFR:lle ja Trilateraaliselle komissiolle, Ditchley Foundationille, Bank of International Settlementsille, I.M.F.:lle, YK:lle, Maailmanpankille, Microsoftille, Citibankille, New Yorkin pörssille ja niin edelleen. Tämä ei suinkaan ole täydellinen luettelo niistä laitoksista, jotka ovat Tavistockin suunnittelijoiden käsissä.” – ibid

Nämä samat organisaatiot mainittiin Aatos Erkon elämäkerrassa:

Yksi Tavistockin erityinen osaamisalue on ollut ihmisten psykologinen profilointi, jonka avulla voidaan jo etukäteen tietää, miten eri ihmiset reagoivat eri ärsykkeisiin. Tämä tutkimustyö on ollut erityisesti tiedustelupalvelujen kiinnostuksen kohde jo hyvin pitkään.

“Meitä tavallisia ihmisiä on tutkittu ja tutkitaan edelleen loputtomasti Tavistockin instituutioissa. Meidät analysoidaan ja profiloidaan, meidän ajatukset luetaan, ja kaikki tiedot syötetään tietopankkeihin, jotta he voivat muokata ja suunnitella, miten reagoimme suunniteltuihin tulevaisuuden shokkeihin ja stressitilanteisiin. Kaikki tämä tehdään ilman lupaamme ja loukkaa räikeästi perustuslaillista oikeuttamme yksityisyyteen.

Nämä profilointitulokset ja ennusteet syötetään NSA:n, FBI:n, puolustusministeriön tiedustelupalvelun sekä esikuntapäälliköiden, keskustiedustelupalvelun ja kansallisen turvallisuusviraston tietokantoihin – vain mainitakseni muutaman paikan, missä tällaisia tietoja säilytetään.

Sisäisen ja ulkoisen vakoilun väliset rajat hämärtyvät, kun amerikkalaisia valmistellaan tulevaan One World -hallitukseen, jossa yksilöiden valvonta saavuttaa ennennäkemättömän tason.” – ibid

Colemanin mukaan tiedustelupalvelujen agentit saavat aivopesutekniikoiden lisäksi koulutusta metafysiikkaan, parapsykologiaan (ESP), selvänäköisyyteen ja muihin hyvin poikkeuksellisiin aihealueisiin. Tulee mieleen elokuva Vuohia tuijottavat miehet, jonka pääosissa nähtiin George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges ja Kevin Spacey. Elokuvan alussa katsojalle näytetään teksti, jossa lukee: “More of this is true than you would believe.” (“Tästä on enemmän totta kuin uskoisit.”)

“Mutta voin sanoa ehdottomalla varmuudella, että brittiläisen tiedustelupalvelun MI6 ja CIA:n työntekijät saavat koulutusta Tavistockissa metafysiikasta, mielenhallinnasta, käyttäytymisterapiasta, ESP:stä, hypnotismista, okkultismista, satanismista, illuministeista ja manikealaisista kulteista.

Nämä uskomukset eivät perustu vain keskiaikaisiin jäänteisiin. Tämä on pahaa voimaa, jota opetetaan tavalla, joka vaikuttaa mielenhallinnan tasoon tavalla, jota ei olisi voitu ajatella mahdolliseksi muutama vuosi sitten.” – ibid

“Harjoituksen tavoitteena on tehdä jokaisesta MI6:n ja CIA:n agentista erittäin selvänäköinen ihminen, jolla on terävästi kehittynyt ESP. Koska on kulunut useita vuosia siitä, kun olin suoranaisesti tekemisissä tällaisten asioiden kanssa, kysyin eräältä kollegaltani, joka on edelleen “palveluksessa”, kuinka hyvin Tavistock on onnistunut kokeissaan? Hän kertoi minulle, että Tavistock on todellakin kehittänyt tekniikkansa täydelliseksi ja että nyt on mahdollista tehdä valituista MI6:n ja CIA:n agenteista “ESP-täydellisiä”. Tässä yhteydessä on tarpeen selittää, että CIA ja MI6 pitävät tällaiset asiat hyvin salassa. 

Suurin osa ohjelmiin osallistuvista tiedusteluagenteista on suurimmaksi osaksi Illuminatin ja/tai vapaamuurarien tai molempien jäseniä.” – ibid

Nykyään Tavistockin yhteydessä ei voi puhua enää yhdestä organisaatiosta, vaan enemmänkin kokonaisesta propagandaorganisaatioiden verkostosta, johon kuuluu satoja toisiinsa kytköksissä olevia instituutioita ja kymmeniä tuhansia työntekijöitä, joiden tehtävä on aivopestä tavalliset ihmiset uskomaan erilaisiin “Eliittiä” palveleviin valheisiin. 

Tavistock-verkosto on niin laaja, että sitä on vaikea käsittää. Aivopesuun käytetty vuotuinen budjetti on aivan astronominen. Alla olevat luvut ovat vuodelta 1969. Jokainen voi ymmärtää, että nykyiset luvut ovat varmasti huomattavasti suurempia. Selvää on myös, että aivopesuorganisaatioiden lukumäärä on varmasti kasvanut merkittävästi. 

“Kun aloin julkaista tutkimustuloksiani vuonna 1969, amerikkalaiset eivät useimmiten olleet kuulleet 300:n komiteasta, Cini-säätiöstä, Marshall-rahastosta, Rooman klubista eivätkä varsinkaan Tavistock-instituutista, Venetsian ja Genovan mustasta aatelistosta (Black Nobility). Seuraavassa on luettelo Yhdysvalloissa toimivista Tavistockin aivopesuinstituuteista, jotka on mainittu vuonna 1969 julkaistuissa monografioissani:

Stanford Research Center. Työllistää 4300 henkilöä, ja sen vuosibudjetti on yli 200 miljoonaa dollaria.

MIT/Sloane. Työllistää 5000 henkilöä, ja sen vuosibudjetti on 20 miljoonaa dollaria.

University of Pennsylvania Wharton School. Työllistää 700-800 henkilöä, ja sen vuosibudjetti on yli 35 miljoonaa dollaria. 

Management and Behavioral Research. Työllistää 40 henkilöä ja sen vuosibudjetti on 2 miljoonaa dollaria.

Rand Corporation. Työllistää yli 2000 henkilöä, ja sen vuosibudjetti on 100 miljoonaa dollaria. 

National Training Laboratories. Työllistää 700 henkilöä, ja sen vuosibudjetti on 30 miljoonaa dollaria.

The Hudson Institute. Työllistää 120-140 henkilöä, ja sen arvioitu vuosibudjetti on 8 miljoonaa dollaria.

Esalen Institute. Työllistää 1800-2000 henkilöä, ja sen vuosibudjetti on yli 500 miljoonaa dollaria. (Kaikki vuoden 1969 lukuja) 

Näin ollen pelkästään Yhdysvalloissa oli jo vuonna 1989 Tavistock-verkosto, johon kuului 10-20 suurta laitosta sekä 400-500 keskisuurta laitosta ja yli 5000 satelliittiryhmää, jotka kaikki pyörivät Tavistockin ympärillä. Yhdessä ne työllistävät yli 60 000 ihmistä, jotka ovat tavalla tai toisella erikoistuneet käyttäytymistieteisiin, mielenhallintaan, aivopesuun, mielipidetutkimuksiin ja yleisen mielipiteen muokkaamiseen.” – ibid

Tavistock-verkoston valtaa ei mitata pelkästään instituutioiden määrällä. Todella moni suuryritys tekee Tavistockin kanssa yhteistyötä lähettämällä säännöllisesti johtajiaan Tavistockin suunnittelemiin “koulutuksiin”. 

“Olisi järkyttävää saada tietää, että monet amerikkalaiselle yleisölle tutut yritysjätit lähettävät johtajansa ja ylemmän tason johtohenkilöstönsä Schwartzin, Meaden, Batesonin, John Nesbittin, Lewinin, Cartwrightin ja muiden Tavistockin käyttäytymisterapeuttien ja mielenhallinta-asiantuntijoiden aivopestäväksi: Executive Conference Centerissä yritysjohtajat tapaavat John Nesbittin, joka on uskollinen Mustalle aatelistolle (Black Nobility) ja Guelphin suvulle, joka tunnetaan paremmin Windsorin sukuna, RIIA:lle, Milnerin pyöreän pöydän ryhmille, Rooman klubille ja Aspen-instituutille. Nesbitt on tyypillinen esimerkki agentista, jota Britannian hallitus käyttää Yhdysvaltain ja sen ulkopolitiikan ohjaamiseen.” – ibid

Onko ihme, jos lähes kaikki suuret yritykset ajavat niin usein samaa agendaa milloin minkäkin asian suhteen?

Yksi merkittävimmistä Tavistock-verkostoon kuuluvista organisaatioista on Nato. Colemanin mukaan Nato on Tavistockin tiukassa ohjauksessa. Kun Nato tekee sotarikoksia, Tavistock pitää huolen siitä, että Naton julkisuuskuva pysyy puhtoisena. Nato on rauhanorganisaatio! Natosta enemmän EES-kirjoituksessa Nato ja yhteinen pyrkimys rauhaan.

“Vuonna 1969 Tavistock perusti 300 hengen komitean (Colemanin nimitys “Eliitin” valtapyramidin huipulle) määräyksellä Rooman klubin, kuten ensimmäisen kerran kerroin vuoden 1969 monografioissani. Rooman klubi perusti Naton poliittiseksi liittoumaksi.

Vuoteen 1999 mennessä olimme löytämässä totuuden Natosta; se on poliittinen yksikkö, jolla on jäsenmaidensa sotilaallinen tuki, Tavistock tarjosi Natolle avainhenkilöstöä sen perustamisesta lähtien ja tarjoaa sitä edelleen. He kirjoittavat kaikki Naton keskeiset poliittiset linjaukset. Toisin sanoen Tavistock hallitsee Natoa. 

Todisteena tästä on tapa, jolla Nato pystyi pommittamaan Serbiaa 72 päivää ja yötä ilman seuraamuksia, vaikka se rikkoi neljää Geneven yleissopimusta, Haagin yleissopimusta, Nürnbergin pöytäkirjoja ja Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjaa. Yhdysvaltain kansa tai Yhdistyneen kuningaskunnan kansa ei vastustanut tällaista barbaarista toimintaa. 

Tämä kaikki oli tietysti ennalta nähtävissä Tavistockin tietokannoista: He tiesivät tarkalleen, miten yleisö reagoisi tai ei reagoisi pommitukseen. Jos tietokannoista olisi etukäteen saatu tieto yleisön epäsuotuisasta reaktiosta, Serbian pommituksia ei olisi tehty.” – ibid

Kuten kaikesta edellä mainitusta voi päätellä, Tavistockin merkitys “Eliitin” valtakoneistossa ei ole mitenkään vähäinen. Silti hyvin harvat tietävät sen olemassaolosta mitään – ja vielä harvemmat puhuvat siitä mitään julkisesti. Kuitenkin Tavistock-verkosto on aina kaikkien merkittävien propagandanarratiivien takana, oli kyse sitten ilmastohuijauksesta, koronakusetuksesta, trans-hulluudesta tai mistä tahansa aivopesuoperaatiosta. 

Colemanin Tavistock-kirja on sen tietyistä heikkouksista huolimatta lukemisen arvoinen kirja. Siitä löytyy ilmainen PDF-versio hyvin helposti. Tai löytyy ainakin tällä hetkellä. Tiedä sitten miten tulevaisuudessa. 

“Ai mikä Tavistock?” 

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/tn5s
2 thoughts on “Tavistock – propagandakoneiston moottori”
  1. Hyvää ja ehkä opettavaistakin taustaa tapahtumille, mutta ainakin minulle teksti haiskahtaa mahorkalle.

    1. Vastauksestasi huokuu jenkki-mielisyys… mutta saat anteeksi kun olet aivopesty. Mitä hyvää Nato on saanut aikaiseksi? Washingtonin ja muiden kaupunkivaltioiden pankit repivät rahaa kun rahoittavat tappelevat osapuolet… vau tiesitkö että mm. Wall Street ja London city ovat itsenäisiä kuten Vatikaani…. Toivon että heräät todellisuuteen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *