Elon Musk vie tekoälyn sananvapauden oikeuteen

Avatar photo

BySami Antinniemi

1.3.2024 , ,

San Franciscon tuomioistuimelle myöhään torstaina toimitetussa kanteessa väitetään, että OpenAI siirtyi voittoa tavoittelevaan lähestymistapaan tekoälyn tutkimuksensa kaupallistamisessa sen jälkeen, kun se oli solminut kumppanuuden Microsoftin kanssa.

AP:n mukaan Elon Musk syyttää OpenAI yhtiön omistajaa Sam Altmania siitä, että hän sijoitti yhtiöön ja tekoälyn kehitykseen sillä ajatuksella, että tekoäly pysyisi ihmiskunnalle yleishyödyllisenä. Nyt Elon näkee yhtiön käyttävän AI:ta oman voiton tavoitteluun.

Elon Musk on jo monesti aiemmin ilmaissut huolensa siitä, että nopeasti kehittyvä tekoäly jää muutamien suuryhtiöiden hallittavaksi ilman avointa lähdekoodia. Hän on aiemmin sijoittanut OpenAI projektiin kymmeniä miljoonia.

Elon Musk haastattelussa:

OpenAI, Inc. on muuttunut maailman suurimman teknologiayrityksen suljetun lähdekoodin de facto-tytäryhtiöksi Microsoftille. Uuden hallituksensa alaisuudessa se ei vain kehitä, vaan itse asiassa jalostaa AGI:tä Microsoftin voittojen maksimoimiseksi eikä ihmiskunnan hyväksi.

Musk syyttää Open AI yhtiötä sopimusrikkomuksesta, luottamuksellisen velvollisuuden rikkomisesta ja sopimattomista liiketoimintatavoista.

Elon Muskin X:n oma AI Grok voisi tutkia mitä hallitusten luomat lait todella tarkoittavat?

Musk ilmoitti tänään X:ssä, että X:n Grok AI aiotaan valjastaa tutkimaan hallitusten tekemiä lakeja, jotta ihmiset voisivat ymmärtää niiden todellisen tarkoitusperän.

Tämä voi kuulostaa erikoiselta mutta monet lait ja sopimukset ovat nykyään hyvin massiivisia ja poliitikoilla ei ole aikaa niihin tutustua. WHO:n pandemiasopimus on tästä hyvä esimerkki. Tekoälyn neutraalius ja pysyminen avoimissa käsissä on siksi monen mielestä erittäin tärkeää, joka tapauksessa tekoälyn kehitystä ei voi estää, tätä myös Elon Musk painottaa.

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/8ybr

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *