Rauhantahtoa Navalnyin hautajaisissa ja sotaa sekä kontrollia Venäjällä, Ukrainassa ja EU:ssa

Avatar photo

BySami Antinniemi

4.3.2024 , ,

Hallitusten totalitaarinen ote kansalaisista on kasvamassa sekä idässä että lännessä ja niiden välissä kärsivässä Ukrainassa. Tavalliset ihmiset haluavat sodan loppuvan, mutta etenkin lännessä poliittinen eliitti vaikuttaa olevan suorastaan sotahurmoksessa.

Venäjällä Navalnyin hautajaisiin kerääntyi tuhansia ihmisiä. He uskaltautuivat huutamaan iskulauseita kuten ”ei sotaa” ”Venäjä ilman Putinia” ja ”ukrainalaiset ovat hyviä ihmisiä”.

Seuraavassa videossa kooste Navalnyin hautajaisista mm. venäläisen Mediazone-kanavan kuvista:

Myös Venäjällä ihmisiä pyritään valvomaan Kiinan malliin

Kuten nyt totalitarismiin kallistuvassa lännessä, jossa on näkyvillä halua lisätä kansalaisten kontrollia digitaalisella valvonnalla, on samanlaista kameravalvontaa ja kontrollia rakentumassa Venäjällekin.

Riippumaton Meduza julkaisu kirjoittaa 29.2.2024 artikkelissaan presidentin hallinnon vuodetuista asiakirjoista, miten Venäjälläkin suunnitellaan luotavan koko maan kattavaa yhtenäistä kansalaisten videovalvontajärjestelmää.

Meduzan mukaan tällä hetkellä Venäjän kaupungeissa on toiminnassa 1,2 miljoonaa videovalvontakameraa ja lisää valvontaa on suunnitteilla.

Järjestelmällä valvottiin mm. pandemiassa eristyksestä karkaavia ja nyt sodan alettua sotaa vältteleviä varusmiehiä. Meduzan mukaan Venäjän viranomaiset perustelevat järjestelmää rikollisuuden ennaltaehkäisyllä, mutta useat venäläiset tietävät, mistä on kysymys.

Kuten EU:ssa, Venäjälläkin viranomaiset rakastavat digi- ja datataloutta sekä uusia systeemejä, joilla hallita maataan kansalaisten kritiikiltä. Järjestelmää tekevät digitaalikehitysministeriö ja Rostelecom. Sodan vastustaminen ja rauhantahto käy siis Venäjälläkin yhä vaarallisemmaksi. Navalnyin hautajaisissa moni peittelikin kasvojaan.

Venäjällä ihmiset huutavat ”ukrainalaiset ovat hyviä ihmisiä”, mutta mitä tapahtuu Ukrainassa?

UKRAINA

Ukrainassa EU avustaa voimakkaasti paikallisten elämän digitalisointia. Sodasta huolimatta e-governancea, eli digitaalista valtion hallintaa edistetään voimakkaasti.

Atlantic Council kirjoittaa, että sodasta huolimatta ukrainalaiset ovat menettäneet pelkonsa digitalisoinnista, eivätkä enää pelkää sitä, että valtiolla on kaikki heidän tietonsa digitaalisessa muodossa.

Foundationforfreedom online perustajan Mike Benzin mukaan Atlantic Council on käytännössä NATO:n ajatushautomo ja näin ollen lännen propagandakone.

Nyt sodan pitkittyessä ja ukranalaisten miesten vähentyessä, on digitaalisaatiosta ollut hyötyä Ukrainan hallinnolle. Miesten haaliminen sotaan on käynyt yhä helpommaksi. Jos miehet välttelevät palvelusta, heidän elämästään pyritään tekemään mahdotonta jäädyttämällä heidän pankkitilinsä.

Reutersin mukaan presidentti Zelenskyi kertoo, että armeijaan on tarkoitus värvätä nyt puoli miljoonaa miestä lisää.

Ukrainalainen lisäsotilaiden värväämiseen tarkoitettu laki läpäisee ensimmäisen vaiheen.

“Tämä on luettelo monimutkaisista mutta erittäin tarpeellisista ratkaisuista, joiden tarkoituksena on tehdä valtiostamme vahvempi pitkäaikaisen sodan haasteiden edessä”, puolustusministeriö totesi äänestyksen jälkeen. – Reuters

EU:ssa ihmiset alkavat kenties jo epäillä, että sodan on tarkoitus olla loppumaton ihmisiä syövä lihamylly ja kenties siksikin vastustus sotaan kasvaa. Ehkä ymmärrettävästi? Kuka tavallinen ihminen haluaa sotaa? Elipä hän sitten idässä tai lännessä.

EU:n komissiossa kuitenkin halutaan jatkaa sotaa. Rauhasta ei ole puhetta. Keskustelua on vain lopullisesta voitosta, kunniasta ja kaikesta ylevästä, jota on helppo toistaa jakkupuvussa kaukana mutaisesta ja verisestä juoksuhaudasta. Mutta kävivät EU:n johtajatkin Kiovassa, kertomassa kuuntelualttiille medialle, että sotaa jatketaan lopulliseen voittoon saakka ja niin kauan kuin se vain kestää. Sekä muistamassa kaatuneita lännen demokratian puolesta henkensä antaneita ukrainalaisia sotureita.

Katso #kantoraportti video lännen johtajien vierailusta Kiovaan 24. helmikuuta.

Palattuaan Kiovasta Ursula von der Leyen kertoi 28.2. EU:n aikeista perustaa Kiovaan toimiston tulevaisuuden sotainnovaatioille. Sillä totta kai hyvästä sodasta on opittava ja hyödyttävä.

Apupakettien ja innovaatioiden laskenta lännessä sujuu mutta kuolleiden määriä ei tiedetä. BBC:n toistaa Zelenskyn kertomusta 31 tuhannesta. Todellisuus lienee satoja tuhansia.

Mutta mitäpä niitä kuolleita laskemaan, tärkeintä on laskea tarkasti rauhaa haluavat sodanvälttelijät digitaalisin keinoin.

Moraalinen voitto, sodan rahoitus ja komeat sanat uutislähetyksiin ovat modernin maailman johtajille tärkeitä sekä idässä että lännessä. Digitaalisuus sekä valvontateknologiset uudet innovaatiot takaavat loputtoman virran miehiä sodan lihamyllyyn ja hautausmaille. Kenties tämä sota loppuu vasta silloin, kun ihmiset päättävät sen lopettaa sekä idässä että lännessä.

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/n6v2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *