Ministerit sydämen asialla: “Koko maahan päiväunikielto”

Avatar photo

ByAntero V

3.3.2024 , ,

Antero V on Väinö-ketun ystävä ja Eliitin Esoteeriset Symbolit -blogin kirjoittaja.

Hyvää iltaa kaikille. Tervetuloa tähän tiedotustilaisuuteen, jonka aiheena on valtioneuvoston juuri äsken tekemät kansalliseen terveysturvallisuuteen liittyvät päätökset. Tässä tilaisuudessa on paikalla ja asiasta kertomassa pääministeri Peter Yksinjäi ja sosiaali- ja terveysministeri Kaija Juusto. Pääministeri Yksinjäi, olkaa hyvä.

PY: “Kiitos. Olemme valtioneuvostossa hyvin huolissamme suomalaisten terveydestä. Olemme kaikki nähneet, miten sydämeen liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet viime aikoina voimakkaasti. Sydänkohtaukset, sydänlihastulehdukset ja muut vastaavat sydämen toimintaan liittyvät häiriöt ovat tällä hetkellä niin suuri ongelma, että valtioneuvoston on pakko ottaa käyttöön kovat otteet ongelman ratkaisemiseksi. 

Olemme kartoittaneet kaikki mahdolliset sydänongelmia aiheuttavat syyt, ja laatineet tämän kartoituksen pohjalta toimintasuunnitelman. Yksikin sydänkohtaus on liikaa, joten otamme käyttöön hyvin kattavan terveysturvallisuutta parantavan toimenpidelistamme, jolla saamme suomalaisten terveyden kuntoon. Vai mitä, ministeri Juusto?”

KJ: “Juuri näin. Terveysturvallisuus on hyvin tärkeää.”

PY: “Ensimmäisenä listalla on uusi laki, jolla pyrimme vähentämään särkyneen sydämen oireyhtymän, eli takotsubokardiomyopatian esiintyvyyttä. Nykytiedon mukaan voimakkaat stressikokemukset aiheuttavat yllättäviä takotsubo-kohtauksia. Tulimme valtioneuvoston kokouksessa yksimielisesti siihen tulokseen, että yhteiskunnan suurimpiin stressinaiheuttajiin on nyt puututtava tiukasti. Tämän takia olemme päättäneet, että jääkiekon MM-kisojen puolivälieräotteluiden televisiointi kielletään. 

Kyllähän kaikki tietää, miten stressaava tilanne se on, kun on ensin läpsytelty seitsemän enemmän tai vähemmän merkityksetöntä alkusarjan peliä, ja sitten tulee se ensimmäinen kunnon tosipeli, jonka häviäminen vituttaa kaikkia armottomasti. Se on hirvittävän stressaava tilanne, kun koko turnauksen onnistuminen on yhdestä pelistä kiinni. Puolivälieräottelun televisioinnin kieltämisellä vähennämme kansallista stressiä merkittävästi. Vai mitä, ministeri Juusto?”

KJ: “Juuri näin. Terveysturvallisuus on hyvin tärkeää.”

Lähde: Yle

PY: “Toisena listalla on uusi määräys nukkumaanmenoajoista. Tutkimusten mukaan pienin riski sydänvaivoille on niillä, jotka menevät nukkumaan kello kymmenen ja yhdentoista välissä. Valtioneuvosto on linjannut koko kansalle terveellisen nukkumaanmenoajan, jonka rikkomisesta seuraa tuntuva sakkorangaistus.”

KJ: “Hampaat pitää pestä.”

PY: “Aivan… Aivan… Lisäämme myös poliisin valvontaa, ja jatkossa kaikki yhdentoista jälkeen ulkona liikkuvat henkilöt otetaan kiinni, ja viedään välittömästi putkaan nukkumaan. Näin vähennämme merkittävästi sydänsairauksien ilmenemistä. Vai mitä, ministeri Juusto?”

KJ: “Juuri näin. Terveysturvallisuus on hyvin tärkeää.”

Lähde: IS

PY: “Valtioneuvoston apuna olleen asiantuntijaryhmän mukaan myös pakkanen nostaa sydäninfarktin riskiä. Valmisteilla on lakiehdotus, josta käytämme leikkisästi nimeä “pipopakko”. Uusi laki määrää, että pakkaskeleillä lämmittävän päähinen käyttö on ulkotiloissa pakollista. Lämmittäviksi päähineiksi määritellään pipot, karvahatut ja turbaanit. Lippalakit, lierihatut, kalastajanhatut ja baskerit eivät täytä lämmittävän päähineen määritelmää, joten niiden käyttö pakkasilla on kielletty.”

KJ: “Minun mirripipossa on tuuhea tupsu.”

PY: “Niin… Eh… Tätä lakia rikkovat saavat tuntuvan sakkorangaistuksen ja he joutuvat osallistumaan pakolliselle valtion järjestämälle pukeutumiskurssille, jonka he joutuvat maksamaan itse. Lisäämme poliisin pakkaskelien päähinevalvontaa, ja terveysturvallisuuspukeutumisasiantuntijoiden koulutuspaikkoja. Lakiin kirjataan myös pitkien kalsareiden käyttöön liittyvä pykälä. Arviomme mukaan nämä muutokset tulevat säästämään tuhansia ihmishenkiä. Vai mitä, ministeri Juusto?”

KJ: “Terveysturvallisuus on hyvin tärkeää.”

Lähde: Seura

PY: “Seuraavaksi listalla on liikennemeluun puuttuminen. Uusimman tiedon mukaan sydänoireiden esiintyvyyttä lisää liikennemelu, joka on erityisen suuri ongelma kaupunkialueilla. Uuden lakiesityksen mukaan polttomoottorikäyttöisten ajoneuvojen käyttö kaupunkialueilla kielletään. Päätös ei siis koske hiljaisia sähköautoja. Tämän lisäksi poliisi tulee puuttumaan autoilijoiden liian voimakkaaseen musiikin kuunteluun, ja…

KJ: “Loppuu se jumputus.”

PY: “Eh… Aivan… Lisäksi tätä lakia rikkovien ajokortti laitetaan vuodeksi hyllylle. Näin saamme melutasot alas, ja vähennämme sydänoireita. Vai mitä, ministeri Juusto.”

KJ: “Terveysturvallisuus on hyvin tärkeää.”

Lähde: Seiska

PY: “Kardiologiasiantuntijaryhmämme on esittänyt vakavan varoituksen lumitöiden tekemisen vaarallisuudesta. Tämä suomalaisessa kulttuurissa pitkään ollut tapa on uusimman tiedon valossa paljon vaarallisempaa kuin on aiemmin osattu ymmärtää. Tämän takia valtioneuvosto on päättänyt ottaa käyttöön uuden lumityöpassin. Passin avulla varmistamme, että jatkossa lumitöitä tekevät vain sellaiset henkilöt, joiden sydän on todettu tutkimuksissa lumityöt kestäväksi.” 

KJ: “Nuorena minä kolasin lunta sadan markan setelillä.”

PY: “Niin… Aivan… Eli passin käyttöönoton jälkeen lumitöitä saa tehdä vain jos on siihen tarvittava lupa. Passin käyttö tulee pakolliseksi kaikille alle 50-vuotiaille. Yli 50-vuotiailta lumitöiden tekeminen kielletään kokonaan. Tällä muutoksella uskomme sydänkohtausten vähenevän merkittävästi. Vai mitä, ministeri Juusto?”

KJ: “Terveysturvallisuus on hyvin tärkeää.”

Lähde: IS

PY: “Ruokavalioasiantuntijaryhmältä saamamme tiedon mukaan myös vääränlaiset ruokailutottumukset lisäävät sydänvaivojen riskiä. Erityisen vaarallista on, jos aamiaisen syöminen jätetään väliin. Valtioneuvosto on päättänyt, että jatkossa aamiaisen syömisestä tulee kaikille pakollista. Uutta määräystä tullaan valvomaan siten, että poliisi aloittaa aamuliikenteessä sattunnaiset verensokerimittaukset, joiden avulla selvitetään, onko aamupala syöty. Jos verensokeri on liian alhainen, seurauksena on sakkorangaistus ja pakollinen poliisiauton takapenkillä suoritettava ruisleivän syöminen.”

KJ: “Juusto tulee kinkun päälle.”

PY: “Aivan…”

KJ: “Minun miehen nimi on Juusto.”

PY: “*köh köh*… Anteeksi… *köh*… Niin… Tosiaan, ruisleivän syömisen lisäksi juodaan pakollinen lasi tuoremehua. Näillä näillä toimenpiteillä varmistamme kansalaisten sydänterveyden maksimoimisen. Vai mitä, ministeri Juusto?”

KJ: “Terveysturvallisuus on hyvin tärkeää.”

Lähde: Anna (28.5.2023)

PY: “Yksi merkittävimmistä sydänongelmien aiheuttajista on ilmastonmuutos. Koska nykyään hellepäiviä on niin paljon enemmän kuin aiemmin, Suomessa kuolee valtava määrä ihmisiä kuumuuteen.”

KJ: “Ilmasto kiehuu.”

PY: “Niin… Ilmasto kiehuu, ja me valtioneuvostossa teemme kaikkemme, että asetetut ilmastotavoitteet toteutuvat. Tämän lisäksi jokaiseen suomalaiskotiin tehdään hellepäiväkartoitus, jossa mitataan asuintilojen lämpötila hellepäivän aikana. Ne asunnot, joissa lämpötila nousee liian suureksi, määrätään käyttökieltoon siihen asti, kunnes asunnon lämpötilaongelmat on ratkaistu. Tällä toimenpiteellä säästämme tuhansia ihmishenkiä vuodessa. Vai mitä, ministeri Juusto?”

KJ: “Terveysturvallisuus on hyvin tärkeää.”

Lähde: Mediuutiset

PY: “Toimenpidelistallemme kuuluu myös yksinäisyyden ehkäisy. Asiantuntijoiden mukaan yksinäisillä ihmisillä on suurentunut vaara menehtyä sydäntauteihin. Tämän takia valtioneuvosto on päättänyt aloittaa uuden yksinäisyyden vastaisen ohjelman.”

KJ: “Eduskunnan kahviossa kukaan ei halua istua minun kanssa samaan pöytään.”

PY: “Niin… Se on… Eh… Tosiaan, yksinäisyyden vastaiseen ohjelmaamme kuuluu uusien kaverikeskusten perustaminen. Jokaiseen kuntaan perustetaan uusi palveluyksikkö, jossa kaikki yksinäiset voivat viettää aikaa keskenään. Uuteen lakiin kirjataan, että jokaiselle yksin asuvalle suomalaiselle tulee velvoite osallistua kaverikeskuksen tilaisuuksiin vähintään kolme kertaa viikossa. Ensimmäisestä velvoitteen laiminlyömisestä tulee sakkoja. Toistuvasta velvoitteen laiminlyömisestä seuraa 30 päivän vankeusrangaistus eristyssellissä. Tällä muutoksella motivoimme suomalaisia terveellisempään elämään. Vai mitä, ministeri Juusto?

KJ: “Terveysturvallisuus on hyvin tärkeää.”

Lähde: mtv

PY: “Seuraavana listalla on suihkuihin liittyvät muutokset. Kansainvälisen yhteistyöverkostomme erikoisasiantuntijaryhmältä saamamme tiedon mukaan sydänkohtausten riski on korkea ertyisesti niillä, jotka ottavat kylmiä suihkuja.”

KJ: “Minun mies tykkää kultaisista…” 

PY: “Kiitos Kaija! Ei mennä nyt siihen. Eli, tosiaan… Valtioneuvoston ratkaisu tähän ongelmaan on kaikkien suomalaisasuntojen suihkusekoittajien päivittäminen uuteen terveysturvalliseen versioon, josta ei tule kylmää vettä. Näin estämme vaarallisten kylmien suihkujen aiheuttamat haitat. Vai mitä, ministeri Juusto?”

KJ: “Terveysturvallisuus on tärkeää.”

“Sydänkohtaus: Suhkuttelutapa joka voi aiheuttaa sydänkohtauksen terveillä”
Lähde: Express

PY: “Kansainvälisestä yhteistyöverkostostamme olemme saaneet myös tiedon päiväunien vaarallisuudesta. Uusimman tutkitun tiedon mukaan päiväunien ja sydänkohtausten välillä on havaittu yhteys. Olemme valtioneuvostossa päättäneet, että otamme käyttöön koko maan kattavan päiväunikiellon. Koska poliisin resurssit tämän kiellon valvomiseen ovat rajalliset, tulemme perustamaan uuden päiväuni-ilmiantopuhelimen, johon kaikki vastuulliset kansalaiset voivat ilmoittaa kieltoa rikkovien henkilöllisyyden.”

KJ: “Vasikkalinja.”

PY: “Kaija, me sovittiin, että me ei käytetä tuota termiä. Eli… Tosiaan… Toivomme erityisesti, että jatkossa suomalaiset seuraavat tarkasti omien perheenjäsenten käyttäytymistä, ja ilmoittavat viranomaisille viipymättä päiväunikiellon rikkomisesta. Näin säästämme ihmishenkiä. Vai mitä, ministeri Juusto?”

KJ: “Terveysturvallisuus. Tärkeää.”

“Tutkimuksen mukaan korkealla verenpaineella ja sydänkohtauksella on yhteys säännöllisiin päiväuniin”
Lähde: CTV News

PY: “Viimeisenä toimenpidelistallamme on uusi antivakserilaki. Uusimman tutkimustiedon mukaan antivaksereiden rokotevastainen pelon lietsonta lisää sydänkohtausten riskiä. Uusi laki kieltää kaikenlaisen rokotteiden kritisoimisen tai epäilemisen. Lain rikkomisesta seuraa vähintään kymmenen vuoden ehdoton vankeusrangaistus.”

KJ: “Tehokas ja turvallinen.”

PY: “Niin, koronarokotteet ovat tutkitusti tehokkaita ja turvallisia, ja sen epäileminen on suomalaisten terveydelle vaarallista. Tällä uudella lailla säästämme tuhansien suomalaisten hengen. Vai mitä, ministeri Juusto?”

KJ: “Terveysturvallisuus.”

Tutkimuksen lähde: National Library on Medicine

Kiitos arvon ministerit. Seuraavaksi otamme kysymyksiä median edustajilta. Te siinä eturivissä, olkaa hyvä.

SA: “Sami Antinniemi, Kanto.media. Pääministeri Yksinjäi, onko valtioneuvoston suunnitelmissa tutkia, onko koronarokotteiden ja sydänongelmien välillä mitään yhteyttä?”

PY: “VARTIJAT!!!”

Tiedotustilaisuus päättyy. Kiitos kaikille.

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/0k64
4 thoughts on “Ministerit sydämen asialla: “Koko maahan päiväunikielto””
  1. Olisipa hienoa nähdä tämä käsikirjoitus oikeiden näyttelijöiden esittämänä jossain valtamedian sketsiohjelmassa. Miksei sitä enää voi oikein kuvitellakaan mahdolliseksi. Kyllä ennen sai valtionhallinnolle irvailla. Miksei enää.

    1. Jos joku haluaa tuosta tehdä videon, niin siitä vaan. Ei tarvitse kysellä tekijänoikeuksien perään. Mutta olisi tietenkin asiallista mainita käsikirjoituksen tekijä jotenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *