Tehohoidon kriisiä ei ollut – oli vain valheellista propagandaa

Avatar photo

ByAntero V

26.3.2024 , , ,

Loppuvuodesta 2021 Suomessa oli tehohoidon kriisi. Rokottamattomat kuormittivat tehohoitoa niin paljon, että tehohoitopaikat olivat loppumaisillaan. Tilanne oli vakava.

Paitsi että ei ollut. Todellisuudessa tehohoito-osastoilla oli hyvin hiljaista. Asia käy ilmi Ylen tuoreesta uutisesta.

Lähde: Yle

Jutun lähteenä on käytetty Tampereen yliopiston tuoretta väitöstutkimusta. Saara Jäntin väitöskirja paljastaa, että koko tehohoidon kriisi oli tuulesta temmattu tarina. Mitään kriisiä ei ollut. Oli vain pelkoa lietsovaa propagandaa.

Ylen jutussa todetaan:

– Yllättävä tulos tutkimuksessamme oli, että tehohoidon hoitojaksojen määrä väheni koronaviruspandemian aikana vuonna 2020 verrattuna aiempiin vuosiin. Vuonna 2021 tehohoidon hoitojaksojen määrä oli samalla tasolla aiempiin vuosiin nähden, Jäntti sanoo tutkimustiedotteessa.

Huomionarvoista Ylen uutisessa on sen otsikon muotoilu: “vaikka toisin uskottiin”. Uskottiin? Niinpä. Moni todellakin uskoi, kun media, asiantuntijat ja valtionjohto yhteen ääneen toistivat samaa valhetta tehohoidon kriisistä. Ne jotka eivät uskoneet, vaan tarkastivat luvut itse, demonisoitiin julkisesti erilaisilla haukkumasanoilla. He olivat niitä vaarallisia koronadenialisteja, joilla oli foliohattu päässä. 

Vaikka he tiesivät. 

Tieto koronapotilaiden pienestä määrästä oli koko ajan julkista. Kuka tahansa pystyi milloin tahansa tarkastamaan luvut itse. Esimerkiksi 9.10.2021 viranomaisten tarjoamista luvuista kävi ilmi, että Suomessa oli koronan takia tehohoidossa 28 potilasta. Tuolloin tehohoidon kokonaiskapasiteetti oli 300 paikkaa. Mitään kriisiä ei siis ollut, mutta tuona päivänä julkaistiin muun muassa alla oleva Helsingin Uutisten juttu, jonka otsikko loi törkeällä tavalla valheellisen mielikuvan tehohoidon kriisistä. 

Samaa valhetta toisti Verkkouutiset. Molempien juttujen sisältö paljastaa, mikä oli tämän valheen motiivi. Propagandalla lietsottiin vihaa rokottamattomia kohtaan. Ja se toimi. Koko syksyn ja talven ajan rokottamattomat olivat propagandaotsikoissa yhteiskunnan vihollisia, koska heidän takia tehohoito-osastot olivat täynnä.

Paitsi että ei ollut.

Lähde: Verkkouutiset

Samoihin aikoihin saimme näytteen myös siitä, miten median asiantuntijoiksi nostamat propagandistit osallistuivat valheiden levittämiseen. HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen väitti päivää aiemmin Twitterissä, että rokottamattomien takia tehohoitopaikat ovat täynnä. HUSin johtajana Lehtonen aivan varmasti tiesi totuuden, mutta esitti silti valheellisen rokottamattomia demonisoivan väitteen.

Kyse ei ollut erehdyksestä. Kyse oli tietoisesta valheellisen propagandan levittämisestä.

Lähde: Twitter/X

Näin propaganda toimii.

Kuten Lehtosen kommentti paljastaa, totuuden esiin tuovat kommentit leimattiin rokotevastaiseksi trollaukseksi. Siitäkin huolimatta, että viralliset tilastot näyttivät aivan selkeästi, että mitään tehohoidon kriisiä ei ollut. Tuossa vaiheessa korona oli oikeasti niin lievä flunssatauti, että tehohoidon tarpeessa ei näkynyt koronan takia minkäänlaista kasvua.

Valheellisesta rokottamattomia ihmisiä demonisoivasta tehohoitotarinasta seurasi se, että uutisvirta täyttyi pääkirjoituksista, kolumneista ja vastaavista puheenvuoroista, joissa rokottamattomat olivat kaiken pahan alku ja juuri. Alla Aamulehden tyylinäyte samalta päivältä. 

Lähde: Aamulehti

Näin propaganda toimii.

Edellisenä päivänä nähtiin Ilta-Sanomissa aivan vastaavanlainen rokottamattomia syyllistävä pääkirjoitus, jossa väitettiin että rokottamattomien takia yhteiskuntaa uhkaa uudet sulkutoimet. Samaan aikaan tehohoitotilastot aivan selkeästi näyttivät, että mitään vakavaa epidemiaa ei ollut olemassakaan. Oli vain valheellinen narratiivi, jonka tarkoitus oli syyllistää ja halveerata niitä ihmisiä, jotka eivät halunneet ottaa kehonsa uutta kokeellisia geeniterapiainjektiota.

Lähde: IS

Reilua kuukautta myöhemmin Ilta-Sanomien Jyrki Lehtolan kolumni jatkoi rokottamattomien leimaamista. Lehtolan mielestä omilla aivoillaan ajattelevat ihmiset olivat harhaisia ainutlaatuisuuden tavoittelijoita, jotka päätyvät oman harhaisuutensa takia teho-osastolle. Kolumni edustaa näkemystä, että itse ei kannattaisi liikaa ajatella. Parempi mennä vain joukon mukana. Muuten on salaliittoteoreetikko. 

Epäselväksi jää, oliko Lehtola tuota kolumnia kirjoittaessaan itse harhainen, vai oliko hän tietoisesti mukana valheellisen propagandan levittämisessä. Kumpikin vaihtoehto on Lehtolan kannalta hyvin kiusallinen.

IS 19.11.2021:

Usein on ollut vain huonoja seurauksia siitä, kun on keksitty imarrella yksilöä sillä, että hei, ajattele omilla aivoillasi, sä olet ainutlaatuinen.

Sitten se yksilö alkaa ajatella ja tulee pahimmassa tapauksessa siihen tulokseen, että nää mun harhani, näähän on itse asiassa merkittävää pohdiskelua.

Kun yksilö ajaa ajatuksillaan itsensä vähemmistöön, sille tulee tyytyväinen olo erityisyksilönä. Hiljalleen muut seuraavat ja alkavat ajatella omilla aivoillaan samalla lailla kuin se ensimmäinen erityisyksilö, ja lopulta kaikki makaavat teho-osastolla pohtimassa, olisiko sittenkin kannattanut päästää irti omasta ainutlaatuisuuden harhastaan.
Lähde: IS

Samaan propagandakampanjaan osallistui myös valtion johto. Lokakuun loppupuolella presidentti Sauli Niinistö otti kantaa väitteisiin, joiden mukaan rokottamattomat pitivät muuta yhteiskuntaa panttivankeinaan.

Niinistö käänsi asian taitavasti niin, että hänen mielestään rokottamattomat pitävät itse itseään panttivankeina. Epäilemättä harkittu viestintätoimiston ammattilaisten kanssa muotoiltu näkemys. Harkittua oli myös nostaa samassa yhteydessä esiin sana “salaliittoteoria”.

IS 21.10.2021:

Presidentti ei esimerkiksi puhu siitä, että koronarokotetut olisivat rokottamattomien panttivankeina.

– Mielestäni rokottamattomat ovat tehneet itse itsestään panttivankeja. Näyttää olevan kahdenlaista ilmaa. Osa suhtautuu: ”ei ole lähelläkään”. Heille totean, että jos sattuu ihan kohdalle?

– Sitten on salaliittoteoriat. Idästä länteen, etelästä pohjoiseen, kaikki yhteiskunnat pyrkivät rokottamalla rajoittamaan tautia. Ketä vastaan se salaliitto on? Kaikki maat lännestä itään, etelästä pohjoiseen – ketä vastaan se salaliitto on, Niinistö kyseli ja muistutti, että salaliitoissa on yleensä vastustaja.
Lähde: IS

Näin propaganda toimii.

Samaa valheellista narratiivia ylläpitivät loppuvuodesta 2021 myös lukuisat muut poliitikot. Alla Pertti Salolaisen tyylinäyte marraskuun puolivälistä. Hänen mielestään lepsu suhtautuminen rokottamattomiin oli sietämätöntä. 

Tällä ulostulolla Salolainen vastasi Karita Mattilan kommenttiin, jonka sisällöstä käy ilmi voimakas kielteinen tunnelataus rokottamattomia kohtaan. Mattilan mielestä rokottamattomat ovat itsekkäitä, ja pitävät panttivankeina kaikkia niitä, jotka työllään elättävät itsensä. Kuten voi nähdä, kommentti pitää sisällään hienovaraisen vihjauksen siitä, että rokottamattomat eivät elätä itseään omalla työllään. Näillä kommenteilla luotiin mielikuvaa työttömistä luusereista, jotka vain elävät muiden kustannuksella.

Lähde: Twitter/X

Muutama päivä myöhemmin Aki Linden osallistui propagandatalkoisiin luomalla painajaismaista kuvaa sairaalahoidon tilanteesta. Linden mainitsee, että sairaaloissa on kaikkiaan 293 koronapotilasta (tehohoidossa olevat + muut sairaalahoitoa tarvitsevat), ja antaa ymmärtää sen olevan vaarallisen suuri luku. Suomessa oli tuolla hetkellä 309 kuntaa. Toisin sanoen keskimäärin koronapotilaita oli koko Suomen sairaaloissa vähemmän kuin yksi per kunta. 

“Tilanne on todella paha.”

Lähde: Verkkouutiset

Samana syksynä valtamedia rummutti valheellista tehohoidon kriisin tarinaa tunteisiin vetoavilla uutisilla, joilla ei ollut mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Alla Iltalehden näyte, jossa haastatellaan tehohoidon ylilääkäri Katriina Rautjärveä

Juttu antaa ymmärtää, että tehohoito-osastot ovat koronan takia kaaottisessa tilassa, ja henkilökunta on sen takia aivan loppu. Siitäkin huolimatta, että tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrä oli tuolla hetkellä hyvin pieni suhteutettuna valtakunnalliseen tehohoitokapasiteettiin. 

Otsikon alla oleva THL:n propagandavideo muistuttaa ihmisiä hakemaan koronarokotteen. Pandemia päättyy vain rokottautumalla. Siis se propagandistien luoma kuvitteellinen pandemia, joka mukamas romahduttaa tehohoidon. 

Lähde: IL

Näin propaganda toimii. Vedotaan tunteisiin. Pilkataan toisinajattelijoita. Tehdään heistä vihollisia. Lietsotaan vihaa. Käytetään valehtelevia asiantuntijoita ja poliitikkoja. Luodaan koko valtamedian avulla valheellinen todellisuus, johon peloissaan olevat ihmiset saadaan uskomaan. 

Tällä kaikella saatiin ihmiset ottamaan useita koronarokoteannoksia. Lopputuloksena oli lääkeyhtiöiden satumaiset voitot ja valtava määrä vakavan rokotehaitan saaneita ihmisiä. Nyt valtamedia leimaa heidät vaarallisiksi antivaksereiksi. Siitäkin huolimatta, että he todistettavasti eivät vastustaneet rokotteiden ottamista, vaan toimivat juuri niin kuin valtamedia heitä neuvoi. 

Tässä ei ollut kyse virheestä tai vahingosta. Tämä massiivinen propagandakampanja tehtiin tarkoituksella. Valtamedia, asiantuntijat ja poliitikot ylläpitivät täysin tietoisesti valheellista tarinaa, jotta mahdollisimman moni ottaisi koronarokotteen. Kuvaavasti Lasse Lehtonen totesi Sanna Ukkolan haastattelussa 17.11.2021: “Kyllä minusta vielä on paljon tehtävissä tämän rokotuskattavuuden lisäämiseksi ihan markkinoinnin ja propagandan keinoin.”

Tämä jättimäinen propagandaoperaatio ei rajoittunut pelkästään Suomeen. Sama näytelmä nähtiin joka puolella maailmaa. Tarkkaan harkitulla ja huolellisesti koordinoidulla propagandaoperaatiolla ihmiset saatiin ympäri maailman uskomaan valheelliseen tarinaan poikkeuksellisen vaarallisesta flunssataudista, jonka aiheuttamaan pandemiaan oli vain yksi ratkaisu: rokotteet.

Operaation suunnittelusta vastasi erittäin suurella todennäköisyydellä propagandatekniikoita yli sata vuotta tutkinut ja kehittänyt Tavistock Institute of Human Relations. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Tavistock – propagandakoneiston moottori

Antero V on itsenäinen tutkija ja Eliitin Esoteeriset Symbolit -blogin kirjoittaja.

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/ixmh

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *