Brasilia pyrkii sensuroimaan X:ää, Elon Musk vastustaa

Avatar photo

BySami Antinniemi

7.4.2024 ,
Elon Musk X:ssä

X on saanut määräyksen Brasilian korkeimmalta oikeudelta rajoittaa tiettyjä X:n tilejä ja yhtiötä kielletään kertomasta asiasta tarkemmin, kertoo Reuters.

Toimittaja Michael Shellenberger raportoi asiasta tänään X:ssä.

Elon Musk twiittasi asiasta:

“Me poistamme kaikki rajoitukset. Tuomari on määrännyt suuria sakkoja ja uhkaa pidättää työntekijämme sekä katkaista Brasiliasta yhteydet X:ään.

Menetämme tämän takia tuloja ja meidän on suljettava Brasilian konttorimme.

Mutta periaate on tärkeämpi kuin tulot.”

Miksi Brasilian hallitus ja korkein oikeus toimii näin? Brasiliasta tilannetta seuraava Shellenberger kertoo presidentti Lula da Silvan lisänneen massiivisesti valtion rahoitusta valtavirran uutismedioille, joista suurin osa kannustaa sensuurin lisäämiseen.

On myös mahdollista, että Michael Shellenberger, joka on yksi twitterfile journalisteista, on itse “syyllinen” Brasilian uuden vasemmistolaisen hallinnon toimintaan.

Oheisessa videoviestissään Shellenberger kertoo julkaisseensa viime päivinä Brasilian liittotasavallan korkeimman oikeuden tuomari Alexandre de Moraesta tietoja:

“Kolme päivää sitten julkaisin Brasilian Twitter-tiedostot. Ne osoittavat, että Moraes on rikkonut Brasilian perustuslakia. Moraes vaati laittomasti Twitteriä paljastamaan yksityisiä tietoja Twitterin käyttäjistä, jotka käyttivät hänen mielestään sopimattomia hashtageja. Hän vaati pääsyä Twitterin sisäisiin tietoihin ja rikkoi näin alustan käytäntöä. Hän sensuroi omasta aloitteestaan ja kunnioittamatta minkäänlaista asianmukaista menettelyä Brasilian kongressin kansanedustajien viestejä Twitterissä. Lisäksi Moraes yritti käyttää Twitterin sisällönhallintapolitiikkaa aseena silloisen presidentin Jair Bolsonaron kannattajia vastaan.” – Michael Shellenberger

Näyttää siis ikävästi siltä, että poliittisen sensuurin paljastaminen ja sananvapauden puolustaminen synnyttää vastareaktion sensuurin muodossa. Onko tämä askel kohti totalitarismia? Michael Shellenbergerin mukaan on.

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/2de2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *