Brasilia vs X – mitä on Brasilian sensuurihalun taustalla? Osa II

Avatar photo

BySami Antinniemi

10.4.2024 , , ,

Tämä on Brasilian ja X:n sananvapauskamppailua koskevan artikkelisarjan toinen osa.

Brasiliassa siis poliittisia vastustajia vainotaan, mukana on vieraan vallan tiedustelupalveluja, ihmisiä pidätetään vääristä sanoista, mutta onko taustalla todellinen vallankahminta ja salaliitto – tuo äärioikeiston salaliittoteoreetikoiden puhuma New World Order?

Mistä on kyse?

Kollektivistinen imperiumi vastaan kapinaliikkeen yksilönvapaus

Vasemmiston ja oikeiston erilainen tapa nähdä tiedonvälitys ja sananvapaus on viime vuosina tullut hyvin selville.

Käytetään nyt sananvapautta ja kutsutaan vasemmistoa kollektiivisesti ajattelevaksi imperiumiksi.

Kuva: X:ssä tuntemattoman tekijän muokkaama kuva tuomari Moraesista.

Kollektivistien Imperiumin puoli näyttäisi tottuneen siihen ajatukseen, että heillä on jopa velvollisuus valvoa internetin sisältöä ja mitä saa puhua. Vasemmalla uskotaan, että ihmistä on valvottava, sillä hän ei tiedä mitä hän tekee. Ilman valvontaa hänestä saattaa kasvaa populisti ja hän saattaisi vastustaa hallituksen hänen hyväkseen tekemiä ohjelmia.

Tätä ajatusmaailmaa Mike Benzin artikkelin edellisessä osassa kuvaama “Blob”, tuo Yhdysvaltojen sensuuriteollinen globaali kompleksi, on tukenut jo vuosia. Tuki on niin sisäänrakennettua ja yhteistä, että vasemmalla puolen vaikuttavat kollektivistit eivät ehkä enää tiedä mitä he tekevät. He näemmä todella uskovat, että tiedonvälitystä on kontrolloitava keskusjohtoisesti ja mielellään omin käsin.

Tässä 9.4. julkaisemassaan twiitissä Brasilian valtakunnansyyttäjä, presidentti Lulan nimittämä Jorge Messias, kertoo matkastaan Washingtoniin keskustelemaan ekstremismin, vihapuheen ja äärioikeiston vastaisesta taistelusta. Myös someyhtiöt on hänen mukaansa hyvä pitää aisoissa. Juuri tällaisia järjestöjä Blob on täynnä ja niiden vaikutusvalta vasemmistolaisiin poliitikkoihin on suuri. Poliitikkojen silmissä kyse on yhteistyöstä ja maailman hallinnasta. Ihmisen ei ole hyvä tietää kaikkea ja vihapuhe saa hänet vihaiseksi, jopa käymään populistisesti hallitusta vastaan.

Yhteistä hyvää ja kaunista ajattelevan kollektivistin korvaan tämäkin matka Washingtoniin kuulostaa varmasti hyvältä mutta skeptisemmin ajattelevan individualistin korvaan tämä kuulostaa myös Mike Benzin kuvaamalta ”blobilta”.

Vihapuhe ja disinformaatio ovat kollektivistille kuin taikasanoja, joilla perustella lakejaan ja toimiaan.

Tiivistettynä tämä kahden ajattelumallin välinen ero näkyy tässä vasemmistolaisen toimittaja Don Lemonin ja Elon Muskin taannoisessa haastattelussa. Tässä keskustelun pätkässä oli kyse X:ssä julkaistuista antisemiittisistä kuvista, joita X ei poista mutta vähentää algoritmisesti niiden leviämistä.

Puretaan lopuksi tämä draama osiinsa. Ehkä siitä voi ymmärtää, mikä sananvapauden merkitys on? Kantomedia on vapaa media, meillä on vapaus pohtia ja spekuloida.

Kollektivistien vasemmistolainen imperiumi, jota Don Lemon tässä edustaa, tahtoo ihmisille hyvää ja turvallista maailmaa. He eivät usko ihmisten voivan saavuttaa sitä itse ja kollektiivisesti. Pohjimmiltaan he eivät luota ihmisiin vaan pyrkivät luomaan yhteisen hyvän kontrollilla ja asiantuntemuksella. Paradoksi onkin, että kollektivistit eivät luota kollektiivin toimivan.

Elon Muskin edustama kapinalinja taas luottaa täyden sananvapauden tuovan yhteisen hyvän ja moderoinnin tapahtuvan parhaiten kollektiivisesti. Pohjimmiltaan kapinalinja luottaa ihmisen hyvään tahtoon toimia oikein, ja parhaiten tämä onnistuu, jos kaikki on avointa.

Onko tässä draamassa pahista vai onko kaikki silkkaa väärinymmärrystä?

Ehkä mielenkiintoisin kysymys onkin, keitä ovat ne tahot, jotka ohjaavat Mike Benzin kuvaamaa Blobia, tuota jättimäiseksi paisunutta sensuuriteollista kompleksia, joka nyt vaikuttaa piirittävän sananvapautta puolustavaa X:ää.

Jos imperiumin Sith Lord jostain löytyy, veikkaisin osoitteeksi tätä tahoa.

Sananvapaus ja sitä myötä demokratia sekä ihmisoikeudet ovat nyt todella uhattuna, tapahtui tämä sitten hyvästä tahdosta tai New World Orderia hakevan imperiumin toimesta. Tämä kehitys näkyy siitä, että valtavirran journalistit eivät enää uskalla puhua. Käytän tämän jutun kirjoittajana sananvapauttani sanoakseni tämän ääneen, ja toivon, että muutkin niin tekevät.

Meemi X:stä

Työtäni voi tukea tilaamalla maksullisen version uutiskirjeestäni tästä: https://samiantinniemi.substack.com/

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/lsye

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *