Sisulla siitä selviää

Avatar photo

ByJyri L.

2.1.2024 , ,

Ei. Oikeastaan ei.

Suomalainen sisu

Tuo paljon puhuttu ja glorifioitu aivopieru, jonka todellinen merkitys on laajalti väärinymmärretty.

Suomalainen sisu ei suinkaan ole oikein tekemistä tai edes hyvä asia, mutta positiivista “Sisulla siitä selviää!” -mantraa hokemalla saadaan ihmiset olemaan tekemättä mitään ja hyväksymään sekä kärsimään hiljaa kaikki se vääryys, mitä päättäjien toimesta tulee.

Kuten ympäri maailmaa, myös Suomessa on hävyttömät määrät erilaisia alistusmekanismeja kansalaisia kohtaan. Sisun avulla suomalainen nielee kaikki vapautta rajoittavat toimenpiteet, joita tuotetaan suomalaisen virkakoneiston avulla eikä sitä vastusteta mitenkään. Näin suomalainen on toiminut jo satoja vuosia.

Nyt pitäisi päästää irti tästä suomalaisesta sisusta ja ruveta rohkeaksi.

Rohkeus – mitä se on?

Rohkeutta on luopua suomalaisesta sisusta sekä ottaa vaikeat asiat esiin ja vastustaa mielivaltaa. Rohkeutta on nousta julkisesti kyseenalaistamaan kaikkia niitä päättömiä päätöksiä, joita suomalainen virkakoneisto tuottaa yhdessä poliitikkojen sekä EU:n kanssa. Rohkeus on sitä, että tekee niin kuin oikeaksi katsoo, vaikka siitä olisi vaivaa ja sen vuoksi kohtaisi muiden ihmisten vastustusta sekä tuomitsemista.

Oikein tekeminen – mitä se on?

Oikein tekeminen on sitä, että rohkeasti puolustaa sitä, minkä kokee arvokkaaksi. Oikein tekeminen on sitä, että vastustaa sellaisia päätöksiä, jotka rajoittavat ihmisoikeuksien toteutumista. Oikein tekeminen tekee sinusta vapaan aikuisen, joka kantaa vastuunsa omista valinnoista.

Vapaus – mitä se on?

“Vapaus” on toinen aivopieru suomessa. Käytännössä kukaan ei ymmärrä mitä vapaus merkitsee. Vapaus ei ole sitä, että tuolla joku päättäjä määrittää sen, mitä saa tehdä ja mitä ei. Vapaus on sitä, että et odota jonkun toisen tekevän päätöksiä puolestasi, vaan selvität asian itse ja toimit sitten siten kuin parhaaksi näet. Vapaus on sitä, että SINÄ kannat vastuun OMISTA tekemisistä.

Tee SINÄKIN rohkea päätös ja lupaus, että luovut suomalaisesta sisusta ja otat käyttöön suomalaisen rohkeuden!

Todellisuudessa suomalainen sisu on pelkuruutta. Pelkuruus on sitä, että hyväksytään vääryydet, jotka kohdistuvat vapauksiin. Vapaudet menetetään, kun ei uskalleta kantaa vastuuta omista päätöksistä tai edes valinnoista, vaan ne ulkoistetaan mielellään jonkun muun™️ päätettäväksi. Vain ottamalla rohkeasti vastuuta itsestäsi voit aidosti saavuttaa vapauden.


Kirjoittaja on Suomen suunnasta huolestunut kansalaisaktiivi Jyri L.

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/2q3k

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *