#kantoraportti – Ukrainan sota N.Y.T nyt!

Avatar photo

BySami Antinniemi

29.2.2024 ,

New York Timesin artikkeli CIA:n toiminnasta Ukrainassa herätti laajaa huomiota jopa suomalaisessa valtamediassa. Aiemmin tällaista kertomusta CIA:n toimista Ukrainassa olisi pidetty Venäjän propagandana, mutta nyt asia uskotaan ja kuitataan, koska siitä kirjoitti New York Times.

Iltasanomat ja koko suomalaisen valtamedian skaala joutui noteeraamaan New York Timesin paljastuksen.

Kukin kirjoitti asiasta eri tavalla. Näin tapahtui, tällaista yhteistyö on ollut, ja tällaista on tapahtunut.

Verkkouutiset mainitsee asiasta sen puolen, että ”ilman CIA:ta Ukraina ei olisi pystynyt vastustamaan Venäjän hyökkäystä talvella 2022.”

Saattaa pitää paikkaansa, mutta kysymättä jää, olisiko Venäjä hyökännyt Ukrainaan ilman CIA:n toimintaa Ukrainassa? Kysymättä jää olennainen, eli kaikki se, jota kysymällä voitaisiin päästä lähemmäs rauhaa. Biolaboratorioiden, Azov-pataljoonien ja rahanpesuepäilyjen lisäksi, mitä tämä CIA-paljastus merkitsee? Miksi länsi ei tunnu haluavan lopettaa sotaa ja haluaako Putin lopettaa sen?

Etsitään syyllisiä

Kyllä, nyt New York Timesin paljastuksen myötä sodan voi ehkä helpommin katsoa alkaneeksi jo 2014. Ukrainan hallitus pommitti Donetskia ja surmasi siviilejä, Venäjä vastasi tukemalla separatisteja. Riippuen siitä kummalta puolen asiaa katsoo, on vaikea määritellä kuka aloitti ja mistä kaikki alkoi.

Lännessä pidetään ihmistä ja hänen henkeään suuressa arvossa eikä suvaita barbaarista kiduttamista tai muuta epädemokraattista ja ilkeää toimintaa. Kaikesta tällaisesta raportoi ahkerasti Amnesty. Vuonna 2014 Amnesty kirjoitti itäisen Ukrainan tilanteesta silloiseen sävyyn, että kumpikin puoli on syyllinen hyökkäyksiin.

Vuonna 2022 Amnesty kirjoittaa samasta aiheesta mutta yksipuolisemmin.

“Ukrainalaisille ei voi olla oikeutta ilman täyttä vastuuvelvollisuutta kaikista rikoksista, joihin Venäjä on syyllistynyt sotilaallisen väliintulonsa jälkeen vuonna 2014, sanoi Amnesty International tänään, Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen toisena vuosipäivänä.” – Amnesty

Venäjällä, Putinin haastattelun mukaan, kyse oli erikoissotilasoperaatiosta, jonka tarkoitus on puhdistaa Ukraina vihamielisistä vaikutteista. Jopa denatsifioida maa. Jokaisessa maassa on natseja, aivan totta, missä menee raja aggression nostamiseen? Sitä voi pohtia vaikka tästä.

Poliitikkojen tehtävä kehittyvän historian vyöryissä on pysyä ajan tasalla. Vuonna 2014 Ukrainan ja Venäjän välinen konflikti nähtiin moniulotteisemmin jopa Suomessa.

“on sanomattakin selvää, että itä-Ukrainassa on vahva venäjänkielinen vähemmistö kun taas läntisellä puolella on enemmän ukrainalaisia. Ja yksi osasyy siihen, että tämä kriisi eskaloitui, oli se lainsäädäntö joka rakennettiin venäjänkielisyyttä vastaan Ukrainassa” Alexander Stubb 11.9.2014

Vuonna 2014 tilanne nähtiin lännessä etäisenä konfliktina. Nyt 2024 tilanne nähdään lännessä kuin pyhänä sotana. Venäjän “örkit” ovat vyöryneet vapaaseen länteen ja uhkaavat meidän kaikkien olemassaoloa, ellemme panosta kaikkea urhean Ukrainan puolustamiseen. Suomikin on liittynyt Natoon, uusi presidentti Stubb haluaa Suomeen ydinaseita ja Naton sotilaita halutaan sotimaan Ukrainaan Venäjää vastaan. Informaatiosota käy kovana. Kaikki puhe siitä, että länsi ja Nato olisi provosoinut tai antanut Putinille mitään syitä Ukrainan rajan ylittämiseen panssareillaan, tuomitaan heti. Samoin puheet rauhasta. Lännen päättävät elimet ovat sotapolulla.

Provosoiko länsi Venäjän hyökkäämään Ukrainaan?

New York Timesin artikkeli avaa nyt toivon mukaan ihmisille lännessäkin sitä, että asia on monitahoinen. Putin on jo pitkään sanonut, että se ei hyväksy NATO:a rajoilleen ja silti lännen sotavoimat ovat tunkeutuneet sen rajoille.

Tucker Carlsonin tekemässä Putinin haastattelussa Putin mainitsee sodan, tai sen sotilaallisen erikoisoperaation, syyksi denatsifikaation ja pitää pitkän luennon historiasta perustellen Ukrainan kuulumista yhteiseen historialliseen Venäjään.

New York Timesin kirjoittajat sanovat, että artikkelissa paljastuu julkisuuteen täysin uusiakin asioita. Kirjoittajien mukaan yli 200 haastatteluun perustuvassa jutussa avataan sitä, miten CIA on toiminut Ukrainassa pitkään ja samalla piikkinä Venäjän lihassa.

Artikkelissa paljastuu, miten CIA:n toiminnan myötä Ukrainasta on vuosien kuluessa rakentunut yksi Washingtonin tärkeimmistä tiedustelukumppaneista. Ukrainassa ja lähellä Venäjän rajaa on 12 CIA:n salaista kuunteluasemaa. CIA on myös kouluttanut Ukrainalle eliittijoukon nimeltä unit 2245 ja toimii muutenkin läheisesti Ukrainan puolustusvoimien kanssa. Piikkejä lihassa siis riittää.

Jutussa kuvataan miten Ukrainan ja CIA:n suhteet syvenivät. CIA sai Ukrainasta hyvän aseman tiedusteluun ja Ukraina vaati CIA:lta yhä syvempää osallistumista konfliktiin Venäjän kanssa.

New York Times artikkelista:“Suhteet vain vahvistuivat ja vahvistuivat, koska molemmat osapuolet näkivät siinä arvoa, ja Yhdysvaltojen Kiovan-suurlähetystöstä – asemastamme siellä, Ukrainasta käsin tapahtuvasta operaatiosta – tuli paras tietolähde, signaaleja ja kaikkea muuta Venäjää koskevaa tietoa”, sanoi eräs entinen korkea-arvoinen amerikkalainen virkamies. “Emme voineet saada siitä tarpeeksi.”

NYT kertoo CIA:n ja Ukrainan uuden tiedustelupalvelun yhteistyön alkaneen Maidanin jälkeen helmikuun 24. päivä vuonna 2014. Tuolloin ukrainalaiset ainakin maan länsiosissa olivat uuden edessä ja sitä janoamassa. Liittyminen Eurooppaan odotti ja Viktor Yanukovich oli ajettu Venäjälle. Jäljellä olivat edellisen hallinnon rauniot. Niitäkin kuvaillaan N.Y.T jutussa.

New York Times artikkelista:Hallituksen uusi vakoilupäällikkö Valentyn Nalyvaichenko saapui kotimaan tiedustelupalvelun päämajaan ja löysi pihalta kasan kyteviä asiakirjoja. Sisällä monet tietokoneet oli pyyhitty tai niihin oli tarttunut venäläinen haittaohjelma.

“Se oli tyhjä. Ei valoja. Ei johtoa. Siellä ei ollut ketään”, Nalyvaichenko sanoi haastattelussa.

Hän meni toimistoon ja soitti CIA:n asemapäällikölle ja MI6:n paikalliselle johtajalle. Oli jo melkein keskiyö, mutta hän kutsui heidät rakennukseen, pyysi apua viraston uudelleenrakentamiseen alusta alkaen ja ehdotti kolmen osapuolen kumppanuutta. “Siitä kaikki alkoi”, Nalyvaichenko sanoi.

New York Timesin artikkelissa kerrotaan myös operaatio Kultakalasta – CIA:n operaatiosta tusinassa tukikohdassa Ukrainan Venäjän vastaisella rajalla, ja siitä miten ne tuottivat niin suuren määrän tutkimustietoa, että Langley oli siihen hukkua.

“Teimme eron tiedustelutietojen keruuoperaatioiden ja sellaisten asioiden välillä, jotka sanovat pum!”, siteerataan jutussa erästä korkea-arvoista yhdysvaltalaista virkamiestä.

Ukrainan armeija kuitenkin vaati CIA:lta lisää. Tiedustelutietoa, jonka avulla tehdä operaatioita Venäjän maaperällä.

CIA:n kouluttama yksikkö 2245 ryhtyi omatoimiseksi ja teki kommando-operaation Venäjän valtaamalle Krimille. Uhkana olivat Venäjän hyökkäyshelikopterit. Ukrainan kommandot lähtivät miinoittamaan lentokenttää, mutta törmäävät venäläisiin sotilaisiin, tulitaistelussa kuolee venäläisiä mukaan lukien erään kenraalin poika, ja ukrainan kommandot pakenevat takaisin uimalla.

Putin suuttuu ja sanoo, ettei tätä unohdeta. Silloisen Obaman hallituksen varapresidentti Biden soittaa Ukrainaan ja sättii heitä omatoimisuudesta. Ukrainalaiset pahastuvat. Tämä on heidän oma sotansa.

New York Times artikkelista:Kenraali oli järkyttynyt. “Tämä on meidän maamme”, hän vastasi kollegansa mukaan. “Tämä on meidän sotamme, ja meidän on taisteltava.” CIA johtaja Brennanin ja kenraali Kondratiukin välisestä keskustelusta New York Timesin mukaan.

Seuraavaksi ukrainalaiset käyttävät hyväkseen CIA:n tiedustelutietoa sekä koulutusta ja surmaavat Donetskissa hissiin asetetulla pommilla venäläisen separatistijohtaja Arsen Pavlovin aliakseltaan Motorolan.

New York Timesin artikkeli musertaa lopullisesti lännen ukrainanarratiivin kiiltokuvan itsenäisestä ja sankarillisesta kansasta, joka haluaa palavasti liittyä NATO:oon ja EU:hun pahan Putinin estäessä tätä hirvittävällä sodalla.

Lännen halusta pitää tarinan monimutkaisuus poissa ihmisten mielistä kertoo se, miten voimakkaasti Tucker Carlsonin haastattelua Vladimir Putinin kanssa haluttiin painaa valehteluksi ja disinformaatioksi.

Ja kenties sitä haluttiin estää rajumminkin keinoin. 27.2. levisi tieto Moskovassa pidätetystä miehestä joka kertoo videolla hänelle maksetun 4000 dollaria pommin asettamisesta Tucker Carlsonin auton alle.

Työn tilaajaksi esitetään GUR, eli Ukrainan tiedustelupalvelu. Tucker Carlsonin murhayrityksen epäily on vielä valtamedian tutkan alla, mutta asiasta levisi tietoja sekä spekulaatioita X:ssä

On vaikea sanoaa, mitä tarinaa kukin puoli kertoo ja mitkä motiivit tarinalle voisi olla.

CIA:n kouluttamien ukrainalaiskommandojen puuhasteluista luettuaan Tucker Carlsonin oletettu murhayritys vaikuttaa kuitenkin aivan uskottavalta sotatoimenpiteeltä muiden joukossa. Ainakin Ukrainalle CIA yhteyksien pitäminen salassa on tärkeää.

Kesällä 2023 Volodymyr Zelensky vastasi Ukrainalle erittäin myötämielisen CNN:n haastattelussa, että kommunikaation CIA:n kanssa pitäisi aina tapahtua salassa.

CNN Erin Burnett Outfront 6.7.2023

Trumpin aika

Kuvakaappaus MSNBC Helsinki 2018

New York Timesin mukaan 2016 Trumpin valtaan astumisen lähestyessä CIA:lla ei ole enää samanlaista valtaa ukrainalaisiin. Niinpä he toimivat entistä vapaammin. Ukrainalaiset tappavat toisen separatistijohtajan ja venäläiset vastaavat tappamalla autopommilla yksikkö 2245 johtajan Kiovassa hänen olleessaan matkalla tapaamaan CIA:n edustajia.

Trumpin nimittämä Mike Pompeo, ensin CIA:n johtajana ja sittemmin Trumpin ulkoministerinä jatkaa CIA:n Ukrainan tukikohtien kasvattamista.

(Muistetaanhan, että Mike Pompeo myös ajoi Julian Assangen salamurhaamisen suunnitelmaa. )

Lännen harjoittama Venäjän vakoilu Ukraina alustanaan siis vain kasvoi Trumpin aikana vaikka lännen narratiivissa Trumpin hallinnosta annettiin kuva Putinin puudelina tai kumppanina – jopa vakoojana.

Putin itsekin myönsi Helsingissä 2018 että hän halusi mieluummin Trumpista presidentin, koska tämä toisi Venäjän ja USA:n suhteet takaisin normaaliin.

Nyt, Naton laajettua vaikkapa Suomeen sekä kaiken tämän CIA:n tiedustelutoiminnan kasvun jälkeen, 2024 Putin taas sanoo kannattavansa Bidenia presidentiksi.

Mikä nyt on muuttunut, paitsi kummankin ehdokkaan ikä? Kenties Putin näkee jo läntisen maailman romahtavan kaksinaamaisuuteensa ja haluaisi nähdä sen tapahtuvan nopeammin.

KENEN VIKA?

Venäjälläkin on tiedustelunsa. Kuinka paljon, biolaboratorioiden ja kaiken muun lisäksi, Venäjä tiesi? Kuinka paljon Putin voisi sietää? NATO:n lähentyessä aivan rajoille, kuinka uhatuksi Venäjä itsensä koki? Venäjällä uskotaan yleisesti Yhdysvaltojen haluavan Venäjän kanssa sotaa, ja länsi, NATO työkalunaan, on tehnyt hyvää tuota tuon uskomuksen ruokkimisessa.

Länsi on nyt ottanut kaiken irti Venäjän hyökkäyksestä. Ukrainan voitosta on tehty kuin pyhä sota. Kansalaisia on valjastettu propagandalla, yksikään poliitikko ei voi puhua rauhanneuvotteluista leimaantumatta pahan Putlerin ja Ukrainan kansanmurhan kannattajaksi riskeeraten näin asemansa politiikassa. Rauhanneuvotteluihin Istanbulissa ei suostuttu.

Lännessä poliittisia pisteitä kerätään signeeraamalla kranaatteja, kuten perussuomalaisten Jussi Halla-aho teki.

Tällaista propagandasotaa ei maailma ole ennen nähnyt.

Sodasta itsessään on tullut droonien, panssareita tuhoavien ohjusten sekä tykistön takia ensimmäisen maailmansodan kaltainen muta- ja lihamylly, jossa sotilaan osa on pitää rintamaa miehitettynä kunnes kranaatti osuu kohdalle. Sankaruus tässä sodassa taitaakin olla vain kotirintamilla somessa.

Ukrainan sota on osaltaan ajanut demokratian ja sananvapauden lännen tuottamaan propagandaa, käytännössä aivan natsi-saksan tai Stalinin Neuvostoliiton tyyliin.

Alatyylisen materiaalin levitys on hämmästyttävällä tavalla hyväksyttyä. Ja vaikka faktat eivät osoittaisi vihjailuja todeksi, koulutetutkin ihmiset länsimaissa sortuvat niihin.

Netin meemeissä Putin halutaan nähdä “Putlerina” ja Venäjä samanlaisena uhkana kuten natsi-Saksa ennen.

Tämä näyttää jopa jonkinlaiselta peilaamiselta. Kuin lännelle ja sen mediaa hallitsevalla eliitille olisi tärkeintä pitää oma väestö sodan jatkumisen kannalta oikeassa mielentilassa.

TV-ruuduista ja otsikoista näkyvällä politiikan kiiltokuvatasolla rummutetaan kolmatta maailmansotaa. Putin ja Venäjä on äärimmäinen paha. Vain täydellinen voitto riittää. Entinen rauhanlähettiläs Suomi ei aio enää edes vastata Putinin puheluihin.

Uusi presidenttimme Alexander Stubb haluaisi NATO-maa Suomeen ydinaseita samaan aikaan kun ydinasevallan johtaja Putin uhkaa sodalla NATO-maita vastaan, mikäli NATO leviää Ukrainaan.

Ja NATO:n Stoltenberg suorastaan lupaa – ”Ukraina liittyy NATO:on”

Naton johtaja Stoltenberg – “Ukraina tulee liittymään Natoon”

Stoltenberger myös lupaa “valmistella meidät siihen päivään…” ja tietenkin “turvallisuutemme tähden”.

Näyttää siltä että lännessä sota on uusi rauha, eikä pahiksille enää vastata puhelimessa. On kovaa olla kova. Ja kovaan vastataan kovalla – ei onnitella.

Putin ei myöskään aio onnitella Stubbia koska Stubb on aiemmin sanonut, ettei vastaisi puhelimeen. Ei sitten.

Ja ei hän onnitellutkaan.

MTV3-uutiset 12.2.2024

Aivan kuin maailmassa vaikuttaisi tahoja, jotka haluavat saada aikaan mahdollisimman suuren ja pitkän sodan? Kuten lännen vangitsema Julian Assange sanoi, hän jonka salamurhaa Mike Pompeo harkitsi.

Kummalla sodan osapuolella on enemmän salaisia motiiveja? Länsi ainakin tuntuu yhä selvemmin myöntävän omat salaliittoteorioiksi julistamansa asiat. Kuten Mitch McConnell tässä Face the Nation haastattelussa kertoo, ja vieläpä pitää tilannetta mahtavana.

#kantoraportti Mitch McConnell – Mihin Ukrainan rahat menevät? (Face the nation)

Onko Ukrainan sota rahanpesua ja hyvää tuottoa Yhdysvalloille? Onko CIA auttamassa Ukrainan kansan ponnisteluja pois diktatuurin ikeestä, vai onko CIA kaatamassa demokraattisesti valittuja hallituksia luodakseen pohjan Yhdysvaltojen sotilasteollisen kompleksin uudeksi pelikentäksi. Jälkimmäisen pohdinnan taustaksi on hyvä katsoa Tucker Carlsonin Mike Benzin haastattelu tästä.

Nyt sota on kääntymässä Ukrainan kannalta tappioksi. Lännen tuki ja fantasia suuresta pahan voitosta sankarillista ja urheaa Ukrainaa kotisohvilta verovaroin tukien on hiipumassa. Todellisuus iskee. Onko entinen näyttelijä Volodymyr Zelensky jäänyt koukkuun lännen miljardeihin ja sankarin rooliinsa lännen mediassa? Seuraavassa hyvin väsyneen oloinen Zelensky tekee viimeisiä yrityksiään saada varoja Venäjää vastaan.

MSNBC 26.2.2024 Zelensky – Ihmisiä kuolee ja menetämme maita, ellemme saa lisäpakettia rahaa länneltä.
“yhdysvallat keskittyy sisäisiin poliittisiin aggressioihinsa, mutta jos saamme vielä paketin, ovat askelemme taistelukentällä vahvemmat, ihmisiä säästyy ja voimme saavuttaa voiton.” sanoo Zelenskye haastattelussa.

Kiristääkö Zelensky tässä Yhdysvaltojen demokraatteja, jotka ovat tehneet Ukrainan tukemisesta pyhän vaaliaseen? Vai onko Zelenskyn hermostus haastattelussa seurausta siitä, että hän on maansa ja kansansa mukana sodan kurimuksessa, jolle ei haluta loppua?

Miksi länsi haluaa sodan jatkuvan ja välttelee tosiasioiden kertomista sen taustoista?

Ukrainan sota NYT! – ja aina…

Robert F. Kennedy tekee Yhdysvalloissa vaalikampanjaansa yrittämällä puhua julki kaksinaamaiseksi muuttuneesta lännestä tosiasioita. Siitä läntinen media vainoaa häntä ja syyttää valehtelijaksi. Ehkä joku muistaa ajan, kun vaalikampanjoinnin ja politiikan ajatuksena oli puhua totta, sanoa asiat kuten ne ovat, jotta voisimme toimia yhdessä sen mukaisesti.

Tässä vaalivideossaan Robert F. Kennedy summaa Ukrainan sodan todellisuuden. Kyse on hänen mielestään lännen teollisten kompleksien yritys siirtää Ukrainan viljelysmaita sekä monta muutakin alaa sodan jälkeisen jälleenrakennuksen myötä BlackRockin omistukseen.

Robert F. Kennedyä pidetään “salaliittoteoreetikkona”. Annetaan Zelenskyen itsensä faktatsekata hänen väitteensä. Tässä Ukrainan presidentin virallisen nettisivuston artikkelissa kerrotaan neuvotteluista BlackRockin kanssa.

“Voimme tarjota mielenkiintoisia investointihankkeita energiaan, turvallisuuteen, maatalouteen, logistiikkaan, infrastruktuuriin, lääketieteeseen, tietotekniikkaan ja monille muille aloille. Haluamme tänne globaaleja kumppaneita, jotka voivat tarjota meille suuria investointeja”, Zelenskyy sanoi.

Kun sota on tarpeeksi etäällä, kun se muuttuu tuotoiksi ja voitoiksi, poliittisiksi eduiksi sekä vitseiksi ja meemeiksi, voi unohtua mitä itse sodassa todella tapahtuu.

Ukrainan sota itsessään ei ole todellisuudessa ollut Euroopan rajoja kolkutteleva sota. Viimeisin vuoden ajan se on vellonut samoilla seuduilla, syöden satoja tuhansia miehiä sekä satoja miljardeja dollareita. Tämä sota on kuitenkin kaukana vaikkapa toisesta maailmansodasta, jossa miljoonien miesten armeijat liikkuivat tuhansia kilometrejä ja kymmeniä suurkaupunkeja pommitettiin maan tasalle.

Ukrainan sodan kartat: kuvakaappaus – New York Times

Käytän kirjoittajana sananvapauttani ja sanon, että ihmiset Ukrainassa eivät nyt kärsisi, ellei länsi olisi kaksinaamaisuuttaan tai typeryyttään provosoinut Putinia ja Venäjää. Ja ei, provosointi ei tee Putinin hyökkäyksestä silti inhimillisesti oikeutettua, ymmärrettävää kyllä. Miten tämä voisi päättyä, kun länsi on jäänyt koukkuun itse provosoimaansa sotaan.

Haluaako Venäjäkään enää lopettaa sotaa? Voi olla, että sodasta on nyt tullut Venäjälle edullista. Lännen kompuroidessa kaksinaamaisuudessaan Venäjä on nyt tilanteessa, jossa voi valita mitä hajoavasta lännestä ottaa. Käytän edelleen sananvapauttani, kun sitä vielä on, ja väitän, että Suomen kannalta Venäjä on nyt paljon suurempi todellinen uhka liityttyämme Natoon ja lopetettuamme puhelimeen vastaamisen.

Ja huipulta konfliktia provosoidaan lisää.

Joe Biden kutsui San Franciscossa pidetyssä hyväntekeväisyystilaisuudessa Putinia “huoranpenikaksi”.

Seuraavassa The Timesin haastattelussa, jossa Rossija kanavan toimittaja kyselee Putinilta vastausta läntisen ja vapaan maailman johtaja Bidenin kommenttiin, sekä siihen, haluaako hän edelleen Bidenin lännen johtajaksi, kuten hän oli jo aiemmin sanonut, käy ilmi, että Putin hallitsee nyt tilannetta täydellisesti.

The Timesin haastattelussa 22.2.2024 Putin kertoo toistamiseen, miksi haluaa Bidenin USA:n presidentiksi.

Vanha KGB-mies Putin osaa jättää ilmaan kysymyksiä. Voiko Putinin piruilu bensa-asemalla tarkoittaa, että Venäjä haluaa lännen jatkavan Ukrainalle tuhoisaa sotaa? Pelaako Putin samaa peliä? Entä voisiko idän ja lännen oligarkkien välillä olla sopimuksia? Varmaa on vain se, että kaikki tämä on tuhoisaa sadoille miljoonille rauhaa ja elämää tahtoville tavallisille ihmisille.

Huipulta on helppo johtaa harhaan ihmisiä, varsinkin kun aseina on median sensuuri ja propaganda. Tässä TikTok-videossa nähdään Ukrainassa maailman politiikan kaksinaamaisuudesta todennäköisesti mitään ymmärtämättömiä nuoria poikia valmistautumassa kuolemaan rintamalla – Banderaa huutaen.

Ovatko he pesunkestäviä vaarallisia natseja? Vain onko natsitervehdys näille pojille vain yhteinen kova juttu, jolla peitellä yhteistä pelkoaan. Käytän sananvapauttani ja veikkaan jälkimmäistä.

Ukrainalaisia nuoria lähdössä sotimaan – ja kuolemaan.
Linkki jakamista varten: https://kanto.media/gcn7
One thought on “#kantoraportti – Ukrainan sota N.Y.T nyt!”
  1. Voisiko tämän artikkelin saada videomuodossa vanhojen kantoraporttien tyyliin? Niitä oli helpompi näyttää YLE-uskovaisille kuin saada lukemaan näitä artikkeleita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *