Andrew Bridgen tapasi Venäjän suurlähettilään – Pyrkiikö Venäjä tällä tavoin rauhaan, koska länsi ei kuuntele?

Avatar photo

BySami Antinniemi

15.3.2024 ,

Britannian parlamentin jäsen Andrew Bridgen ilmoitti X:ssä 14.3. Venäjän suurlähettiläs Andrey Kelinin pyytäneen häntä tapaamiseen neuvottelemaan Ukrainan rauhanneuvotteluista.

Andrew Bridgenin twiitti 14.3.2024

”Viime viikolla minut kutsuttiin tapaamaan Venäjän federaation Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistyneen kuningaskunnan suurlähettiläs Andrey Keliniä Lontoon suurlähetystöön.

Tapaaminen oli mielestäni erittäin rakentava, ja olin tyytyväinen kuullessani, että Venäjä on avoin rauhanneuvotteluille Ukrainan tilanteesta. On menetetty tarpeeksi ihmishenkiä tämän konfliktin molemmin puolin, ja meidän on löydettävä rauhanomainen ratkaisu tähän tragediaan.

Käännös jatkuu:

… Viikonloppuna jopa paavi sanoi: “Vahvin on se, joka katsoo tilannetta, ajattelee ihmisiä ja uskaltaa kantaa valkoista lippua ja neuvotella. Kun näkee, että on hävinnyt, että asiat eivät suju hyvin, on oltava rohkeutta neuvotella.” Tästä olen samaa mieltä. Nyt on aika neuvotella, ei vuodattaa lisää verta.
Emme halua sotaa Venäjän kanssa, emme halua sotaa kenenkään kanssa, sillä sodassa ei ole voittajia kummallakaan puolella, vain häviäjiä.
Tavalliset ihmiset eivät hyödy siitä kummallakaan puolella. Meitä ajetaan sotaan ydinasevallan kanssa, koska Natoa yritetään työntää lähemmäs Moskovaa. Ei ole Britannian kansan etujen mukaista käydä sotaa, jolla on hyvin vähän vaikutusta maahamme, loppujen lopuksi ihmiset eivät ole sijoittajia, jotka saavat voitot. Ainoat ihmiset, jotka haluavat tätä sotaa, ovat ne, jotka hyötyvät sotateollisesta kompleksista.
Nyt on aika lopettaa turha verenvuodatus. Nyt on pään viilentämisen ja neuvottelujen aika, ei kriisin kärjistämisen aika.”

Andrew Bridgen ei ole ollut Britannian poliittisissa piireissä suosittu, koska pyrkii puhumaan totta lähes kaikkialla vaietuissa koronarokotetta koskevista ongelmista. Nostettuaan parlamentissa toistuvasti esille faktoja koronarokotteiden haittojen tutkimustuloksista sekä vaadittuaan tutkimusta ylikuolleisuudesta, eli toimittuaan ihmisten terveyden hyväksi, hänet jopa erotettiin puolueesta.

Viimeksi Andrew Bridgen nosti Britannian parlamentissa esille koronarokotteista seuranneen inhimillisen katastrofin erittäin voimakkain äänenpainoin.

Valtavirran median narratiivi Andrew Bridgenistä on tällä hetkellä se, että hän on verrannut mRNA-injektioita holokaustiin.

Kuvakaappaus: Guardian 26.4.2023 

Nyt onkin hieman erikoista, että tästä Bridgenin ilmoituksesta tavoitella rauhaa Venäjän kanssa ei tätä juttua kirjoitettaessa näkynyt valtavirran mediassa mitään mainintaa. Olisi kai julkaisun arvoinen asia, jos brittiläinen kiistanalainen poliitikko ryhtyy sooloilemaan rauhanneuvotteluissa Venäjän kanssa?

Andrew Bridgen mainitsi viestissään Paavin kuuluttavan rohkeutta rauhanneuvotteluihin. Tästä asiasta kuitenkin uskalsi kirjoittaa jopa Reuters 10.3.

Rauhasta ei läntisessä valtavirran mediassa paljoa puhuta. Venäjän uutistoimisto Tass kirjoittaa 7.3. Venäjän lähettiläs Andrey Kelinin huolestuneen Britannian halusta katkaista diplomaattisuhteet kokonaan.

Tass kirjoittaa Andrey Kelinin kertoneen 7.3.“Näin radikaalille toimenpiteelle ei ole perusteita. Maamme eivät ole sotatilassa, ja Lontoo itse korostaa olevansa kiinnostunut pitämään diplomaattiset kanavat ja lähetystöt auki. Siksi tällaiset kehotukset tulevat pääsääntöisesti epäpäteviltä poliitikoilta, jotka pyrkivät keräämään poliittisia pisteitä Venäjän-vastaisella kentällä”

Tass myös kertoo, että brittipoliitikot olisivat harkitsemassa Kelinin karkoittamista maasta mutta jättävänsä muut diplomaattiset väylät auki. Voisiko olla, että Venäjä otti yhteyttä koronarokotteista totta puhuneen ja siksi paarian asemaan joutuneeseen Andrew Bridgeniin? Koska kukaan muu ei lännessä enää tunnu kuuntelevan?

Haluaako Venäjä sitten rauhaa?

Läntinen media maalaa kuvaa Venäjästä koko läntisen maailman uhkana, joka voidaan voittaa vain suomalla Ukrainalle täydellinen voitto.

Etenkin Suomessa on mahdotonta löytää lehdistä puhetta mahdollisesta rauhasta.

Kuva: Sami Antinniemi

Onko näin, että lännessä on alusta alkaen ollut vaikeuksia hakea diplomaattisia ratkaisuja?

11.2.2022, vain pari viikkoa ennen sodan alkamista samainen diplomaatti Andrey Kelin oli BBC:n Newsnight haastattelussa. Siinä hän kuvailee kohtaamista brittipoliitikkojen kanssa. Hänen mukaansa Venäjä Sergei Lavrovin myötä halusi keskustella Minskin sopimuksesta, mutta minkäänlaista keskusteluyhteyttä ei syntynyt.

”Brittiministeri puhui ja toimi vain muutamia iskulauseita ja muotoiluja käyttäen, eíkä se ollut mitään vuoropuhelua, joka perustuisi keskinäiseen kunnioitukseen.” kertoi Andrey Kelin neuvotteluista juuri ennen sotaa.

Lopuksi spekulaatioita tilanteesta:

Ovatko lännen poliitikot niin jumissa omasta hyvesignaloinnistaan, että mitään keskustelua rauhasta ei enää voi syntyä? Todistammeko lännen poliittisen koneiston totaalista hajoamista ja kyvyttömyyttä vastata mihinkään muulla kuin hyvesignaloinnilla ja tunteella?

Toki Venäjälläkin voi olla salatut motiivinsa. Venäjä saattaa haluta taukoa taisteluissa jatkaakseen sotaa myöhemmin. Jos arvelemme vielä pidemmälle Venäjän peliä, ehkäpä yhteydenotolla Andrew Bridgeniin on taustalla ajatus yhä pidemmälle viedystä kahtiajaosta lännessä? Venäjällä varmasti tiedetään tilanne koronarokotekatastrofista ja siihen liittyvästä peittelystä ja kahtiajaosta. On hyvin helppo nähdä, että yhteydenpitonsa ja rauhanhalunsa tähden totuutta puhuva Andrew Bridgen saa päälleen ryöpyn syytteitä jopa maanpetoksesta.

Näin ollen yhteydenotto saattaa myös olla laskelmoitu yritys lisätä kahtiajakoa lännessä. Joka tapauksessa, olivat Venäjän motiivit mitkä tahansa, tämä tilanteesta todennäköisesti seuraa. Tietysti tämä voi olla sekä lännen että idän sotaa haluavien tahojen tavoite. Putinkin saattaa nähdä jatkuvan sodan itselleen hyödylliseksi.

Oli miten oli, tilanne on vaarallinen. Lännen poliitikoilta on selvästikin kadonnut kyky tai halu tavoitella rauhanomaista ratkaisua. Rauhasta puhuminen lännessä tekee ihmisestä median silmissä Putinia kannattavan hirviön.

Jopa rauhasta puhuva Paavi joutuu nyt meemeillä dehumanisoinnin kohteeksi lännessä.

Kuva: meemi paavista

Ehkäpä Armageddon tarkoittaa tätä tilannetta? Kun rauhasta puhumisesta tulee mahdotonta, sodan laajenemista ei pysäytä mikään.

Myös Venäjälle sodasta irtautuminen käy tässä tilanteessa vaikeaksi, jos kukaan ei siitä heidän kanssaan edes halua neuvotella. Samaan kuvioon liittyvät myös lännen omat ongelmat, kuten korona. Rauhantavoittelu sekä ikävistä ja monimutkaisista tosiasioista puhumisen yrittäminenkin, on lännessä ja etenkin Suomessa nyt putinismia.

Tavalliset ihmiset kummankin puolen rajaa haluavat kuitenkin rauhaa. Sitä tuskin tarvitsee spekuloida.

Asiaan liittyvä juttu 4.3. Rauhantahtoa Navalnyin hautajaisissa ja sotaa sekä kontrollia Venäjällä, Ukrainassa ja EU:ssa.

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/829k

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *