Rokotehaitat esillä Japanin parlamentissa

Avatar photo

BySami Antinniemi

23.3.2024 , ,

Sami Antinniemen journalistista työtä voi tukea tilaamalla Samin uutiskirjeen maksullisen version tästä linkistä: samiantinniemi.substack.com 

J22.3.2024 Valtuutettu Sohei Kamiya nosti Japanin neuvoston edustajainhuoneen talous- ja raha-asioiden valiokunnassa esiin kysymykset rokotevammoista ja korvauksista.

Videon tilanteesta kääntänyt englanniksi @_aussie17 X:ssä.

Kamiya korosti, että jo Japanin virallisista luvuista päätellen, COVID-19-rokotteet ovat aiheuttaneet 90-kertaisen määrän korvausvaatimuksia verrattuna muihin rokotteisiin. Budjettia rokotevauriokorvauksiin Japanissa on pitänyt nostaa huomattavasti.

Edustaja Kamiya ei peitellyt sitä, että taustalla on suuri kansanterveydellinen ongelma mRNA-rokotteiden kanssa. Asiasta käytiin Japanin parlamentissa sisällöllisesti kiivas keskustelu paikallisen hillittyyn tapaan:

”Vaikka hallitus on koko ajan korostanut, että COVID-19 rokote on turvallinen, näyttää tässä käsityksessä olevan virhe ja se on korjattava.” kysyi Sohei Kamiya ja sai tyypillisen vastauksen…

… Herra Sasakilta, sikäläisen terveysministeriön terveyspomolta.

Sasaki vastasi, että tilannetta tutkitaan ja seurataan asiantuntijoiden toimesta.

Edustaja Kamiya kertoi Japanin parlamentissa samaa tarinaa kuin nyt kaikkialla muuallakin maailman mRNA-rokotetuissa maissa – selvästikään kaikkia rokotevammoja ei selvitetä.

” Tämä on vain osa kaikesta. Koska kaikki lääkärit eivät anna dataa, on todennäköistä, että terveysvahinkoa on paljon enemmän.” – Kamiya

Hra. Sasaki vastasi pyörittelemällä numeroita rahallisista korvauksista. Niitä siis Japanissa todellakin vaikutetaan antavan rokotevaurioituneille.

Tähän Kamiya vastasi, että kyse ei ole vain siitä, riittävätkö korvaussummat.

”Nämä ovat todella korjaamattomia vahinkoja, joita tapahtuu.”

Edustaja Kamiya myös ihmetteli sitä, että Covid-19-rokotteita edelleen jaetaan Japanissa huolimatta haittatilanteesta ja siitä, että infektioiden määrät eivät ole vähentyneet. Selvää vastausta ei keskustelussa tullut.

Lopuksi Sohei Kamiya nosti valiokunnassa esille mahdollisesti jopa hillittyä japanilaispoliitikkoa syvältä sisältä vaivaannuttavan väitteen.

Kamiya esitti salissa tietoja, joista käy ilmi, että 12 Japanin talous- ja raha-asioiden valiokunnan 21 jäsenestä, on saanut monia erilaisia palkkioita rokotteisiin liittyviltä yhtiöiltä pandemian aikana.

Kamiya jatkoi vihjaamalla, kenties japanilaista kunniakäsitystäkin kaivellen, että sellainen toiminta saattaisi vaikuttaa päätösten tekoon? Lopuksi hän muistutti lain tällaisesta tilanteesta määräämästä rangaistuksesta, joka on maksimissaan viisi vuotta vankeutta, näin siis, jos tuon saadun palkkion voitaisiin todella osoittaa vaikuttaneen päätöksiin.

Japanilaiset valiokunnan jäsenet kuuntelivat säntillisesti hra. Sasakin vastausta tähän Kamiyan esittämään väitteeseen.

Hra. Sasaki vastaa väitteisiin korruptiosta (kuva Youtube)

Sasakin vastausta ei ollut aivan helppo ymmärtää, mutta mielestäni Sasaki kuvaili olosuhteita, joissa on välttämätöntä ottaa osaa mm. Yhdysvaltain FDA:n regulatorisiin prosesseihin tutustumiseen, ja tällaisessa toiminnassa liikkuvat luonnollisesti erilaiset palkkiot, eikä siitä pitäisi seurata mitään eturistiriitoja.

Sanottakoon vielä lopuksi huomio kulttuurieroista.

Verrattuna vaikkapa Britannian parlamenttiin, jossa näistä vaikeista kysymyksistä keskustellessa edustajat poistuvat salista, Japanissa kuunnellaan hiljaa ja eleettömästi ja vastataan ninjamaisen hiljaisella sanojen akrobatialla.

Suomessahan taas ollaan hiljaa kirjallisesti ja keskitytään yhdessä syyttelemään toisia muista epäolennaisista asioista. Perussuomalaisten Pia Sillanpään kirjallinen kysymys rokotehaitoista ja ylikuolleisuudesta, on tähän mennessä ollut suomalaisen politiikan rohkein teko näissä ihmishenkiä ja jopa ihmiskunnan sekä lastemme tulevaisuutta koskevissa kysymyksissä. Mutta mitä kirjallinen kysymys auttaa? Vastauksena tulee vain arkistoon hautautuva vastaus, kuin puusta laskeutuva syksyn lehti.

Viimeiseksi Kamiya esitti huolestumisensa siitä, että mRNA-teknologiaan sijoittamista jatketaan Japanissa runsaalla kädellä, vieläpä itsestään replikoituvilla tuotteilla.

Lopuksi suomennettu näyte japanilaisen parlamentin työskentelytyylistä tämän erityisen vaikean ja ikävän asian kanssa. (Suomennos on tehty X:ssä videon julkaisseen @_aussie17 twiitissä julkaiseman videon pohjalta)

Alkuperäinen video youtubessa.

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/f07u

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *