Vapaus liittoutua

Avatar photo

BySanni Berg

22.5.2024 ,

Rokotehaittatapahtuman järjestämisessä oli vanhan ajan – vai pitäisikö sanoa uuden ajan – kyläyhteisön talkoohenkeä; jokainen toimi luontaisessa roolissaan eikä fyysinen tai henkinen taakka käynyt kenellekään ylivoimaiseksi. Yksi suunnitteli ennakkoon, toinen hoiti käytännössä, kolmas innosti vapaaehtoisia avuksi, neljäs hoiti tekniikkaa, viides antoi panoksensa lavalla ja lukuisat muut täydensivät osaamisellaan niitä osa-alueita, joissa apua tarvittiin.

Jokin, mikä olisi voinut olla sekametelisoppa, muuttui vähintäänkin kiitettäväksi kattaukseksi, kun samaa keittoa ei ollutkaan hämmentämässä kymmenen eri lusikkaa, vaan jokainen toi oman bravuurinsa yhteiseen pöytään.

Oli hienoa nähdä talkoissa toimijoita monista eri sidosryhmistä. Kantomedian edustuksen lisäksi myös PosiTV:n Tiainen toi ammattiosaamisensa tapahtumaan. Perussuomalaisen Ville-Veikko Elomaan läsnäolo sekä Sillanpään terveiset viestivät myös vilpittömästä halusta toimia yhteisön eteen. WWD:n järjestäjät olivat solidaarisesti tukemassa tilaisuutta, kuten myös Vapauden liitto, vaikka kyseessä ei poliittinen tapahtuma ollutkaan.

“Yllättäen täällä on Vapauden liiton teltta”, totesi eräs hiukan ivallisella sävyllä lauantaina heti Paasikivenaukiolle saavuttuaan. No totta hemmetissä on! Mikä eduskuntapuolue muka suostuisi leimautumaan rokotehaittatapahtumaan?

2020-luvulla syntyneet puolueet, kuten Vapauden liitto, perustettiin opposition kuoleman jälkeen – tarpeelliseksi vastavoimaksi yksimieliselle koronapolitiikalle sekä vapausaatteen edistämisen työkaluksi. Uskoakseni kyse ei koskaan ollut vallanhimosta vaan velvollisuudesta yhteisöä kohtaan. Se pakotti taistelemaan mahdollisimman monella sektorilla totalitaristista maailmanmenoa vastaan – myös poliittisella kentällä.

Puolue on yksi pakollinen työkalu silloin kun valtarakenteita halutaan ravistella, vaikka politiikka nykyisellään onkin kuin läpeensä lahonnut kylätalo, joka sietäisikin tuikata tuleen.

Mikään osa-alue yksinään ei ratkaise tätä peliä vapauden voitoksi; voimme loputtomasti jakaa informaatiota ja puhuttelevia kirjoituksia, manifestoida parempaa maailmaa, askarrella kylttejä, pitää mielenosoituksia tai käydä oikeustaistoja, mutta voittaaksemme pitää kasata joukkovoimaa kaikista heistä, jotka ymmärtävät, mitä olemme ihmiskuntana vaarassa menettää.

Sen uhkan vaaniessa on pikkusieluista, joskin valitettavan inhimillistä, sortua keskenkasvuisten toimintamalleihin ja todeta “en tule, jos tuo on mukana.” Parempia perustuksia varten tarvitaan osaajia ruohonjuuritason puurtajista byrokraatteihin ja pilvilinnan rakentajiin, mutta ei heidän kaikkien tarvitse viihtyä saman soppakattilan äärellä. Uusi kyläyhteisö kuitenkin jää vajaaksi tai jopa rakentumatta, ellei kaikkia tarjolla olevia työkaluja hyödynnetä uuden rakentamiseksi.

Tamara Tuuminen päätti rokotehaittatapahtumassa puheensa kutsumalla kaikki lääkärit mukaan talkoisiin. Itse päätän puheenvuoroni muistuttamalla, että vapaaehtoinen talkooapu myös yleensä kannattaa ottaa vastaan, kun sellaista tarjotaan. Mikään ei edellytä täydellistä yksimielisyyttä asioista, vaan meillä pitää olla vapaus liittoutua yli rajojen yhteisen tavoitteen edessä.

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/fwkp
2 thoughts on “Vapaus liittoutua”
 1. Yksi on joukosta kuitenkin poissa; pankki-vakuutuslaitokset eivät näihin talkoisiin lähde !

  Vakuustussopimuslain muutoksella 2010 niille annettiin valta irtisanoa vakuutuskannat, jotka eivät enää ole hyvää liiketoimintaa. “Lakia” on jopa rikollisesti käytetty irtisanomalla sairauskuluvakuutuksia tämän lain vastaisesti. Lain viimeinen sivu: “Laki koskee lain voimaantulon jälkeen otettuja vakuutuksia.” Oma vakkutukseni oli niiden 1,3 miljoonan vakuutuksen joukossa; jotka on irtisanottu tai huononnettu 2022 tai 2023 . Oma vakuutukseni oli otettu 2001; siis sen irtisanominen selvästi oli LAITON.

  Talkoissa ei myöskään ole mukana Finanssivalvonta; joka asiasta tekemääni kantelua Aktian laittomista toimista ei suostu tutkimaan ! Suomen virkamieskunta, joiden viran puolesta tulisi tutkia Suomen nykyinen tila ja tilanne kietäytyvät suorittamasta työtä, josta heille PALKKAA VEROVAROISTA maksetaa !

  Itse olen 20 vuoden aikana tästä “Suomen tilasta” tehnyt useita kanteluita; rikosilmoituksia ja 9.12. 2005 syyteilmoituksen Valtalkunnansyyttäjänvirastoon; mitään ei vieläkään ole tutkittu, joten joukkovoiman keräämiseksi on striimit : Rumbele; Atomistudio; Totuuden etsijät; Kimmo Leino; Suomen terveydenhuollon tahallinen alasajo sekä youtube; Pankkien ja vakuutuslaitosten valta Suomessa. Laittakaa striimit kiertoon ja tallentakaa ne, koska EU-sensuuria ollaan koventamassa urakalla !

  Lauantaina kaikki joukolla Helsinkiin, sillä jaossa on materiaalia KUINKA AGENDA 2030 AIOTAAN Suomessa toteuttaa 2017 aloitetulla PANTTIKIRJAHUIJASUKSELLA . ( He 8/2016 tiedoista se selviää ).

  Suomen itsenäisyyden viimeiset rippeet ovat todellakin vaarassa; ja samalla kanslaisten henki on höllässä.

  Mutta muistakaa; jos tällaisen maan jätämme lapsillemme; emme ansaitse edes hautamuistomerkkiä !

  Kaikki oli julkista jo 2006 – 2009 ; EIT 24221/06 Leino versus Suomi ; tiedot viranomaisrikollisuuden tasosta Suomessa on Strasburg saanut 2006 – 2008; siis kaikki tämä RIKOLLISUUS periaatteessa on täysin julkista; EOA päätös 876/2/05 … Poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa.

  Kansan on aika toimia, koska Suomen “oikeusjärjestelmä” ei sitä TODISTEIDEN mukaan tee !

  Sensuurin koveneminen kertoo silmukan kiristyneen globalisimin kaulan ympärillä .

  Minä olen vuodesta 2005 lukien ollut ihmisoikeudeton Suomen kansalainen; nyt meitä on jo miljoonia; eli SUOMEN ENEMMISTÖ; hallitsemmeko, vai annammeko hallita ja suostumme omaisuuden ryöstöön ja kuolemaan ? Minä tein valintani 2005 ; mikä on sinun valintasi ?

  20 vuotta olen kerännyt TODISTEITA sinun valintaasi helpottamaan; se vaatii vaivaa, mutta OLET sen arvoinen !

 2. Juuri näin. Tätähän Ossi Tiihonen on yrittänyt opettaa sekä kuumakallelle että kylmäkallelle. Tarvitaan MYÖS puoluepoliittinen läsnäolo vaikka se ei yksin riitäkään. Tämä kevät osoittanut että myös “juristerismilla” on tärkeä tehtävänsä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *