Venäjä on ihan kohta lyöty

Avatar photo

ByAntero V

24.2.2024 , ,

Päiväkirjan muotoon tehdyssä koonnissaan EES-blogin Antero V kääntää onnistuneesti huumoriksi viime vuosien tehokkaan aivopesun. Ei tosikoille!


28.2.2022

Rakas päiväkirja,

Venäjä on hyökännyt Ukrainaan. Olen shokissa. Miten tällaista voi tapahtua? Mikä pahuus sitä Putinia ajaa, että hän voi tehdä jotain näin hirveää? Tuollainen täysin provosoimaton hyökkäys on puhdasta pahuutta. Näin voimakasta pelkoa en ole tuntenut sitten koronakriisin.

Töissä Pentti väitti, että Venäjää olisi muka provosoitu. Pentti on idiootti. Että Naton levittäytyminen itään olisi muka joku provokaatio? Sehän on rauhaa rakastava puolustusliitto! Epäilen vahvasti, että Venäjän media on aivopessyt Pentin.

Onneksi uutisissa luki, että Venäjällä ei ole mitään mahdollisuuksia, ja että Putin on jo hävinnyt tämän sodan. Tuon uutisen lukemisen jälkeen rauhoituin hieman, ja aloin nähdä toivoa. Kohta Venäjä on lyöty, ja hyvyys voittaa pahuuden.

 

https://www.verkkouutiset.fi/a/vladimir-putin-on-jo-havinnyt-taman-sodan/

 

 

1.3.2022

Rakas päiväkirja,

Vieläkin jotenkin vaikea uskoa, että tämä Ukrainan sota on totta. Sotauutiset pyörivät mielessäni niin tauotta, että en saa nukuttua kunnolla. Olen jatkuvasti aivan pinna kireällä.

Onneksi sain pientä helpotusta olooni, kun luin uutisista, että Venäjän talous on romahtamassa. Pakotteet toimivat, ja Venäjän taloudellinen ahdinko tulee johtamaan siihen, että Putinin on pakko vetäytyä Ukrainasta hyvin pian. Sitten tämä painajainen on vihdoin ohi.

Töissä Pentti väitti, että pakotteet eivät tule toimimaan. Hyvähän se on ammattikoulupohjalta lähteä tuollaisia lausuntoja antamaan. No ainakin saatiin kahvihuoneessa hyvät naurut, kun Pentti teki itsestään totaalisen pellen. 

 

https://demokraatti.fi/ranskan-valtiovarainministeri-venajan-talous-tulee-romahtamaan

 

 

5.3.2022

Rakas päiväkirja,

Venäjän hyökkäys jatkuu. Putinin pahuudella ei ole rajoja. Päällimmäisenä tunteena on raivo. Tänään otti niin paljon päähän, että ajoin Teboilin pihaan ja huusin niille ryssäbensakauppiaille, että painukaa sinne Siperiaan koko porukka! Toivottavasti ihmiset tajuavat boikotoida noita asemia, niin että ne menevät kaikki konkkaan mahdollisimman pian. 

Onneksi uutisssa kerrottiin, että Venäjän joukot kestävät enää kolme viikkoa. Sitten Putin on lyöty, ja Ukrainan jälleenrakennus voi alkaa. Kolme viikkoa on tietenkin pitkä aika, mutta se täytyy nyt vain kestää. Sitten kaikki on taas hyvin.

Töissä Pentti väitti, että Venäjän joukot tulevat kestämään paljon pitempään kuin kolme viikkoa. Ilmeisesti Pentti luulee olevansa fiksumpi kuin asiantuntijat. Katsotaan vain kolmen viikon päästä, miten Pentti joutuu nolona myöntämään olleensa väärässä. 

 

https://www.verkkouutiset.fi/a/venajan-joukkojen-lasketaan-kestavan-enaa-kolme-viikkoa-tata-se-merkitsee/

 

 

16.3.2022

Rakas päiväkirja,

Ukrainan sota jatkuu vieläkin. Että minä sitten vihaan Venäjää. Ja kaikkia venäläisiä. En enää ikinä pysty syömään borssikeittoa, vaikka se onkin ollut jo vuosia yksi suosikkiruuistani. 

Onneksi uutisissa sanottiin, että viimeistään parin viikon päästä Venäjän armeija on lyöty. Kulminaatiopiste on ihan kohta käsillä. Sitten koittaa taas paremmat päivät, ja Venäjä joutuu pakenemaan Ukrainasta häntä koipien välissä. 

Töissä Pentti ei vieläkään suostu uskomaan, että Venäjä on ihan kohta lyöty. Saattaa parin viikon päästä vähän Penttiäkin nolottaa, kun ei uskonut asiantuntijoita. Ehkä hänkin sitten oppii, että ei kannata ihan kaikkea venäläisten propagandaa uskoa.

 

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1611a167-6286-45b9-8122-0b70b84d69c8

 

 

17.3.2022

Rakas päiväkirja,

Ukrainan sodan kauheudet järkyttävät. Nyt ne venäläisperkeleet tappavat tahallaan siviilejä! Putin on kuin uusi Hitler, joka nauttii tappamisesta kuin verenhimoinen psykopaatti. Olin niin vihainen, että poltin takapihan grillissä kaikki isältäni perimät Dostojevskin romaanit. Tässä talossa ei enää ryssien kirjoja lueta!

Onneksi uutisissa luki, että Venäjän ohjukset loppuvat ihan kohta. Ovat joutuneet kaivamaan jotain vanhoja ohjuksia varastosta. Olen varma siitä, että vapautta puolustavan Ukrainan voitto on hyvin lähellä. Ihan kohta Venäjä on lyöty.

Töissä Pentti väitti, että Venäjän ohjusvarastot tulevat riittämään vielä pitkään. Se idiootti ei vain suostu uskomaan tosiasioita. En ymmärrä miten joku voi olla niin tyhmä, että epäilee luotettavien uutislähteiden jakamaa tietoa.

 

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/britannia-venajan-modernit-ohjukset-voivat-olla-lopussa-ja-nyt-ammutaan-vanhaa-varastoa-kuolettavia-seurauksia-siviileille/8380112

 

 

22.3.2022

Rakas päiväkirja,

Ukrainan sota ei ole vielä päättynyt, mutta voin tuntea sen, että Ukrainan voitto on jo ihan lähellä. 

Uutisissa sanottiin, että venäläisiltä on ammukset ja ruoka loppumassa. Sitten kun venäläisten rintama romahtaa, ryssät saa mitä tilaa. Toivottavasti Ukrainan armeija etenee Moskovaan saakka. Sitten kun Ukraina on ensi kesänä miehittänyt Venäjän, koko ihmiskunta voi huokaista helpotuksesta. 

Töissä Pentti ei vieläkään suostu uskomaan, että Venäjä on ihan kohta lyöty. Olen alkanut epäillä, että Pentti on Venäjä-mielinen trolli. Tai ainakin hänet on vähintään aivopesty. Ei noita Pentin juttuja oikein millään muulla tavalla voi selittää. Säälittävä tapaus.

 

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2cabfecd-ee02-407e-a516-f2436622d786

 

 

31.3.2022

Rakas päiväkirja,

Ukrainan sota vetelee viimeisiään. Aivan kohta pääsemme juhlimaan Ukrainan voitoa. Olen alkanut miettiä, että se hyvä puoli tässä sodassa on, että sitten kun Venäjän antautunut, ja Ukraina on miehittänyt Venäjän, meillä on hyvät mahdollisuudet saada Karjala takaisin. Toivottavasti se tapahtuisi jo ennen kesää. Olisi hienoa viettää kesäloma suomalaisessa Viipurissa.

Uutisissa sanottiin, että Putinilta on kaikki mennyt pieleen. Eihän se sekopää varmaan tiedä itsekään mitä se on tekemässä. Hullu mikä hullu. Eiköhän ne venäläisetkin jo kohta nouse kapinaan.

Töissä Pentti väitti, että Putinin kannatus Venäjällä on vahva. Eikö se idiootti tajua, että Putin orjuuttaa omaa kansaansa? Miten sellaista johtajaa kukaan voisi kannattaa? Pentti on niin pahasti aivopesty, että alkaa jo vituttaa. 

 

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/alexander-stubbilta-dramaattinen-arvio-venajan-sodasta-ukrainassa-listaa-kaiken-joka-vladimir-putinilta-on-mennyt-totaalisesti-pieleen/577b8341-84fe-415d-b61b-b3fc6c85afa8

 

 

14.5.2022

Rakas päiväkirja,

Kevät on ollut pitkä ja raskas. Ukrainan sota on tehnyt minut alakuloiseksi. Välillä tuntuu niin pahalta, että saan raivokohtauksia. Tänään aamulla kuulin työpaikan parkkipaikalla, kun joku ryssä puhui puhelimeen. Molotti sitä käsittämätöntä mongerrustaan ilman minkäänlaista häpeää. Pisti niin vihaksi, että kävin vähän myöhemmin kirjoittamassa paksulla tussilla sen auton konepeltiin “RYSSÄ”. Toivottavasti ymmärsi, että tuollaisia sotahulluja kusipäitä emme näille nurkille kaipaa.

Onneksi uutisissa kerrottiin, että sodassa on tapahtumassa käännekohta. Ihan kohta Venäjä on lyöty. Jos vain me kaikki hyvät ihmiset länsimaissa tuemme Ukrainaa, viimeistään kesällä juhlimme Venäjän antautumista, ja näemme miten Putin joutuu kansainväliseen sotaoikeuteen. 

Töissä Pentti ei millään suostunut uskomaan, että Venäjää odottaa murskatappio. Se helvetin putinisti väittää vieläkin, että median käyttämiin asiantuntijoihin ei voi luottaa. Kuvitteleeko se tosiaan olevansa paremmin kärryillä tämän sodan tapahtumista kuin alan ammattilaiset? Tai ehkä se vain tahallaan yrittää ärsyttää ja provosoida? Ei noista idiooteista koskaan tiedä. 

 

https://www.verkkouutiset.fi/a/venajaa-uhkaa-murskatappio-sodassa-kaannekohta/

 

 

19.5.2022

Rakas päiväkirja,

Raskas kevät jatkuu. Töissä pomo ilmoitti, että koko meidän yksikkö joudutaan lomauttamaan joksikin aikaa, koska menetimme suurimman asiakkaamme. Joku oli käynyt töhrimässä sen asiakkaan auton, kun hän oli käymässä toimistollamme. Tekijää ei saatu kiinni, mutta ottaa kyllä päähän, kun koko firma joutuu kärsimään jonkun yhden yksittäisen urpon törttöilyn takia. Epäilen vahvasti, että se oli Pentti.

Onneksi uutisissa kerrottiin, että Venäjä kärsii sodassa nyt niin suuria tappioita, että Ukraina tulee lyömään Venäjän viimeistään ensi kesänä. Tosin Pentti kehtasi siihenkin väittää, että se on vain länsimaiden propagandaa. Se hullu rupesi selittämään jotain aivan pimeää teoriaa jostain Tavistock-instituutista, jossa mukamas kirjoitetaan propagandanarratiiveja, joita länsimaiden mediat sitten toistelevat. Pitihän se arvata, että sekopää on myös salaliittoteoreetikko. Kohta se varmaan väittää, että koronarokotteet on vaarallisia tai jotain muuta yhtä hölmöä.

Naapurin Tiina kertoi nähneensä iltakävelyllä peuran. Oli jäänyt vähäksi aikaa tuijottelemaan, ja sitten luikki karkuun. Vaimo sanoi, että tuohan on ihan kuin Venäjä Ukrainassa. Tulee ensin lähelle, ja luikkii sitten pakoon. Todettiin molemmat, että se on selvä viesti Jumalalta. Taivaalliset voimat ovat Ukrainan puolella. 

 

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pekka-toveri-venaja-karsii-suurtappioita-joka-paiva-kesalla-ukrainalla-on-aikaikkuna-lyoda-venalaiset/8430520

 

 

30.6.2022

Rakas päiväkirja,

Kesä on kauneimmillaan, ja mieli on kirkas. Aivan kohta Venäjä on lyöty, ja me kaikki voimme nauttia kesästä ilman jatkuvaa stressiä sodasta. Ainoa mikä tässä tilanteessa vähän harmittaa on se, että Teboil-boikotin takia lähin huoltoasemamme joutui lopettamaan. Nyt on pakko käydä tankkaamassa kymmenen kilometriä kauempana. Ärsyttää kun Putinin takia tällaisten pienten paikkakuntien palvelutaso laskee. 

Uutisissa kerrottiin, että venäläisten sotilaiden koulutus on aivan surkeaa. Kyllä me voimme Suomessa olla ylpeitä siitä, että meillä on niin hyvin koulutettu armeija. Siitä tulikin mieleeni, että kerran olen reservin kersantti, niin minähän voisin lähteä edessä olevan lomautuksen ajaksi Ukrainaan auttamaan venäläisten nujertamisessa. Kuten uutisissa sanottiin, kyse on hyvän ja pahan välisestä taistelusta, joten tavallaanhan se olisi minun velvollisuus lähteä. Mutta sitten tulin siihen tulokseen, että en taida enää tuohon sotaan ehtiä. Venäjä on käytännössä jo hävinnyt tuon sodan, joten ei sinne varmaan enää ehdi.

Töissä Pentti kehtasi väittää, että olen melkein viisikymppisenä jo vähän liian vanha sotahommiin. Että minä sitten vihaan sitä ryssän kätyriä! Saatanan vatnikki!

 

https://www.verkkouutiset.fi/a/vapaaehtoinen-arvioi-rintamalta-hyokkaajan-sotilaiden-koulutus-on-surkeaa/

 

 

19.9.2022

Rakas päiväkirja,

Palasin lomautuksen jälkeen töihin. Paluu oli muuten mukava, mutta sitten Pentti kehtasi vittuilla, että Venäjää ei ole vieläkään lyöty. Ei taida Pentti ymmärtää, että sodassa pitää osata tehdä strategisesti viisaita päätöksiä, ja että joskus pitää malttaa edetä hitaasti. Sanoin sille älykääpiölle, että kannattaisi vähän lukea sotahistoriaa.

Onneksi uutisissa kerrottiin, että Putinin tappio on jo ihan varma asia. Se hullu tyranni ei tästä sodasta elävänä selviä. En malta odottaa sitä päivää, kun pääsen sanomaan Pentille, että mitäs minä sanoin. Se idiootti jauhaa vieläkin siitä Tavistockista, eikä suostu uskomaan, että tässä sodassa vain Venäjä tuottaa propagandaa.

 

https://www.verkkouutiset.fi/a/tappio-uhkaa-vladimir-putinia-kaksi-vaihtoehtoa-ukrainassa/

 

 

9.11.2022

Rakas päiväkirja,

Sota Ukrainassa on jatkunut odotettua pitempään, mutta nyt kaikki merkit viittaavat siihen, että Venäjä on ihan kohta lyöty. Omat tunnelmat ovat erittäin korkealla. Uutisissa kerrottiin, että Venäjällä valmistellaan jo kansaa siihen, että vääjäämätön tappio on tulossa. Se on hyvä merkki. 

Sanoin työpaikan kahvihuoneessa, että nyt vain kunnon rähinä päälle, niin saadaan tämä sota loppumaan ennen joulua. Pentti totesi siihen, että sota tulee jatkumaan yli joulun. Että minua ärsyttää kuunnella tuollaisten asioista mitään ymmärtämättömien moukkien typeryyksiä. Pisti niin vihaksi, että teki jo mieli tirvaista sitä junttia turpaan. Jos se olisi taas alkanut jauhaa siitä Tavistockista, olisin ihan varmasti antanut palaa.

 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009191514.html

 

 

21.11.2022

Rakas päiväkirja, 

Talvi on tulossa, ja hyvyyden puolesta taistelevat ukrainalaiset edelleen sotivat urheasti pahuuden joukkoja vastaan. Kerättiin vaimon kanssa naapureilta käyttämättömiä talvivaatteita, ja lähetettiin ne Ukrainaan. Kylläpä tuntui hyvältä, kun pääsi konkreettisesti osallistumaan ukrainalaisten sotaponnisteluihin. Yhteinen rintamamme pitää!

Uutisissa sanottiin, että Venäjän ohjukset alkaa olla lopussa, ja että aloite on edelleen Ukrainalla. Venäjällä ei ole enää mitään mahdollisuutta voittaa tätä sotaa, joten nyt vain odotellaan rauhassa, että Ukraina saa ajettua loputkin örkit pakosalle.

Pentti oli tänään sairauslomalla. Toivottavasti sillä on korona. Kuulin Jounilta, että Pentti oli jättänyt sen kolmannen rokotteen ottamatta, kun se väitti, että se sydänlihastulehdus oli mukamas sen toisen rokotteen aiheuttama. Pitihän se arvata, että se Tavistock-pelle on vielä kaiken päälle antivakseri.

 

https://yle.fi/a/74-20005391

 

 

16.12.2022

Rakas päiväkirja,

Joulu on jo ovella, ja tunnelma erinomainen. Valitettavasti nyt kuitenkin näyttää siltä, että Ukrainan sota tulee jatkumaan joulun yli – vähän niin kuin ennustinkin. Mutta en anna sen latistaa tunnelmaa, koska uutisten mukaan Venäjän tykistöammukset ovat aivan kohta loppu. Sitten kun venäläisillä tykeillä ei ole enää ammuksia, Venäjä ei pysty enää pysäyttämään urheiden ukrainalaisten etenemistä. Venäjä on ihan kohta lyöty. Meidän vain täytyy pitää huoli siitä, että Ukraina saa länsimailta kaiken mahdollisen taloudellisen ja materiaalisen tuen.

Töissä Pentti väitti, että jos uutisen lähteenä on Britannian asevoimat, siihen ei voi luottaa. Sitten alkoi se tuttu laulu siitä brittiläisestä Tavistockista. Ei herranjestas miten aivopestyjä jotkut ihmiset voivat olla. Uskovat kaiken mitä ne internetistä lukee! Alan olla kurkkuani myöten täynnä noita Pentin juttuja. 

 

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/britannian-asevoimien-komentajalta-tyly-arvio-putinin-tilanteesta-venajan-tykiston-ammukset-pian-loppu-tappio-haamottaa/8593670

 

 

2.1.2023

Rakas päiväkirja,

Löysin netistä sivun, jossa voi lähettää venäläisille kranaattiterveiset. Maksamalla pienen summan rahaa voi saada ukrainalaisen kranaatin kylkeen haluamansa tekstin, joka sitten lähetetään “pikarahtina” venäläisjoukoille. Idea on loistava, ja päätinkin samantien ostaa kolme kranaattiviestiä. Ensimmäiseen tuli teksti: “Karjala takaisin!” Toiseen laitoin: “Nahkurin orsilla tavataan!” Kolmanteen tuli: “Granlundin ilmaveivi” Toivottavasti terveiset menee perille ennen kuin Venäjä on lyöty.

Uutisissa sanottiin, että Venäjän ohjukset on ihan kohta loppu. Sitten kun ei ole enää ohjuksia, Venäjällä ei ole enää mitään mahdollisuuksia. Töissä Pentti kysyi, että eikö niiden ohjusten pitänyt loppua jo marraskuussa. Sanoin sille, että painu sinä ryssä sinne Pietarin trollitehtaalle itkemään. Aikuinen mies, ja käyttäytyy noin lapsellisesti. Välillä tekisi mieli vaihtaa työpaikkaa, kun joutuu kuuntelemaan sen idioottimaisia juttuja melkein joka päivä.

Mutta ei anneta sen haitata. Tärkeintä on kuitenkin se, että kaiken järjen mukaan Venäjä on ihan kohta lyöty. Kohta ne anelee armoa, mutta minun mielestä sitä armoa ei pidä niille antaa. Kaikki vaan saunan taakse, niin oppivat jättämään rauhaa rakastavat demokraattiset maat rauhaan.

 

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c36eb0cb-c5d2-4c98-95f2-2e7e3ee8cb4c

 

 

24.3.2023

Rakas päiväkirja,

Näin juuri uusimman sähkölaskun summan. Meinasin pyörtyä. Herranjestas miten kallista sähköstä on tullut Putinin takia! Että minä sitten vihaan sitä kusipäätä! 

Ukrainan urhoollinen taistelu vapauden ja demokratian puolesta jatkuu. Yli vuoden kestänyt sota on ollut meille kaikille pitkä ja raskas, mutta vihdoin alkaa näyttää siltä, että ratkaiseva käänne on tulossa. Uutisten mukaan Venäjän aseet ja ammukset on loppumaisillaan, mikä tarkoittaa sitä, että ihan kohta Venäjä on lyöty. Nyt vain lisää aseita ja ammuksia ukrainalaisille, niin saadaan nuo Putinin tappajat pakosalle.

Töissä Pentti sanoi kahvitunnilla, että ei usko venäläisten ammusten loppumiseen. On siinä varsinainen “asiantuntija”. Kuvittelee aina tietävänsä kaikesta kaiken. Helvetin ärsyttävää, kun sen aina pitää jauhaa siitä Tavistockista. Nyt se oli printannut jonkun John Colemanin höpöhöpökirjan pdf-version, ja luki sieltä jotain ihan hullua foliohattukamaa. Sillä tyypillä ei taida olla ihan kaikki muumit laaksossa.

 

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009476291.html

 

 

11.5.2023

Rakas päiväkirja,

Vihdoin Suomestakin on tullut Naton jäsen! Vihdoin mekin olemme turvassa Venäjän pahuudelta!

Putinista on tullut täysin harhainen hullu. Nyt se on niin sekaisin, että se väittää lännen olevan uhka Venäjälle. Miten kukaan voi olla niin seinähullu, että onnistuu kääntämään asiat noin ylösalaisin? Vähän samanlainen tilanne kuin siinä kaasuputkien räjäyttämisessä. Ensin venäläiset itse räjäytti omat putkensa, ja sitten ne kehtasi syyttää siitä muita. Millä ihmeen logiikalla länsimaat hyötyisivät venäläisten kaasuputkien räjäyttämisestä?

Uutisissa kerrottiin, että Venäjän tappiot ovat pahemmat kuin kukaan uskoo. Tästä ei voi päätellä mitään muuta kuin sen, että Venäjä on ihan kohta lyöty. Venäläissotilaita teurastetaan Ukrainassa samaan tahtiin kuin aikanaan Raatteentiellä. Nyt vähän harmittaa, että en silloin lomautuksen aika lähtenyt Ukrainaan. Olisi ollut niin hienoa olla mukana näyttämässä venäläisille kaapin paikkaa. Mutta onneksi sota ei yhtä miestä kaipaa. 

Töissä Pentti oli antanut sen printtaamansa kirjan Jounille, ja nyt Jounikin on alkanut jauhaa siitä Tavistockista. Meinaa pää räjähtää noiden aivopestyjen putinistien kanssa. Siis aivan uskomatonta, miten helposti tuollainen idiotismi voi tarttua. En olisi Jounista uskonut.

 

https://www.verkkouutiset.fi/a/brittieversti-venajan-tappiot-pahemmat-kuin-kukaan-uskoo/

 

 

4.7.2023

Rakas päiväkirja,

Ensimmäinen kesälomaviikko on nyt takana, ja pakko sanoa, että kyllä on tehnyt hyvää. Aloin olla jo aivan kypsänä niihin työpaikan kahvihuonekeskusteluihin, kun Pentti ja Jouni vähän väliä lässyttää sitä iänikuista Tavistock-höpöhöpöä. Onneksi enemmistö työkavereista on kuitenkin edelleen täysjärkisiä tyyppejä. Heidän kanssa on tullut aika usein naureskeltua Pentin ja Jounin sekoiluille. 

Kävin viimeisenä työpäivänä ennen lomaa kysymässä pomolta, että voisiko tuolle putinistikaksikolle hommata jonkun oman taukotilan, ettei meidän järkevien ihmisten tarvitsisi joka päivä kuunnella sitä paskaa. Ei se oikein lämmennyt ajatukselle. Onkohan sekin joku putinisti?

Onneksi tilanne Ukrainassa näyttää nyt erittäin hyvältä. Ukrainan vastahyökkäys on täydessä vauhdissa, ja Venäjä on käytännössä aivan viittä vaille romahtamaisillaan. On vääjäämätön tosiasia, että ihan kohta Venäjä on lyöty. Kunhan vain lähetetään ukrainalaisille lisää rahaa ja aseita, niin saadaan tämä sota pakettiin ennen syksyä. Onneksi meillä on länsimaissa niin viisaita päättäjiä, että he ymmärtävät Ukrainan tukemisen tärkeyden.

 

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/3ad5bb7b-1796-4d2a-8c8e-5e7f7d397338

 

 

13.7.2023

Rakas päiväkirja,

Kaikkien aikojen paras poliitikko Joe Biden kävi Suomessa! Olen ihaillut Bidenia jo pitkään, ja olin aivan täpinöissäni, kun sain nähdä Bidenin Sauli Niinistön rinnalla pitämässä tiedotustilaisuutta. Siinä on kyllä kivikova kaksikko, joka väsymättä taistelee vapauden ja demokratian puolesta. Biden totesi sen saman, minkä minäkin olen tiennyt jo pitkään: Putin on jo hävinnyt tämän sodan. Wagner-kapina on vankka todiste siitä, että Venäjä on ihan kohta lyöty. 

Kylläpä tuntuu hyvältä olla lomalla, kun kukaan ei puhu mitään Tavistockista

 

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/joe-biden-helsingissa-putin-on-jo-havinnyt-sodan-kommentoi-jevgeni-prigozinin-tilannetta/d78b4856-6f77-40d2-b573-bd8eae3bc7f1

 

 

7.9.2023

Rakas päiväkirja,

Ollaan jo syyskuussa, mutta kelit on vieläkin hyvin kesäiset. Oli niin nätti ilma, että päätettiin vaimon kanssa osallistua viikonloppuna rasismin ja fasismin vastaiseen mielenosoitukseen Helsingissä. Oli kyllä kertakaikkiaan hieno tapahtuma.

Tänään kun näytin kahvihuoneessa työkavereille kuvia mielenosoituksesta, Pentti kysyi, että vastustettiinko siellä natseja? Kun vastasin myöntävästi, se kysyi: “Miksi sinä sitten kannatat rahan ja aseiden lähettämistä Ukrainaan? Siellähän niitä natseja on vaikka kuinka paljon?” Siinä kohtaa vereni kiehahti niin kovasti, että huusin sille pellelle: “Painu sinä putinisti sinne Tavistockiin levittämään tuota ryssän propagandaa!” 

Huusin niin kovaa, että pomo kuuli sen, ja jouduin hänen puhutteluun. En kuulemma saisi käyttäytyä niin agressiivisesti työkavereita kohtaan. Silloin minulla meni kuppi niin pahasti nurin, että irtisanouduin siltä istumalta. Pitäkööt tunkkinsa. Minähän en enää tuollaista ryssätouhua enää katsele!

Onneksi Ukrainasta sentään tuli hyviä uutisia. Näyttää siltä, että Venäjän ohjukset ovat loppumassa. Olen varma, että Venäjä on ihan kohta lyöty. Mutta nyt on kuitenkin tärkeää, että kaikki länsimaat lähettävät Ukrainaan niin paljon aseita ja ammuksia kuin vain mahdollista.

 

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009838710.html

 

 

4.10.2023

Rakas päiväkirja,

Viime viikot ovat menneet töitä etsiessä. Ei ole vielä tärpännyt, mutta en anna sen lannistaa. Yritän pitää ajatukset Ukrainassa, ja siinä miten siellä on paljon vaikeampi tilanne kuin minulla täällä turvallisessa Nato-Suomessa.

Viime yönä näin unta Pentistä. Hän oli pukeutunut tummaan hupulliseen kaapuun ja näytti hyvin pelottavalta kuin mikäkin kauhuelokuvan sarjamurhaaja. Sitten hän otti kaapunsa alta kirjan, ja antoi sen minulle. Kannessa luki Tavistock Institute of Human Relations. Heräsin omaan huutooni hiestä märkänä. Mikä kamala painajainen!

Onneksi sain aamiaista syödessäni rauhoituttua, kun luin uutisista, että Ukrainan sodassa on tapahtumassa käännekohta. Olen aivan varma, että Venäjä on ihan kohta lyöty.

 

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/c1b15261-b972-4d6c-973e-9c30b2daa08d

 

 

9.10.2023

Rakas päiväkirja,

Jatkuva työnhakeminen ilman tulosta alkaa käydä voimille. Olen hyvin väsynyt ja alakuloinen. Oloa ei paranna yhtään se, että Putin on avannut toisen rintaman Gazaan. Venäjän tukemat terroristit hyökkäsivät Israeliin, jotta maailman huomio kiinnittyisi pois Venäjän huonosti menevästä sodasta. Olen selkeästi aliarvioinut Putinin pahuuden.

Uutisten mukaan Venäjä on menettänyt lähes kaikki Ukrainaan lähetetyt upseerit. Armeija ilman osaavia upseereja ei voi toimia tehokkaasti – sehän nähtiin jo talvisodassa. Tuskin menee enää kauaa, että Venäjä joutuu antautumaan.

Naapurin Tiina kertoi nähneensä jälleen peuran. Tällä kertaa se oli joenpenkalla pällistelemässä. Vaimo sanoi siihen, että tuohan on ihan kuin Venäjän armeija – eivät osaa muuta tehdä kuin pällistellä ylivoimaisen esteen edessä. Tuo este on Ukrainan urhoollinen armeija. Eikä se olekaan mikään pieni puro ylitettäväksi. Se on kuin pauhaava koski, jonka ylittämisestä on turha edes haaveilla. Ihan kohta Venäjä on lyöty!

 

https://www.verkkouutiset.fi/a/venajan-hakellyttavat-upseeritappiot-komppanianpaallikoista-menetetty-jopa-70-prosenttia/

 

 

11.10.2023

Rakas päiväkirja,

Kävin työhaastettelussa. Meni ihan hyvin, mutta en tiedä haluanko minä tuollaiseen työpaikkaan. Päädyttiin kummallisen mutkan kautta juttelemaan haastattelijan kanssa kaunokirjallisuudesta, ja hän sanoi siinä yhteydessä pitävänsä Tolstoin romaaneista. Alkoi vähän epäilyttää, että onkohan tuokin työpaikka joku ryssämielisten vatnikki-pesäke. Vähän masentavaa, kun joka puolella on niin paljon aivopestyjä ihmisiä.

Onneksi uutisissa kerrottiin, että Mika Aaltolan mukaan Venäjän ydinasepelote on romahtanut. Jos ei Putinilla ole enää edes ydinaseita, niin voidaan varmuudella sanoa, että kohta sieltä on kaikki muutkin aseet loppu. Venäjä on ihan kohta lyöty. On se kyllä hienoa, miten meillä Suomessa on Mika Aaltolan kaltaisia selkärankaisia miehiä. Siinä olisi sitten niin hyvä presidentti!

Naapurin Tiina näkee koko ajan peuroja. Nyt se oli nähnyt kaksi peuraa syömässä Lavikaisen pellolla. Vaimo sanoi siihen, että tuohan on vähän kuin Venäjä ja Valko-Venäjä – valtaavat toisten peltoja ilman lupaa. Hyvin sanottu. Kyllä minulla on sitten viisas vaimo. Kunhan vain saadaan tarpeeksi rahaa ja aseita Ukrainaan, niin eiköhän ne kutsumattomat vieraat saada ajettua pois sieltä ukrainalaisten mailta kuin arat peurat Lavikaisen pelloilta!

 

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009912783.html

 

 

13.10.2023

Rakas päiväkirja,

Tarjosivat minulle töitä siitä firmasta, jossa kävin työhaastattelussa. Kieltäydyin kohteliaasti. En minä voi mennä sellaiseen paikkaan töihin, jossa putinismi rehottaa kuin nokkoset tunkiolla. Työkkäri ei oikein tykännyt siitä, ja lätkäisivät kuukauden karenssin. Perkeleen byrokraatit eivät ymmärrä, että ei tällainen isänmaallinen mies voi mihin tahansa suostua.

Onneksi uutisissa kerrottiin, että nyt on venäläisillä piru merrassa. Siellä kaatuu ukkoja siihen tahtiin, että ihan kohta Venäjä on lyöty. Vähän veikkaan, että Venäjä joutuu antautumaan vielä tämän syksyn aikana.

Naapurin Tiina oli taas vaihteeksi nähnyt peuran. Tällä kertaa se oli mennyt niin, että nuori ja sarveton pieni peura hyppäsi puskasta suoraan Tiinan eteen parin metrin päässä, ja luikki siitä sitten karkuun. Vaimo sanoi, että tuohan on ihan kuin Venäjä – sarveton ja heikko, eikä osaa muuta kuin säikäyttää ja juosta karkuun. Näinhän se on. Onneksi minulla on niin viisas vaimo.

 

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/c4d41a00-1231-4ad7-92ed-4f3d7bc8ff38

 

 

15.10.2023

Rakas päiväkirja,

Kävin jälleen työhaastattelussa. Työkkärin lätkäisemän karenssin takia minun oli pakko alkaa katsella kaikenlaisia työpaikkoja oman alan ulkopuolelta. Rahat ei riitä, jos ei nyt löydy nopeasti jotain. Onneksi huomasin paikallisen siivousfirman, joka etsii toimistosiivoojia iltatöihin. Eihän se ihan koulutustani vastaavaa työtä ole, mutta tässä tilanteessa mikä tahansa väliaikainen työ olisi pelastus meidän perheen taloudelliseen ahdinkoon. Pelkällä vaimon palkalla ei tämän talon lainanlyhennyksiä makseta. Haastattelu meni hyvin, joten nyt vain toivotaan parasta.

Ukrainassakin tilanne näyttää nyt erittäin hyvältä. Uutisissa kerrottiin, että venäläiset ampuvat omia pakenevia sotilaitaan. Alkaa olla jo NKVD:n otteet käytössä. Se kertoo äärimmäisestä epätoivosta, ja siitä että Venäjä on ihan kohta lyöty.

Vaimo on alkanut epäillä, että naapurin Tiina on jonkin sortin noita tai shamaani. Se törmää jatkuvasti peuroihin, vaikka tällä alueella kukaan muu ei niitä näe juuri koskaan. Nyt se oli taas nähnyt Lavikaisen pellolla peuroja, mutta tällä kertaa niitä oli ollut peräti kuusi kappaletta. Vaimo sanoi siihen, että tuohan on ihan kuin Venäjä – ensin yritetään valtausta pienellä porukalla, ja kun se ei onnistu, yritetään isommalla porukalla uudestaan. Mutta yritykseksi sekin jää. Karkuun luikkivat joka kerta!

 

https://www.verkkouutiset.fi/a/hurja-vaite-rintamalta-venalaiset-tulittavat-pakenevia-omia/  

 

 

19.11.2023

Rakas päiväkirja,

Ensimmäinen kuukausi uudessa työpaikassa on ollut suurimmaksi osaksi ihan mukava. Eihän tuo siivoushomma nyt ihan oman alan työtä ole, mutta kyllä se tässä tilanteessa menettelee. Ainoa ikävä tilanne tuli yksi ilta, kun olin siivoamassa yhden asiakkaan toimistoa, ja käytävällä tuli vastaan vanha tuttu. En ollut aluksi uskoa silmiäni, mutta se tosiaankin oli Pentti, joka oli lähdössä kotiin. Oli vähän kiusallinen tilanne, kun hän tuli vähäksi aikaa juttelemaan, ja kertoi vaihtaneensa työpaikkaa. Hänelle oli kuulemma tarjottu siitä firmasta jotain johtajapaikkaa isolla palkalla. En sanonut sille mitään, vaan jatkoin hommia. Vähän myöhemmin kun olin siivoamassa yhtä hulppean hienoa toimistohuonetta, huomasin siinä pöydällä Pentin vaimon kuvan. Siinä kohtaa vasta tajusin, että se oli Pentin huone. Saatana että pisti vihaksi.

Onneksi sentään Ukrainassa tilanne on jo paljon parempi. Uutisissa sanottiin, että Ukraina on onnistunut työntämään venäläisjoukot Dneprin rannoilta jo kilometrien päähän. Vaikuttaa siltä, että nythän se Ukrainan vastahyökkäys vasta pääsee kunnolla vauhtiin. Kohta on venäläiset pakosalla, kun saavat maistaa Ukrainan sotilasmahdin voimaa. Eiköhän tämä sota ole kohta taputeltu.

 

Naapurin Tiina kiitteli postikortista. En aluksi ymmärtänyt mistä hän puhuu. Sitten selvisi, että se oli se kortti, joka lähetettiin vaimon kanssa silloin syyskuun Helsingin reissulta. Tuli vasta nyt perille! Tiinaa nauratti, kun siinä oli etunimi kirjoitettu vähän väärin. Nolotti aika paljon tuollainen virhe. Onneksi Tiina ei ollut siitä pahoillaan. Sanoi vain: “Kuha on sukunimi oekkein!”

 

https://www.verkkouutiset.fi/a/ukraina-tyontanyt-venalaiset-kilometrien-paahan-dneprista/

 

 

5.12.2023

Rakas päiväkirja,

Uusi urani toimistosiivoojana tuli äkilliseen päätökseen. Pomo pyysi puhutteluun, ja kertoi että yhden asiakkaamme johtajan toimiston sohva oli alkanut haista virtsalta. Pomo kertoi, että asiakas oli käynyt läpi turvakameratallenteet, ja että niistä näkyi miten minä olin yhtenä iltana kussut siihen sohvalle. Perkeleen perkele! Mistä minä olisin voinut tietää, että siellä Pentin huoneessa on turvakamerat!? Saatanan fasistit vahtaamassa ihmisten joka liikettä!

Vaimo ei oikein tykännyt näistä uutisista. Väitti että minun käyttäytymiseni on impulsiivista ja holtitonta, ja että Pentin vihaamisesta on tullut minulle pakkomielle. Sitten se pakkasi laukkunsa, ja ilmoitti menevänsä muutamaksi päiväksi naapurin Tiinan luo “miettimään asioita”. Aavistan pahaa. Tai ei siitä ainakaan mitään hyvää seuraa, kun akat alkavat keskenään vatvoa asioita.

 

Onneksi sentään Ukrainassa tilanne näyttää hyvältä. Alexander Stubb sanoi, että Venäjä on jo hävinnyt tämän sodan. Siinä on kyllä viisas mies, joka ei pelkää sanoa tosiasioita ääneen! Eipähän tarvitse enää miettiä, ketä äänestää presidentinvaaleissa.

 

https://www.verkkouutiset.fi/a/alexander-stubb-venaja-on-jo-havinnyt-sodan/

 

 

6.12.2023

Rakas päiväkirja,

Eilinen oli niin raskas päivä, että oli pakko lähteä illalla kylille nollaamaan. Myönnän kyllä, että ei olisi kannattanut lähteä omalla autolla. En miettinyt asioita ihan loppuun asti. Menomatka meni vielä ihan hyvin, mutta sitten siinä paluumatkalla tuli pieni vahinko. Jotenkin se liikenneympyrä tuli niin yllättäen vastaan. Auto vähän hipaisi valopylvästä ja jäi sinne hankeen jumiin. Siinä kohtaa ajattelin, että varmaan parempi sitten kuitenkin jatkaa loppumatka kävellen.

 

Mutta eihän siinä ehtinyt pitkälle kävellä, kun oli jo sinivuokot kyselemässä kaikenlaista. Ottivat kiinni ja veivät yöksi putkaan. On se kun ei kansalaiset saa kävellä rauhassa kotia ilman virkavallan häiriköintiä! Milloin Suomesta on tullut tällainen Venjäjä?!

 

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bd2f5fc4-dbfc-4f17-b32f-080ee26c2416

 

 

31.12.2023

Rakas päiväkirja,

Viime viikot ovat olleet vaikeita. Ensin meni työpaikka. Sitten lähti akka. Sen jälkeen meni auto rusinaksi. Lopuksi lähti kortti, ja päälle vielä syyte rattijuopumuksesta. Kyllä nyt miestä koetellaan.

Vaimo ilmoitti, että hän on nyt laittanut eropaperit vireille. Väitti, että minä olen mukamas jotenkin menettänyt järkeni. Kyllä akat on sitten armottomia. Yksi pieni virhearvio, ja heti ollaan ristiinnaulitsemassa! Mutta ei se mitään. Kyllä minä sen kestän! Minä voin roikkua siinä ristillä vaikka loppuelämäni! Jeesuskin naulittiin ristiin syyttömänä. Niin se paha maailma meitä kunnon miehiä aina kohtelee. Mutta me kyllä kestämme. Jeesus ja minä – kohtalotoverit!

Talo menee nyt myyntiin, ja minä joudun muuttamaan kaupunkiin vuokrayksiöön. Mutta ei se mitään. Kyllä se minun risti sinne mahtuu! Roikun siinä sitten. Yksin. Ja kärsin. Syyttömänä.

 

Onneksi sentään Ukrainassa tilanne on parempi. Uutisissa sanottiin, että Ukrainalla on etulyöntiasema, ja että ennen pitkää Venäjä joutuu luovuttamaan. Kovat on ajat sielläkin, mutta kyllä me kestetään. Zelensky ja minä – kovien aikojen kouluttamat miehet!

 

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/ukrainalla-on-yha-etulyontiasema-sodassa-arvioi-raportti-myos-venajan-kestokyvylla-on-rajansa/

 

 

19.2.2024

Rakas päiväkirja,

Talo on myyty, lusikat jaettu, minä olen nyt muuttanut kaupungin vuokrayksiöön. Alku oli hyvin raskasta ja vaikeaa. Asiaa ei yhtään helpottanut se, että viinapiru vietteli minut paheelliseen elämään. Kadotin elämänhaluni. Muutaman viikon pörpöttelyn jälkeen otin sellaisen pohjakosketuksen, että minun oli pakko ottaa itseäni niskasta kiinni. Se oli yksi krapulainen sunnuntaiaamu, kun minä päätin, että nyt menee korkki kiinni ja mies kirkkoon!

Siitä se sitten lähti – minun toipuminen. Löysin Jumalan armon, joka auttoi pois turmion tieltä, ja johdatti minut pelastukseen. Seurakunnasta olen löytänyt uuden henkisen kotini. Sieltä löysin myös hurmaavan naisen nimeltä Riitta. Hän on ollut minulle suuri tuki näinä vaikeina aikoina. Riitta on laittanut minulle ruokaa ja auttanut siivoamisessa ja pyykinpesussa. Mikä ihana nainen! Olen vihdoin löytänyt elämänhaluni uudelleen.

 

Uusi kevät on koittamassa myös Ukrainassa. Uutisissa kerrottiin, että Ukraina on jo voittanut sodan. Jumalan armosta Venäjän joukot on vihdoin lyöty! Haluaisinpa nähdä Pentin naaman, nyt kun Ukrainan voitto on varmistunut. Mutta eihän se jumalaton sitä suostu myöntämään. Varmaan vieläkin jauhaa siitä Tavistockista. Kyllä ihmiset sitten osaa olla aivopestyjä!

 

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/bcc72eab-2182-4886-a5c2-67c553d17d92

 

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/nax0