Yhteisen globaalin mielipiteen rakentajat, vartijat ja rahastajat

Avatar photo

ByMiia K.

17.6.2024 , , , ,

Miia K. on tehnyt ansiokkaan retrospektiivin, jossa käy läpi korona-ajan yhteiskunnallisia ilmiöitä ja paljastaa pandemiapolitiikan epäjohdonmukaisuuksia.

Aiemmat osat:
Miksi minusta tuli koronarokotteiden ja pandemiapolitiikan kyseenalaistaja
Globaalin propagandan ja sensuurin 2020-luku – pyhittääkö tarkoitus keinot?
Läpileikkaus vuoden 2021 kummallisuuksiin
Kuka harhaanjohti ja ketä?

“Lehdistönvapaus määritellään toimittajien kyvyksi yksilöinä ja kollektiiveina valita, tuottaa ja levittää uutisia yleisen edun nimissä riippumatta poliittisesta, taloudellisesta, oikeudellisesta ja sosiaalisesta puuttumisesta ja ilman uhkia heidän fyysiselle ja henkiselle turvallisuudelleen.”

(Reporters without borders, methodology)

World press freedom indexin mukaan Yhdysvalloissa kansalaisten luottamus tiedotusvälineisiin on laskenut. Uutismedian omistajuuden keskittäminen muutamalle yltiörikkaalle toimijalle on johtanut objektiivisen journalismin häviämiseen ja puolueelliseen polarisoitumiseen.

Pandemiapoliittisia toimenpiteitä hallitsi ja niitä hyödynsi rahavallan laaja verkosto, joista tohtori David Martin on oman näkemyksensä pohjalta koonnut listan:

Mutta miten kerrotaan tarina, kun ei tiedetä koko tarinaa ja miten muokataan käyttäytymistä niin, että ihmiset etäännytetään ja vieraannutetaan toisistaan? European Journalism Centre, joka lanseerasi vuonna 2019 datajournalism.com -valistuskokoelman, kertoo vuoden 2020 journalismiprojekteista, joilla haettiin vaikutusvaltaa korona-aikana. European Journalism Centren rahoittamiseen on osallistunut Gates Foundation (nyk. Bill & Melinda Gates Foundation).

Sivustolta löytyy myös linkki siihen, miten Reutersin ”vaccine bootcamp” -projekti valistaa kansalaisia vakuuttamalla, että ”Operation Warp speed” takaa yhden vuoden kuluessa sekä rokotteen kehittämisen että sen jakamisen 300 miljoonalle. Kuitenkin Reutersin valistuspätkä muistuttaa, että rokotteen antamaan suojaan ei tule liikaa turvautua: rokotteista huolimatta pandemia voi jatkua.

Suomalaistenkin uutismedioiden säännöllisesti käyttämät uutistoimistot ovat vallankäytön ytimessä valikoidessaan ja muokatessaan sen, mistä ja miten puhutaan sekä kirjoitetaan. Ihan vain kuriositeettina mainittakoon, että Reutersin mediakonsernin omistaja on kanadalainen Thomson suku ja hollantilaisen ANP:n (Algemeen Nederlands persbureau BV) omistajana häärii yksi Hollannin rikkaimmista sijoittajista Chris Oomen. Thomson Reutersin johtotehtävissä häärivä James C. Smith (ei niin yllättäen), on myös vuodesta 2014 lähtien lääkejätti Pfizerin kokouksissa ja komiteoissa vahvasti vaikuttanut henkilö. Myös Clintonien hyväntekeväisyysverkosto mukanaan mm. Vanguard Group inc., Price Associates inc. ja Blackrock inc. ovat venyttäneet lonkeronsa yllättäviin projekteihin, kuten median rahoittamiseen.

Valtahierarkian portailla ylempiä askelmia edustavan maailmanpankin voisi päätellä olleen pandemiapolitiikan ideologian johtoinstituutio. Päätelmäni perustan tähän ”vain viralliseen käyttöön tarkoitetun” asiakirjaan. Maailmanpankin ohjaus voisi osaltaan selittää hallitusten loogisesti kestämättömät ja poukkoilevat rajoitus- ja rokotusmääräykset: ”Covid-19 strategic preparedness and response program and proposed 25 projects under phase 1”. Tässä asiakirjassa Maailmanpankin arvio pandemiaprojektin päättymisestä on 31.3.2025.

Koronarokotteen pakollisuuden puolesta kirjoitettiin samantyylisiä kolumneja, jossa luotiin trendivertausta turvavyön ja koronarokotteen pakollisuuden hyödyllisyydestä. Project Syndicate verkosto oli osallisena ajatustrendiin.

TNI (Trusted News Initiative) on BBC juuret omaava vuonna 2019 perustettu teknologiajättien ja uutismedioiden yhteishanke jossa mukana ovatThe Trusted News iniative jota mm. BBC, AP, Financial Times, Google ja YOUtube, Meta, Microsoft, Thomson Reuters, The Washington Post, ABC Australia. 90% sosiaalisen median markkinaosuudesta on näiden yhtiöiden hallussa kuten myös hakukoneiden markkinaosuudet.

Tuemme, vahvistamme ja kehitämme journalismia Euroopassa” väittää voittoa tavoittelematon, ja riippumaton EJC (European Journalism Centre) joka nauttii rahoitusta mm. George Sorosin Open Society Foundationsin ja Bill & Melinda Gates Foundationin kautta.

Whitney Webb kertoo Kim Iversenille mm. mikä on Cyber Threat Intelligence League ja miten se toimi mm. pandemian infopoliittisen sensuurin takapiruna. CTIL on vuonna 2020 perustettu terveydenhuollon organisaatioihin keskittyvä kyberturvallisuus ryhmittymä, jota on syytetty yleisen mielipiteen muokkauksesta sensuurin keinoin vaikuttamalla Yhdysvaltojen sisäisen turvallisuuden ministeriöön ja muihin valtion virastoihin.

Sotateollisuudella on vaikutusta siihen mitä ja miten uutisoidaan sekä minkälaisista kokemuksista ja mielipiteistä on sallittua kertoa somessa. Nykysin itsenäinen, aiemmin The Interceptin tutkivana journalistina työskennellyt, Lee Fang kertoo UnHerd-podcastissa mikä on Newsguard ja miten se muokkaa yleistä mielipidettä tukemaan sotia ja pandemiapolitiikkaa. Sotateollisuuden intressien myötäilemiseksi keinovalikoimaan on otettu mm. salaliittoteoria-leima, jotta julkista debattia virusten muokkaamisesta ja mahdollisesta vuotamisesta laboratorioista pandemioiden mahdollistajiksi tai sotien oikeutuksien kritiikkiä ei pääsisi syntymään.

Sotainnon korkealla pitämiseen on luotava vihaan ja kostoon oikeuttavia tarinoita. Mm. Israelin ja Palestiinan välisessä konfliktissa syntyneet raiskausväitteet ovat olleet debatin alla.

Toim. huom. Uutiset venäläisten suorittamista brutaaleista raiskauksista osoittautuivat disinformaatioksi, mutta tarpeellinen mielikuva oikeutetun vihan luomiseksi oli silti saavutettu.

Kuinka Yhdysvallat on ohjannut vuodesta 2017 Brysselin kautta EU-alueen sananvapauteen liittyvää lainsäädäntöä ja miten sensuuriteollinen kompleksi toimii?

Oikeistomöröiksi luokiteltujen Tucker Carlsonin ja Foundation for freedom online:n perustajan Mike Benzin välinen haastattelu on laaja ja mielenkiintoinen. Global Engagement Centerin, Department of Homeland Security:n, Stanford University, University of Washingtonin, Pentagonin ja Naton ajatushautomoiden Atlantic Councilissä istuvan 7 CIA-pomon vaikutusvalta Election Watch -agendan nimissä on aihealue, johon sukeltaminen saattaa olla kannattavaa, jotta voi haastaa omaa käsitystään demokratian rakenteista ja vallasta, jota median kautta käytetään ihmismielien ja valintojen ohjaukseen. Tottakai Suomessakin toimii NATO-ajatushautomo, Suomen atlanttiseura. ”Riippumaton”, tietenkin.

Miksi ja miten sensuuriteollinen verkosto on rakennettu ja miten Yhdysvaltojen puolustusministeriön Pentagon liittyy siihen? Kuten Sami Antinniemenkin aihetta koskeva kooste kuvaa: sensuurin tarkoitus on käyttäytymisen ohjailu – sekä politiikan saralla että sen ulkopuolella.

Pentagonin rahoitusta nauttiva Newsguard arvioi uutissivustojen uskottavuutta omilla News Guard -pisteillään. Matalat pisteet saaneet sivustot jäävät ilman mainostuloja. Se myös kauppaa tietokantoja sensuroitavaksi käyttäen hyödyksi tekoälypohjaisia puheentunnistustekniikoita.

Oppositioon kohdistettua sensuuria vastaan taistellaan Yhdysvalloissa. Venäläiseksi disinformaatioksi leimaaminen on ollut yksi keino epämukavien aiheiden, kuten Hunter Bidenin verkoston tai rokotehaittojen ilmitulemisen vaientamisstrategioissa.

Miksi Twitter files -sensuuripaljastukset eivät saaneet tilaa uutismediassa? Suomessa Twitter Files leimattiin mediassa arvottomaksi oikeistoprojektiksi.

Misinformaatio leimoja jakelee harhaanjohtavasti nimetty Election Integrity Partnership, joka vuodesta 2020 alkaen on saanut yksityisen rahoituksen ja Yhdysvaltojen liittohallituksen tuella kerättyä verorahoitusta Newsguardin toimintaan, jossa määritellään medialukutaidon opettamisen metodeja. Rahoitusta liikenee myös yliopistojen disinformaation tutkimuslaboratorioihin. Tavoitteena säilyttää poliittinen konsensus vaientamalla opposition ääniä.

Jatkuvan vaarasignaloinnin aikana Google-monopoli takaa turvallisuutemme ja suojelee meitä kaikelta pahalta tiedolta pitkälle tulevaisuuteen ja Youtube valitsee puolestamme sen, mikä on poliittisesti korrektia ja yhteistyössä Modernan kanssa sen, mikä on lääketeollisuuden markkinoinnin kannalta korrektia.

Linkki jakamista varten: https://kanto.media/pijz

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *